Oplevelser i Ecuador

Gå tilbage

Oplevelser i Ecuador

Du kan krydre din rejse til Ecuador med endnu større oplevelser ved at tilkøbe en udflugt eller to. Hvad med et par nætter i regnskoven? Et besøg til farvestrålende indianermarkeder i en af de spændende byer? Eller måske er du mere til en trekkingtur på imponerende vulkaner? Ecuador byder på lidt af hvert – og den største oplevelse af dem alle er nok de berømte Galapagosøer.

Oplevelser i Ecuadors farvestrålende byer

Udover at byde på enorme bjerge og tropisk regnskov, så byder Ecuador også på smukke byer med spændende kultur. Flere af de historiske byer er på UNESCO’s liste over verdensarv og er bestemt et besøg værd.

Du skal selvfølgelig besøge Ecuadors hovedstad, Quito – byen er en stor oplevelse! Her oplever du en by med en rig kultur med dens unikke kombination af indisk og europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre. I Quito skal du glæde dig til at opleve “Ciudad Mitad del Mundo”, eller som området hedder på dansk “Verdens Midte”. Her kan du bogstaveligt talt stå med et ben på hver side af Ækvator. Det er også her, du finder nogle af Ecuadors bedst bevarede historiske bygninger. Quito er en by fuld af charme og stemning.

Tag også en smuttur forbi og oplev den smukke by Cuenca. Det er en dejlig by med mange velbevarede bygninger fra kolonitiden, farvestrålende markeder, smalle brostensbelagte gader, smukke kirker og flotte pladser og museer.

I den moderne havneby Guayaquil kan du sagtens bruge nogle timer og udforske gaderne. Gå en tur rundt i den charmerende by med nye og gamle bygninger, små farvestrålende huse, kunstbutikker, restauranter og barer. Oplev også byen Otavalo og se det farverige indianermarked, hvor du kan købe håndlavede ting som fx tæpper og perlekæder.

Oplev Amazonas fra Ecuador

Ikke alle ved det, men Ecuador er faktisk et af de bedste lande at opleve Amazonas fra.

Denne tropiske regnskov byder på mange naturoplevelser, sjældne dyr og ikke mindst lokale indianerlandsbyer. I reservatet Cuyabeno kan du opleve den frodige, grønne natur. Reservatet er nemlig fredet, så her vrimler det med aber, tapirer, anakondaer, og farvestrålende fugle – og det er bare et par stykker af de dyr, du kan opleve! Tag en overnatning i Amazonas og oplev regnskoven på udflugter med guide, både i kano på floden og til fods mellem træerne.

Oplevelser i Ecuadors smukke natur

En god måde at opleve Ecuador på, er med tog. Fra byen Alausi kører det berømte tog til bjergpasset “Djævlens Næse”. Under bygningen af jernbanen døde omkring 2000 mennesker. Lokalbefolkningen hævdede, at årsagen var, at den daværende præsident Eloy Alfaro solgte sin sjæl til djævlen, og at så længe jernbanen blev bygget, ville folk blive ved med at dø. En af klippeskrænterne skulle med lidt god vilje ligne en næse. Deraf navnet. På togturen kan du nyde den skønne udsigt ud over frodige, grønne bakker og stejle skrænter, der bølger sig gennem landskabet.

Ecuador byder også på kakaoplantager, kaffelandskaber og tågeskov – tag måske en udflugt fra Quito til Bellavista Cloudforest. Her hænger skyerne lavt, og du går rundt i flot natur. Du kan også vandre på vulkaner. Tag på vandretur på de to vulkaner Sierra Negra og Chico. De ligger begge frodigt, men landskabet ændrer sig på vejen op til toppen. Cotopaxi-vulkanen og området omkring vulkanen byder også på store oplevelser. I Cotopaxi Nationalpark oplever du sneklædte bjergtoppe, gjetsjere og ikke mindst den spejlblanke Limpiopungo sø.

I den smukke bjergby Baños er naturen også i fokus! Hvad end du oplever bjergene til fods eller på cykel, vil du blive mødt af vilde udsigter og grønklædte bjerge. Hængebroer, cabelcars, ziplines og gynger byder alle på fænomenal udsigt ud over dalene, floden og de mange flotte vandfald.

Oplevelser på Galapagos

Når du nu er taget hele vejen til Ecuador, så skal du selvfølgelig ikke snydes for en tur til Galapagosøerne –turen er virkelig det værd!

På øerne oplever du de flotteste grønne landskaber, store klippeformationer, smukke strande fulde af søløver og prægtige vulkaner.

Er du dyreelsker? Galapagos er et af verdens bedste steder at opleve sjældne dyr! De inspirerede Darwin til hans teori om evolutionen og artens oprindelse – og det er ikke svært at forstå, for oplevelserne er kæmpestore! Dyrelivet på Galapagosøerne er helt anderledes end alle andre steder i verden. Mød alt lige fra søløver, kæmpe landskildpadder, pingviner til leguaner og blåfodede suler. Under vandet svømmer du rundt mellem farverige fisk og koraller, og hvis du er heldig, kan det være du ser en skildpadde eller måske en hvalhaj. Det er bare et lille udvalg af de dyr, du kan møde. Der er mange, mange flere!

Du oplever bedst Galapagos på et krydstogt. Du sejler rundt fra ø til ø, og imens kan du læne dig tilbage og nyde den smukke udsigt. På dit krydstogt kan du tage forbi havnebyen Puerto Ayora på vulkanøen Isla Santa Cruz.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Viser ud af