Sri Lanka

Trincomalee

Gå tilbage

Rejser til Trincomalee

Trincomalee – eller Trinco som byen bliver kaldt i folkemunde på Sri Lanka, ligger på østkysten lige ved det Indiske Ocean. Her skal du tage hen for at opleve flotte strande og hvaler i vores sommermåneder.

Bugten er den 5. største naturlige havn i verden, og i 19. tallet blev byen derfor betegnet af briterne, som deres allervigtigste koloniale besiddelse. Udover briterne, har hollænderne, portugiserne og såmænd også danskerne haft kontrol over den vigtige havneby.

Trinco har været en hindu højborg siden før vores tidsregning, hvilket bevidnes af det flotte Koneswaram tempel, der troner over bugten, men buddhisterne har også været her længe – Girihandu Seya Vihara er den måske ældste stupa i verden.

I dag er Trinco en forholdsvis stor men hyggelig by med en afslappet stemning. Tæt på byen er der flere lækre strande som fx Nilaveli og Uppuveli, som kommer mest til deres ret i perioden maj til november. Derfor er Trincomalée super til en sommerferie i Sri Lanka! Her er det ikke unormalt at se en ko komme gående på stranden, og så er her i øvrigt glimrende dykning.

I Kanniya, som ligger tæt ved Trinco, kan du prøve nogle af de såkaldte hot springs, hvor vandet siges at have en healende effekt. Du kan også tage på udflugt til Pigeon Island, der ligger ca. 1 kilometer ud for Nilaveli - det er en nationalpark og et af de bedste steder i Sri Lanka at dykke og snorkle.

Se de 10 bedste strande i Sri Lanka her.

Billeder

Nilaveli Beach i Trincomalee
Smukke Nilaveli
Uppuveli Beach
Koralrev ud for Trincomalee
Tamil hindutempel

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Trincomalee

Flere hoteller i Trincomalee

Oplevelser