Rejser til Quito

På en rejse til Ecuador har du næsten altid en overnatning eller to i den smukke hovedstad Quito. Byen har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. Faktisk er det verdens højest liggende hovedstad.

I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af europæisk kunst, et tydeligt præg fra de oprindelige folk og arkitektur fra flere tidsaldre. For at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du endda udsigt til de omkringliggende vulkaner.

Quito har to større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel, ‘El Centro’, kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og de spanske kolonitidskirker. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Vigtigt er det, at du ser San Francisco-klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

Den nordlige bydel er derimod mere moderne og kendetegnes ved skyskrabere, butikscentre, ambassader og gode museer for enhver smag: naturhistorie, arkæologi, kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, der udstiller værker af en af Ecuadors allermest respekterede kunstnere, Oswaldo Guayasamin. Når du trænger til at hvile benene lidt, kan du slå dig ned i en af byens parker, eller snuppe en forfriskende drink på en fortovscafé på gaden Avenida Amazonas. Det er også heromkring, at du finder de fleste restauranter. Når sulten melder sig, er der nok at vælge imellem! Lokale, mexicanske, japanske, franske, italienske, spanske og kinesiske restauranter lokker med alskens herligheder. En specialitet er Ceviche, som de laver af frisk fisk, og det smager fantastisk.

Quito ligger rigtig højt, så her kan godt være koldt. Ofte ligger temperaturen omkring de 14 grader hele året, men det kan blive helt ned til 9-10 grader og er sjældent højere end 20 grader. Husk en varm trøje!

Billeder

Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Ecuador - Katedralen Basilica
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador - Farverige bygninger i Quito
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Quito - Ecuador
Rejser til Ecuador

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Quito

Flere hoteller i Quito

Oplevelser