De 11 vigtigste oplevelser i Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka er stopfyldt med fantastiske oplevelser og store seværdigheder! Her har vi samlet nogle af vores favoritoplevelser – det er en blanding af gode ture og store seværdigheder, som du helt sikkert bør opleve på din rundrejse i Sri Lanka. De ligger inden for overkommelige afstande i eller imellem de byer, som du oftest vil opleve, når du kører rundt i Sri Lanka med en privatchauffør.

Alle de steder, du skal opleve, når du rejser i Sri Lanka!

Besøg Løveklippen i Sigiriya

Løveklippen i Sigiriya er Sri Lankas seværdighed nr. 1! Tag på udflugt til Sigirya-klippen og oplev ruinerne af det store paladskompleks, der blev grundlagt af kong Kashyapa omkring det 5. århundrede. Her var en fæstning, palads, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. Sigiriya-klippen er ca. 200 meter høj, så der er en del trin op! Til gengæld bliver du mødt af den mest fantastiske udsigt fra toppen – trætoppe, jungle, bjerge – uspoleret natur så langt øjet rækker! Udover udsigten kan du gå rundt og kigge på de gamle bygningers konstruktion, og hvordan man allerede på det tidspunkt havde vandforsyning. Det er ikke så underligt, at Sigiriya er blevet udnævnt til et UNESCO World Heritage Site

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Polonnaruwa – den antikke by

En anden kæmpestor seværdighed i Sri Lanka er de mange spændende tempelkomplekser! Fra Sigiriya giver det mening at besøge Polonnaruwa, der er Sri Lankas næstældste hovedstad. Alle de gamle templer, paladser, stupaer, ruiner og hinduistiske helligdomme ligger spredt ud på et forholdsvis lille område – så uanset hvor du er, er der en historisk og mystisk atmosfære. Det var kong Parākramabāhu, som herskede fra år 1153 til 1186, der satte størst præg på byen. Blandt andet er de kunstige søer og store vandingsanlæg hans fortjeneste, for han gik meget op i, at enhver dråbe regn skulle gøre nytte, inden den igen løb ud i havet.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Grottetemplet i Dambulla

På vejen fra Sigiriya til Kandy giver det rigtig god mening at lægge vejen forbi grottetemplet i Dambulla. Det er en stor seværdighed og meget anderledes fra Sri Lankas andre templer. Skoene skal du sætte udenfor, og så går turen ellers ind i de forskellige grotter. I en af grotterne sidder en munk og giver velsignelser, så her kan du få lidt guddommelig beskyttelse i form af en lille tråd, der bliver bundet rundt om håndleddet. I en anden af grotterne finder du 48 store Buddha-figurer, nogle i træ, andre i mursten, og en af dem er næsten 14 meter lang! Her er højtideligt og værdigt – mange srilankanere knæler og beder en lille bøn. Den næste hule er endnu smukkere, og faktisk 300 år ældre, for den blev skabt for næsten 2000 år siden. Buddha-skikkelserne er mere yndefulde, loftet er malet og man kan overalt skimte de gamle fresco-malerier.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Tandens tempel i Kandy

I Kandy kommer du næsten ikke uden om at skulle en tur forbi Tandens tempel – Kandys allerstørste seværdighed. Det hellige Tandens tempel skulle efter sigende have noget så sært som en af Buddhas tænder som relikvie. Du kan ikke komme til at se selve tanden, for den bliver kun vist frem én gang hvert fjerde år – men selvom du ikke kan se tanden, er der stadig meget at kigge på i det fine hvide tempel.

Ifølge legenden skulle en prinsesse fra Indien have bragt tanden med sig for 1600 år siden, og siden har tanden været hellig. Det siges, at tanden giver magt til ejermanden, og der har været rigtig mange kampe om op igennem historien. Udover tanden er templet fuld af guldstatuer, vægmalerier og vælvede lofter.

Rejser til Sri Lanka

På tur i tuk tuk

Tag ud i det blå fra Kandy og oplev lidt i en tuk tuk! Tuk tuks har været den foretrukne transportform på mange af Sri Lankas veje i flere år, og nu er det blevet din tur til at prøve. Sæt dig godt til rette og nyd landskabet glide forbi. Du kommer forbi teplantager, små landsbyer og udsigter til store bjerge! Turen ender ved Sri Lankas flotteste universitet, Peradeniya Universitetet.

Rejser til Sri Lanka

Den botaniske have i Kandy

I Kandy kan du tage en tur til Peradeniya Botanical Gardens. Det er en smuk botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 1700-tallet. Du oplever de smukke, gamle træer, de blomstrende buske og den særlige fred og ro, der er her. Kig op i trækronerne – måske sidder der store flokke af flyvende hunde, der pludselig letter og suser rundt i luften! Den botaniske have er især kendt for deres store orkidé-hus, hvor du kan se og indsnuse duften fra mere end 300 forskellige orkidéarter.

Rejser til Sri Lanka

Besøg Pedro Tea Factory

Er du te-elsker? Så vil du også elske denne oplevelse! Sri Lanka er teens land, så selvfølgelig skal du da besøge en teplantage, mens du er her! På Pedro Tea Factory kan du lære hemmeligheden bag den fremragende ceylon-te, når du får en rundvisning på fabrikken. Efterfølgende bliver du tilbudt en kop af den gode te, som du kan nyde, mens du beundrer synet af de grønne temarker. 

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
_DSC0788

Vandretur til Ella Rock

Ella er virkelig bjergskøn, så tag på en vandretur med guide en af dagene! Turen op til Ella Rock foregår på dine egne to ben og tager 4-6 timer. Det er en lidt hård vandretur op, og du skal holde øje med, hvor du går, så du ikke snubler over sten, trærødder og små vandløb. Når du når toppen, vil anstrengelserne dog være besværet værd, for du bliver belønnet med en af de mest pragtfulde udsigter i hele Sri Lanka! Udover bjerglandskaber vil du også komme forbi teplantager og skovområder. Kort sagt er det en perfekt vandretur for naturelskeren, der har en svaghed for skønne udsigter! 

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Tur til Nine Arches Bridge i Ella

Alle skal prøve at køre i tog i Sri Lanka! Det gør du på de fleste af vores rejser. I Ella bør du også opleve den berømte Nine Arches Bridge, som togene kører henover. Måske har du set billeder af broen før? Den flotte bro ligger i smukke omgivelser, og det er en stor seværdighed i Ella.

Under den britiske kolonitid blev den 30 meter høje bro bygget udelukkende af klipper, mursten og cement – der er ikke brugt et eneste stykke stål! Den stod færdig i 1921, og siden da har den tiltrukket mange besøgende. Den står smukt med sine ni buer midt i Ellas fantastiske natur. På Sinhala hedder broen “Ahas namaye palama”, hvilket betyder “ni-himmels-broen”. Når du står nede og kigger op på broen, kan du nemlig se “ni himler” igennem broens ni buer. Nyd synet af det imponerende bygningsværk og de smukke omgivelser, og vær klar med kameraet, hvis du kommer forbi når et tog krydser broen!

Rejser til Sri Lanka

Safari i Udawalawe Nationalpark

En safari i Udawalawe Nationalpark er en uforglemmelig oplevelse! Her er ikke så mange besøgende, som i nogle af Sri Lankas andre nationalparker, men her er til gengæld rigtig mange elefanter! Landskabet er lidt savanne-agtigt med flade sletter, og du kører fra vandhul til vandhul for at spejde efter dyrelivet. Du kan være heldig at spotte kæmpestore flokke på 20-200 elefanter, men udover elefanter skal du også holde øjnene åbne efter vandbøfler, hjorte, sjakaler, isfugle, påfugle, krokodiller og masser af aber og flotte fugle.

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Besøg elefantbørnehjemmet uden for Udawalawe

Uden for Udawalawe ligger Elephant Transit Home, der er et børnehjem for forældreløse elefanter. Her opfostres forældreløse elefantunger fra hele Sri Lanka, indtil de er klar til at komme tilbage i naturen. Der er altså stort fokus på, at elefanterne gøres klar til livet i nationalparken – derfor kan du se dem lege og blive madet på behørig afstand, så de ikke bliver for vant til mennesker. Selvom du ikke kan komme helt tæt på, er det en dejlig oplevelse at betragte disse store dyr og tænke på, at de en dag er klar til at komme tilbage i det fri!

Rejser til Sri Lanka

Læs også om, hvor du skal bo i Sri Lanka!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Sri Lanka

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*