Rejser til Kandy

Kandy er en by, som du helt sikkert skal opleve på din rejse til Sri Lanka, og derfor finder du den også på mange af vores rundrejser i landet.

Byen er bygget omkring en sø i en smuk dal, omkranset af bjerge, floder, søer, vandfald og landets største flod Mahaweli Ganga. Da Kandy har været både hovedstad og kongeby, vil du opleve gamle og flotte gader når du går rundt i byen.

Kandy er Sri Lankas næststørste by, så her er lidt kaotisk til tider, men også charmerende pga. den gamle arkitektur og den smukke sø midt i byen. Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet som helligt minde, en af Buddhas tænder, men desværre bliver den kun vist frem en gang hvert fjerde år.

En af de ting du bør se, mens du er i Kandy, er den traditionsrige kandydans, hvor danserne er klædt ud, spyer med ild og går på glødende kul. Husk også at opleve det imponerende trommespil, som Kandy er kendt for.

Kandy er en by, der nemt opleves fra en tuktuk gennem byens liv og trafik. Tag fx til byens store marked og gå en tur rundt mellem boderne. Køb måske lidt srilankansk kanel, peber og vanilje med hjem, eller hvad med lidt hjemmelavet sirup, der sælges i genbrugte sprutflasker?

Med tuktuk kan du også nemt besøge Peradeniya Garden, en flot botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 17 hundrede tallet, Lankathilaka Srine, et flot tempel med imponerende malerier, Embekke Devalaya templet fra det 14. århunderede ligger lidt uden for byen og er kendt sine flotte antikke træudskæringer.

Kandy ligger ideelt for trekkingture fx til Knuckles bjergkæden i Matale. Du kan også tage på udflugt til Dambulla Cave Temple, som ligger 72 kilometer fra Kandy. Grotterne er smukt dekorerede indvendigt med farver, vægmalerier og stenfigurer.

Billeder

Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Kandy

Flere hoteller i Kandy

Oplevelser