Oplevelser i Sri Lanka

Gå tilbage

Oplevelser i Sri Lanka

Sri Lanka er et land, der byder på store oplevelser, når du er på rundrejse i landet – både i naturen og i byerne. Vil du på jeepsafari blandt elefantflokke, se historiske ruiner eller vandre til toppen af Løveklippen i Sigiriya, eller måske noget helt fjerde? 

Oplevelser i Sri Lankas natur 

Sri Lankas smukkeste udsigter finder du i Ellas bjerge! Her kan du tage på forskellige vandreture af forskellig sværhedsgrad og beundre de smukke omgivelser og alt det grønne. Her er flotte vandfald, temarker, dale og palmer – og alt derimellem! De to mest kendte bjerge er Ella Rock og Little Adam’s Peak 

Ved det rigtige Adam’s Peak lidt længere vestpå, kan du også bestige bjerget. Gør det helt tidligt om morgenen, så du kan se solopgangen fra toppen. Der er trapper – og mennesker – hele vejen op, så det er en del mere fremkommeligt end andre vandreture. 

De mindre kendte trekkingture i Sri Lanka er i Knuckles bjergkæden og Matale. Her er oplevelserne også store – og der er færre turister! 

I Sigiriya er der også virkelig flot natur, men den største oplevelse får du på Løveklippen. Uanset hvornår på dagen, du tager turen op til toppen, er udsigten helt fantastisk. Undervejs er der ruiner fra det gamle kongepalads og fresco-malerier af kvinder på klippesiden.  

Du kan næsten ikke besøge Sri Lanka uden at opleve tefabrikkerne og temarkerne. Oplevelserne er størst i Nuwara Eliya, men du kan også opleve temarker i Ella. 

Oplev Sri Lankas flotte natur med tog 

En togtur gennem Sri Lankas temarker, bjerge og bløde skyer er en oplevelse, du aldrig vil glemme! Vi anbefaler faktisk, at du tager turen på 2. eller 3. klasse, så du kan hænge ud af vinduet ligesom srilankanerne selv. Vink til folk, du kører forbi og nyd udsigterne! 

Oplevelser med dyreliv i Sri Lanka 

Sri Lanka byder på store oplevelser i de mange nationalparker. Mest kendt er Yala Nationalpark, men vores favorit er Udawalawe! I alle nationalparkerne bor store flokke af elefanter, og du kan tage på elefantsafari, hvor du møder dem og oplever dem helt tæt på. Du spotter måske også andre dyr som bjørne, påfugle og leoparder. Udenfor Udawalawe kan du besøge et elefantbørnehjem for forældreløse elefanter. Her bor de, ind til de kan klare sig selv i nationalparken.  

I Unawatuna kan du derimod opleve havets dyr! På skildpaddecenteret kan du høre om, hvad de gør for at redde de truede havskildpadder og måske se skildpaddeæg, der er klar til at klække, så de kan blive sat fri i havet. En af de største oplevelser i Sri Lanka er uden tvivl en hvalsafari! Tag en båd fra Mirissa eller Trincomalee og oplev havets kæmper. Her bor både blåhvaler, kaskelothvaler og delfiner. 

Kulturelle oplevelser i Sri Lanka 

Sri Lanka byder på spændende byer og smukke templer overalt i landet! De smukkeste templer og ruiner finder du i Dambulla, Anuradhapura og Polonnaruwa, hvor du kan se de ældgamle tempelbyer og hilse på søde aber. I Dambulla er templet sågar inde i en grotte sammen med buddha-statuer i massevis! 

Oplevelser i Kandy 

Kandy byder på masser af store oplevelser! Uanset om du er til krydderier, dans eller templer, så kan byen imponere. Besøg en ”Spice Garden” og lær om urterne og planternes healende effekt. Oplev en traditionel danseforestilling, hvor danserne har flotte dragter og masker på. Tag en tuktuk rundt i byen og oplev markederne, menneskerne, pladserne og stemningen. Se det hellige Tandens Tempel, hvor Buddhas tand efter sigende bliver opbevaret. Det er smukt både udefra og indefra. 

I den botaniske have kan opleve planter fra hele verden, tårnhøje bambusser og flyvende hunde i massevis.  

HELT uforglemmelige oplevelser i Sri Lanka 

Den største oplevelse du kan få er muligvis en tur i luftballon, og hvorfor ikke tage den over Dambullas templer og smukke natur? Se endeløse landskaber og grønklædte bjerge, mens solen står op i horisonten. 

Bæredygtige oplevelser i Sri Lanka 

I C&C Travel går vi op i bæredygtighed, og derfor vil vi gerne lægge pengene, så de er til så meget gavn som muligt i Sri Lanka. De mennesker, du møder på udflugterne, er srilankanere, og deres job eksisterer, fordi folk køber udflugter gennem os. Det genererer lokal vækst og er til gavn for landet. 

Vi tror på, at det er godt, når mennesker mødes. Helt konkret kan du besøge den skole, som C&C Hjælpeprogrammer har støttet med elektricitet og andre ting. Børnene er søde og vil meget gerne synge sange for dig på engelsk og srilankansk! Alle srilankanere er utroligt imødekommende, og det vil du især opleve her, hvor alle børnene elsker at få besøg.  

Vi tilbyder også madlavningskurser – enten hos en privat familie eller hos en srilankansk kok. Karryretter og lækre vegetarretter med ris er som regel på menuen, og vi lover, at det smager godt! 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Viser ud af