Rejs til Ecuador - enorme bjerge, vild jungle og fantastiske Galapagos

Ecuador, der er opkaldt efter ækvator, har høje bjerge, tropisk regnskov, smukke byer med spændende kultur og selvfølgelig de helt unikke Galapogos øer. Hovedstaden Quito har både en historisk og en moderne bydel og mange interessante museer. I bjergene ligger små og større byer, nogle med varme kilder, andre med farvestrålende markeder, alle med flotte omgivelser. Den imponerende Cotapaxi vulkan kan beundres eller bestiges til fods, og udsigten ud over landskabet er fantastisk! Den frodige tropiske regnskov byder på intense naturoplevelser, masser af sjældne dyr og mulighed for at besøge indianerlandsbyer. I Ingapirca kan du opleve Inkaruiner, og i den smukke by Cuenca vrimler det med skønne, gamle kolonitidsbygninger. Galapagosøerne er et helt kapitel for sig – det er ikke noget under, at Darwin var så fascineret af øerne, for her er helt fantastisk! Sejl rundt mellem øerne på et lille krydstogtskib og se disse meget forskellige og unikke øer med sæler, hvalhajer, skildpadder og sjældne fugle, som kun lever her.

Vi har mere spændende læsning om Ecuador på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Argentina billedbog

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Baños
Cotopaxi
Søløver på Galapagos
Amazonas
Indianermarked i Otovalo
Katedralen i Quito
Djævlens Næse
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Ecuador

Byer i Ecuador byder på stemning og smukke pladser – eller store naturoplevelser ved vulkaner, de store søer og i bjergene. Vi har vores favoritbyer i Ecuador,  som vi gerne vil vise dig her, men udvælg dig også dine egne under “Alle byer”.

Alle byer i Ecuador

Hoteller i Ecuador

I Ecuador er byhotellerne ofte historiske og bygget rundt om en lille gårdhave, og stemningen kan være lidt vandrehjemsagtig. Og så er der jo Galapagos, hvor du både kan bo på hotel eller tage på krydstogt.

Vi har udvalgt et par favoritter til dig her, men vi har mange flere hoteller. Klik på “Alle hoteller” for at se dem.

Alle hoteller

Oplevelser i Ecuador

Du kan krydre din rejse til Ecuador med endnu større oplevelser ved at tilkøbe en udflugt eller to. Hvad med et par nætter i regnskoven? Et besøg til farvestrålende indianermarkeder? Eller trekkingtur på imponerende vulkaner? Vi har udvalgt et par vores favoritter, men du kan udforske mange flere af vores udflugter i Ecuador under “Alle oplevelser”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er nødvendigt at have en rejseforsikring, for at få indrejse til Ecuador. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din Ecuador rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din rejse til Ecuador.

Penge og kreditkort
I Ecuador bruger du US dollars. Det er muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer. Bemærk, at der ikke er pengeautomater på Isla Isabela, men penge kan hæves i nogle butikker mod et meget stort gebyr.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset.

Elektricitet og stik
Ecuador har 120V og to- eller trebenene stik, der ikke ligner vores. Så det er en god ide, at have en adapter med.

Tidsforskel
Danmark er 6 timer foran Ecuador (dog 7 ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På de fleste restauranter bliver der lagt 12% skat og 10% service på regningen, det vil sige, at drikkepenge i princippet er inkluderet, men du er velkommen til at give lidt ekstra. Det forventes også, at du giver et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører, restauranter mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Det er påkrævet at have en rejseforsikring for at få indrejse til Ecuador. Du skal medbringe dokumentation for, at du har en gyldig rejseforsikring, som du kan forevise ved indrejsen.

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Ecuador uden visum, såfremt passet er gyldigt 6 månder efter den planlagte afrejse fra Ecuador.

For mere information kontakt venligst ambassaden:

Västra Trädgårdsgatan 11A, 1 tr.
111 53 Stockholm
Sverige
Tel: +46-(8) 679 6070
E-Mail: consuldor.suecia@embecu.se
Webside: http://suecia.embajada.gob.ec/

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Ecuador. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Ecuador. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Ecuador.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Ecuador fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Ecuador. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Fra drøm til afrejse

Når du bestiller din rejse hos os, er du i gode hænder fra start til slut. Se her, hvordan det foregår fra første møde med os, til du er hjemme i Danmark igen efter en rejse fuld af oplevelser.

Få et tilbud

Ring til os på 3315 3322, få et tilbud her eller besøg os på et af vores kontorer. Det er helt uforpligtende at få et tilbud.

Skræddersyet rejse

Sammen skræddersyr vi din drømmerejse ud fra dine ønsker.

Booking

Du betaler depositum, vi booker alt som aftalt, og du modtager alle dine rejsepapirer, så du rigtig kan glæde dig.

Afrejse

Du rejser…!
Du kan altid få fat i os under rejsen.
Vi snakkes ved, når du kommer hjem.

Gå til toppen

Tilføjet til Min rejse

Du har nu tilføjet et element til "Min rejse". Her kan du samle alle de rejser, steder, oplevelser og hoteller, du synes om. Til slut beder du bare om et tilbud på det hele, og så skræddersyr vi sammen din rejse med udgangspunkt i dine ønsker.