Rejser til Ecuador - Andesbjerge & Amazonas

Ecuador, der er opkaldt efter ækvator, har høje bjerge, tropisk regnskov, smukke byer med spændende kultur og selvfølgelig de helt unikke Galapogosøer. Du bliver mødt af farvestrålende markeder og spændende naturoplevelser med storslåede vulkaner, smaragdgrønne søer og masser af jungle.

Det, der gør Ecuador til en helt særlig og unik rejsedestination, er den fantastiske og storslåede natur. Og når vi siger storslået, så mener vi det! For i Ecuador oplever du både bjerge, vulkaner, regnskov og dyreliv. 

 

Galapagosøerne - følg i Darwins fodspor 

Du kan ikke sige Ecuador uden også at sige Galapagos – og de færreste rejser hele den lange vej til Ecuador uden også at få de helt unikke øer med på rejsen.  

Galapagos ligger små 1.000 kilometer ud for Ecuadors vestkyst og er en masse store og små frodige, grønne øer fulde af vulkaner, kratere, smukke strande – og ikke mindst sjældne dyr! 

Det var nemlig disse øer, der inspirerede Darwin til hans teori om evolutionen og arternes oprindelse. Og det er ikke svært at forstå hvorfor, for dyrelivet her er helt anderledes end alle andre steder i verden! I løbet af hundredvis af år har dyrene tilpasset sig leveforholdene på den ø, de lever på, og derfor ser de også forskellige ud fra ø til ø – lige fra størrelsen på finkernes næb til mønsteret på skildpaddernes skjold.  

Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen!  

På et krydstogt skal du holde udkig efter hvaler og pingviner i vandoverfladen, og du får fantastiske naturoplevelser, når du spejder ind mod land. De mange fregatfugle sidder på klipperne og puster deres store, røde strubeposer ud, de blåfodede suler tripper rundt i par og ser ud som om, de fryser om fødderne, og de store skildpadder, der kan blive over 100 år, trasker rundt i ro og mag ved kysterne.  

På øerne oplever du de smukkeste grønne bakker, der bølger sig gennem landskabet, forrevne klipper, hvor dovne søløver daser i solen, smukke strande med gyngende palmer – og så selvfølgelig prægtige vulkaner.  

Under vandet svømmer du rundt i en helt anden verden blandt farverige fisk og koraler, og hvis du er heldig, kan du svømme om kap med en skildpadde eller se søløver og pingviner fange et par fisk til frokost.  

 

Regnskov i Cuyabeno 

Men Ecuador er meget andet end Galapagos.  

Den tropiske regnskov byder på intense naturoplevelser, masser af sjældne dyr og mulighed for at besøge lokale landsbyer. I Cuyabeno får regnskoven lov at være i fred, og det giver dig en unik mulighed for at gå rundt i den fantastiske natur. Her finder du laguner, floder, oversvømmede skove, og du kan spejde efter aber, anakondaer, tapirer og piratfisk. 

 

Den imponerende Cotopaxi-vulkan 

Udover regnskoven, så kan du også opleve Cotopaxi vulkan, der troner op i landskabet inde på fastlandet med sin sneklædte top! Det er den højeste vulkan i Ecuador, og du kan enten beundre den på afstand, eller tage på tur med jeep og gåben op til toppen, hvorfra du har en enestående udsigt over landskabet. 

Der er mange andre spændende og utrolige kratersøer, laguner og vulkaner i nationalparken omkring Cotopaxi.  

 

Bjergbyen Baños - aktive oplevelser

Du må næsten ikke rejse til Ecuador uden at opleve Baños. Baños er en lille, charmerende by som ligger midt i bjergene mellem vandfald og vulkaner. Her er et dejligt klima, en fantastisk atmosfære og smuk omkringliggende natur med ziplines. Og så er byen kendt for sine naturlige varme kilder og iskolde vandfald. Her skal du bo, hvis du vil have store naturoplevelser, men stadigvæk bo godt med en dejlig by som fast base. 
 

Smukke historiske byer i Ecuador 

Udover at være hjemsted for noget af den smukkeste natur i Sydamerika, så er Ecuador også hjemsted for flere historiske byer, der er på UNESCOs liste over verdensarv. 

I Quito skal du glæde dig til at opleve ”Ciudad Mitad del Mundo” – Verdens Midte, hvor du kan stå med et ben på hver side af Ækvator. Det er også her, du finder de bedst bevarede historiske bygninger i hele Latinamerika – byen er fuld af charme og stemningsfulde pladser. 

Cuenca er en dejlig by med mange velbevarede bygninger fra kolonitiden, farvestrålende markeder, smalle brostensbelagte gader, smukke kirker, rolige parker, flotte pladser og museer. Det er en af de smukkeste byer i Ecuador! 
 

Rejser i Sydamerika - kombinér Ecuador og Peru

Sydamerika er en verdensdel, der skal opleves på tværs af landegrænser! Det vil sige – du skal gå efter oplevelserne, ikke landene! En rundrejse i Sydamerika er derfor oplagt. 

Den ultimative rejse – hvis du spørger os – er en rejse til Peru og Ecuador, hvor du oplever både Machu Pícchu og Galapagos på én og samme rejse. To helt vilde og meget forskellige naturfænomener som de færreste har oplevet. Det er helt klart vores mest imponerende rundrejse, og du får de største og flotteste oplevelser, du kunne drømme om. 
 

Skræddersy din rejse til Ecuador med C&C

Spørg os til råd! Skal du rejse rundt i Sydamerika, har du brug for en rejsearrangør! Vores rejsekonsulenter er eksperter i Sydamerika og kender landene ud og ind - vi kender de bedste flyruter, de bedste kombinationer og guider dig til store oplevelser. Men drømmene er selvfølgelig dine! C&C Travel hjælper dig bare med at føre dem ud i livet. Bestil et rejsetilbud til Ecuador og Galapagos her.

Vi har mere spændende læsning om Ecuador på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Baños
1 ud af 8
Cotopaxi
1 ud af 8
Søløver på Galapagos
1 ud af 8
Amazonas
1 ud af 8
Indianermarked i Otovalo
1 ud af 8
Katedralen i Quito
1 ud af 8
Djævlens Næse
1 ud af 8
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Ecuador

Byer i Ecuador byder på stemning og smukke pladser – eller store naturoplevelser ved vulkaner, de store søer og i bjergene. Vi har vores favoritbyer i Ecuador,  som vi gerne vil vise dig her, men udvælg dig også dine egne under “Alle byer”.

Flere byer i Ecuador

Hoteller i Ecuador

I Ecuador er byhotellerne ofte historiske og bygget rundt om en lille gårdhave, og stemningen kan være lidt vandrehjemsagtig. Og så er der jo Galapagos, hvor du både kan bo på hotel eller tage på krydstogt.

Vi har udvalgt et par favoritter til dig her, men vi har mange flere hoteller. Klik på “Alle hoteller” for at se dem.

Flere hoteller i Ecuador

Oplevelser i Ecuador

Du kan krydre din rejse til Ecuador med endnu større oplevelser ved at tilkøbe en udflugt eller to. Hvad med et par nætter i regnskoven? Et besøg til farvestrålende indianermarkeder i en af de spændende byer? Eller måske er du mere til en trekkingtur på imponerende vulkaner? Ecuador byder på lidt af hvert – og den største oplevelse af dem alle er nok de berømte Galapagosøer.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Ecuador

En beliggenhed ved ækvator er normalt ensbetydende med meget små variationer i klimaet, men Ecuadors mange forskellige typer landskab medfører mange forskellige typer vejr. På sydkysten er klimaet køligt, og der falder kun lidt regn. På nordkysten er det varmere, omkring 30 grader hele året rundt, og her resulterer den konstante regn i hele 2000 mm om året.  

I bjergregionerne ligger temperaturen på 13 grader i gennemsnit, mens det i dalen mellem de to Andes-højderygge er forårsagtigt og 24 grader hele året. I det store jungleområde mod øst er det altid varmt og regnfuldt. 

Hvornår skal man rejse til Ecuador og Galapagos? 

Det bedste tidspunkt at rejse til Ecuador er i højsæsonen, der varer fra maj til september og igen fra december til januar. I hovedstaden Quito vil du opleve mindst regn fra juni til og med september. Til gengæld ligger temperaturerne næsten fast hele året med en gennemsnitstemperatur på ca. 19 grader.

Hvis du skal rejse til Galapagosøerne, er det lidt anderledes. Fra maj til december oplever du mindst regn, mens gennemsnitstemperaturene her er noget højere med omkring 26-31 grader året rundt. 

Ecuadors lavsæson er i månederne februar til maj og igen fra oktober til november. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er nødvendigt at have en rejseforsikring, for at få indrejse til Ecuador. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din Ecuador rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din rejse til Ecuador.

Penge og kreditkort
I Ecuador bruger du US dollars. Det er muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer. Bemærk, at der ikke er pengeautomater på Isla Isabela, men penge kan hæves i nogle butikker mod et meget stort gebyr.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset.

Elektricitet og stik
Ecuador har 120V og to- eller trebenene stik, der ikke ligner vores. Så det er en god ide, at have en adapter med.

Tidsforskel
Danmark er 6 timer foran Ecuador (dog 7 ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På de fleste restauranter bliver der lagt 12% skat og 10% service på regningen, det vil sige, at drikkepenge i princippet er inkluderet, men du er velkommen til at give lidt ekstra. Det forventes også, at du giver et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører, restauranter mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Det er påkrævet at have en rejseforsikring for at få indrejse til Ecuador. Du skal medbringe dokumentation for, at du har en gyldig rejseforsikring, som du kan forevise ved indrejsen.

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Ecuador uden visum, såfremt passet er gyldigt 6 månder efter den planlagte afrejse fra Ecuador.

For mere information kontakt venligst ambassaden:

Västra Trädgårdsgatan 11A, 1 tr.
111 53 Stockholm
Sverige
Tel: +46-(8) 679 6070
E-Mail: consuldor.suecia@embecu.se
Webside: https://www.cancilleria.gob.ec/

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Ecuador. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Ecuador.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Ecuador fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Ecuador. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.

Sådan bestiller du en rejse:

Når du bestiller din rejse hos os, er du i gode hænder fra start til slut. Se her, hvordan det foregår fra første møde med os, til du er hjemme i Danmark igen efter en rejse fuld af oplevelser.

Få et tilbud

Ring til os på 3315 3322, få et tilbud her eller book et møde med os. Det er helt uforpligtende at få et tilbud.

Skræddersyet rejse

Sammen skræddersyr vi din drømmerejse ud fra dine ønsker.

Booking

Du betaler depositum, vi booker alt som aftalt, og du modtager alle dine rejsepapirer, så du rigtig kan glæde dig.

Afrejse

Du rejser…! Du kan altid få fat i os under rejsen. Vi snakkes ved, når du kommer hjem.

Gå til toppen