Sri Lanka

Adams Peak

Gå tilbage

Rejser til Adam's Peak

Adam's Peak er et 2.243 meter højt bjerg i det centrale Sri Lanka. Bjerget anses for at være helligt, og hvert år er der flere tusinde pilgrimme, der rejser til Sri Lanka for at bestige det.

På toppen af bjerget er der en fordybning i klippen, der ligner aftrykket af en stor fod. Både kristne og muslimer hævder, at det er Adams fodaftryk, mens hinduer mener, at det er Shivas, og buddhisterne holder på, at det er Buddhas. Fodaftrykket bliver i dag passet af buddhistiske munke, men pilgrimme af alle religioner kommer her for at bede.

Turen op ad de 3.306 trin tager godt 3 timer og de fleste vælger, at gøre det i tusmørket før daggry for at se solopgangen fra toppen. Der er gadelamper langs trappen hele vejen op, så du kan godt se, hvor du går, men det er en hård tur!

Der er mange boder og små butikker på vejen op, hvis du bliver tørstig eller har brug for en lille snack. Jo længere op du kommer af Adam's Peak, jo dyrere bliver varerne, da alt skal bæres hele vejen op.

Kommer du til toppen i god tid til solopgang, køb da en kop te ved den sidste bod, da der kan være lidt koldt og blæsende på toppen (det tager små 10 minutter at gå fra boden til toppen).

Belønningen opvejer dog strabadserne, da udsigten over bjergene, mens solen står op, er helt utrolig – man bliver nærmest religiøs eller overtroisk af, at opleve noget så stærkt så smukt - det er virkelig verdensklasse.

Billeder

1 ud af 7
Rejser til Sri Lanka
1 ud af 7
Teplantager foran Adam's Peak
1 ud af 7
Trappen op til bjerget og udsigt ud over dalen
1 ud af 7
Morgendis over Adam's peak
1 ud af 7
Adam's Peak
1 ud af 7
Udsigt fra toppen
1 ud af 7
Rejser til Sri Lanka

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Adams Peak

Flere hoteller i Adams Peak

Oplevelser