Sri Lanka

Sigiriya

Gå tilbage

Rejser til Sigiriya

Sigiriya er en lille hyggelig by, opkaldt efter Sigiriya klippen – en af Sri Lankas største seværdigheder. Sigiriya betyder "løve", så den bliver ofte bare kaldt for Løveklippen.

Fra byen Sigiriya kan du cykle til klippen på ca. 5 min. Løveklippen er ca. 200 meter høj, og på toppen ligger ruinerne af et palads, som en af Sri Lankas tidligere konger opførte omkring det 5. årh. Her var en fæstning, palads, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. Du ser de gamle bygningers konstruktion, og hvordan man allerede på det tidspunkt havde vandforsyning.

For at komme op på toppen skal du gå rigtig mange trin op ad en trappe, der løber hele vejen op ad klippen, andre gange mellem, under eller over klippeudhæng og formationer. På vejen er der mange af de over 1.000 år gamle fresco malerier af kvinder – kongen kunne godt lide damer og havde et harem på mere end 500 kvinder.

Oppe på toppen skal du tage det stille og roligt og nyde udsigten. Det er en af de flotteste udsigter i hele Sri Lanka. Udsigten rækker milevidt – trætoppe, jungle, bjerge – uspoleret natur så langt øjet rækker. Smukt er det! Her føles det som om, at du er havnet et sted hvor ingen andre turister har været før. Nedturen går hurtigere (husk at strække ud, når du kommer ned – ellers bliver du øm i læggene i morgen), og pludselig er du omringet af sælgere, der vil have dig til at købe alt muligt – både smukke ting og turistbras. 

En anden unik oplevelse er at tage på cykeltur rundt i området. Her kan du køre ad de små stier, og hvis du stopper ved en lille bod ved vejen for at få en kølig sodavand, kan du tage en snak - måske på tegnsprog - med ejeren. Overalt hilser folk på dig og er glade, for Sri Lanka er virkelig et land, du er velkommen i! Besøg måske Minneriya Nationalpark, mens du er her og oplev elefanterne i naturen.

Det er næsten et must at opleve Sigiriya på din rundrejse i Sri Lanka, for det ER bare en kæmpestor oplevelse! 

Billeder

1 ud af 7
Rejser til Sri Lanka
1 ud af 7
Udsigten fra toppen af Sigiriya klippen
1 ud af 7
Rejser til Sri Lanka
1 ud af 7
Trapper op ad klippen
1 ud af 7
Rejser til Sri Lanka
1 ud af 7
Rejser til Sigiriya
1 ud af 7
Trappen op til toppen af Sigiriya klippen

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Sigiriya

Flere hoteller i Sigiriya

Oplevelser