Hvor skal man bo i Sri Lanka?

Hvor skal man bo i Sri Lanka? Dét spørgsmål får vi tit fra vores gæster. Vi skræddersyr rundrejser i Sri Lanka, og derfor er mulighederne utallige!

Hvor du skal bo i Sri Lanka, afhænger meget af de oplevelser, du gerne vil have. Vi har samlet nogle gode forslag til dig på siden her. Uanset hvor du vælger at bo i Sri Lanka, vil du blive mødt af gæstfrihed, farvestrålende templer og betagende natur.

Se de 12 vigtigste oplevelser i Sri Lanka.

Her skal du bo i Sri Lanka

De fleste af vores rejser til Sri Lanka er rundrejser, der kombinerer de byer, du skal opleve i Sri Lanka. Vi skræddersyr rejsen, så den bliver præcis, som du vil have den – med lige netop de byer, du gerne vil bo i på din Sri Lanka-rejse.

Her skal du bo på for kulturelle oplevelser i Sri Lanka!

Lad dig fortrylle af det imponerende fort i Sigiriya, også kendt som Løveklippen. Du bestiger det på et par timer, og fra toppen har du en utrolig udsigt ud over det grønne landskab og de gamle ruiner. Naturen er flot, og du deler udsigten over den sammen med legesyge aber, munke i strålende orange dragter og andre turister.

Dyk ned i kulturen i Kandy, der er hjemsted for det hellige Tandtempel. Oplev farvestrålende kulturelle danseshows, livlige markeder og den betagende Kandy-sø, hvor der er mere ro.

Besøg de helt fantastiske tempelbyer Dambulla, Palonnaruwa eller Anuradhapura, hvor du får ruiner og kultur til den helt store guldmedalje.

Læg vejen forbi den charmerende hollandske kolonitidsby Galle for hyggeligt byliv, moderne gallerier og kulinariske oplevelser. Her kan du også opleve Galle fortet, der summer af liv.

 

Elefantsafari i nationalparkerne

Træd ind i dyrenes verden i Udawalawe, hvor elefanter vandrer frit, og i Yala Nationalpark, hvor du kan være heldig at spotte leoparder. Eller du kan tage til den unikke Gal Oya Nationalpark, hvor du kan tage på bådsafari og spotte dyrelivet fra vandet. Det er en helt særlig oplevelse at se elefanter, der bader.

Fantastiske vandreture i bjergene

Bjerglandskabet over dem alle, finder du i Ella. Her kan du vandre til Little Adam’s Peak, nyde de smukkeste udsigter, se den berømte bro i bjergene Nine Arches Bridge og opleve Ravana-vandfaldet. Bjergbyen Ella er hyggelig og summende, men det er altså de grønklædte bjerge og vilde udsigter, du kommer her for.

Hvis du er til en god kop te og skinnenede grønne teplantager, er Nuwara Eliya et must see. Her kan du finde charmerende hoteller i engelsk kolonistil, hyggelige markeder og smukke udsigter og landskaber.

Besøg den charmerende bjergby Haputale i det centrale højland, hvis du vil opleve afslappet stemning og fantastiske vandreruter. Herfra kan du også besøge Horton Plains Nationalpark og Verdens Ende.

Badeferie i Sri Lanka

Du kommer ikke uden om Sri Lankas strande, når vi snakker oplevelser i Sri Lanka. Her er et hav af gyldne palmestrande at vælge imellem, og de indbyder virkelig til lange slentreture i det bløde sand og smukke solnedgange over vandet.

Vi har udvalgt to af vores foretrukne strandområder i Sri Lanka, som er ideelle til en forfriskende badeferie i vintermånederne – nemlig Unawatuna og Tangalle.

Unawatuna, en idyllisk kystby på den sydlige del af Sri Lanka, er en af Sri Lankas mest eftertragtede feriemål. Her er masser af resorts, restauranter og små butikker, og stemningen er god. Perfekt til dem, der længes efter sol, sand og havoplevelser.

Tangalle er ideelt for dig, der søger en fredelig og rolig atmosfære, langt væk fra de mere hektiske turistområder. Tangalles strande er blandt de mest uberørte og naturskønne på den sydlige kyst. Kilometerlange strækninger af gyldent sand møder det azurblå vand, der er perfekt til svømning og afslapning. Solnedgangene er simpelthen fænomenale!

Læs alt om badeferie i Sri Lanka her.

Du kan også sagtens bade på Sri Lankas strande om sommeren. Bliv klogere på Sri Lankas strande her.

Hvordan skal man bo i Sri Lanka?

Det leder os hen til det lige så stillede spørgsmål: ”Hvordan bor man i Sri Lanka?”

I Sri Lanka bor du godt! Både i bjergene, byerne og på strandene er der dejlige hoteller at vælge imellem. Det, der er fælles for disse hoteller, er, at de hurtigt giver dig en følelse af hjemlighed, fordi de har en særlig charme. Her er både luksushoteller med infinitypool, bungalows og guesthouses, charmerende boutiquehoteller, private villaer og glamping på stranden. Der er masser at vælge imellem!

Du kan som regel altid tage en dukkert i dejlige pools under palmerne eller få dig en lækker ayurveda-massage. Nyd en kold øl eller en gin & tonic med udsigt ud over bølgerne eller bjergene og spis dejlige karryretter på restauranterne.

Her skal du bo i Sri Lankas byer – 3 favoritter

Når du vælger dit byhotel, skal du overveje, hvor meget du skal opholde dig på hotellet. Vi oplever ofte, at folk ikke skal være her så meget i løbet af dagen, fordi det er vigtigere at komme ud og opleve byen. Hvis du derimod ønsker at bo i byen som en ”transport-pause” på din rundrejse, så skal du vælge et hotel, der kan give dig et pusterum i stedet for. Gerne med lækker pool! Det er meget forskelligt, hvad folk ønsker. Vælger du et enkelt hotel i byerne, får det prisen ned, ift. de flotte hoteller med udsigt, pools og lækre faciliteter.

Vi har samlet tre dejlige hoteller i Kandy til dig!

Her skal du bo på Sri Lankas strande – 3 favoritter

På en badeferie i Sri Lanka er det vigtigt, at du gør dig tanker om, hvor du vil bo. Du skal nemlig ofte være her i længere tid.

Sri Lanka er kendt for sine luksuriøse resorts og hoteller langs kysten. De tilbyder ofte førsteklasses faciliteter som private strande eller infinity pools, spa- og wellnesscentre og gourmetrestauranter.

Hvis du ønsker en mere afslappet og autentisk oplevelse, kan du overveje at bo i enkle strandbungalows eller guesthouses. Disse indkvarteringer er ofte mere overkommelige og giver dig mulighed for at komme tættere på det lokale liv og kultur. Vi har hyggelige resorts i kolonistil med hjemlig atmosfære og enkle faciliteter. Det skal du vælge for menneskerne, dejlige omgivelser og stemning.

Vil du prøve noget helt andet? Så forkæl dig selv med luksus camping – såkaldt ”glamping” på de gyldne sandstrande.

Vi har samlet tre dejlige hoteller på Sri Lankas strande til dig!

Her skal du i Sri Lankas bjerge – 3 favoritter

I Sri Lankas bjerge er det vigtigste næsten, at du har fantastisk natur lige uden for din dør – eller måske endda fantastisk udsigt fra din terrasse. Og udsigten skal jo gerne kunne nydes i dejlige omgivelser.

Vi har samlet tre skønne hoteller i Sri Lankas bjerge til dig!

Her skal du bo i Sri Lankas nationalparker – 3 favoritter

Det er altid vigtigt at bo godt! Det, du særligt skal have for øje, når du vælger hotel i Sri Lankas nationalparker, er beliggenheden. Det skal jo nemlig gerne ligge tæt på den nationalpark, du kommer for at opleve, så du ikke skal bruge tid på transport.

Vi har samlet tre dejlige hoteller i Sri Lankas nationalparker til dig!

Vi skræddersyr din rejse

Og hvor skal netop DU så bo i Sri Lanka? Det kan vi kun finde ud af ved at tale med dig. Ring eller skriv til en af vores eksperter, så skræddersyr vi din Sri Lanka-rejser med lige netop de byer og hoteller, du gerne vil opleve i Sri Lanka. Vi er eksperter i Sri Lanka og kan helt sikkert matche dine ønsker!

Hvorfor rejse med os?