Rejser til Chile - Pingviner & Påskeøen

Rejser til Chile byder på fantastiske oplevelser og helt imponerende vild natur med forrevne klipper og krystalblå søer, snelandskaber og de fantastiske Andesbjerge! Her er vinmarker og ørken, kæmpemæssige sneklædte bjerge og brusende gejsere. Du kan komme langt væk fra alting i Chile – og i den storslåede og vilde natur føler du dig pludselig ganske lille.  

På denne side kan du blive klogere på nogle af de mange oplevelser som venter på dig i Chile.

 

Rundrejser med ekstra natur  

Chile er et virkelig, virkelig langt land, der breder sig over store dele af Sydamerikas vestkyst. Fra det tørre, støvede landskab i nord helt ned til det sneklædte Patagonien.  

I det nordlige Chile ligger byen San Pedro de Atacama ved Atacama ørkenens røde klippelandskab. Her finder du Månedalen, laguner med stolt knejsende flamingoer, kæmpestore lamaflokke og verdens højest liggende gejserområde. Folk her i området har boet her i mange tusinde år, og du møder virkelig det traditionelle Chile. Rejs igennem ørkenen på cykel eller surf i ørkenen på et sandboard – ja det er en ting!  

Den sydlige del af landet byder på verdensberømte Torres del Paine, bjerge, store skove, vulkaner, isblå bjergsøer, grotter og gletsjere. Udsigterne og landskabet her i Torres del Paine kan få de fleste til at tabe både næse og mund. Her – så langt sydpå – kan du opleve pingviner, kondorer og guanacoer.  

 

Vineventyr i Chile 

Du kan ikke rejse til Chile uden at smage på den dejlige vin – og måske også bo på en vingård i et par dage blandt vinmarker og bjerge. Chile har for længe siden overhalet Frankrig som verdens foretrukne vinproducent, og når du kommer ud til de chilenske vinmarker, så forstår du hurtigt hvorfor. Når du bor på en vingård, lærer du hurtigt menneskerne på gården at kende, og du kan tage på udflugt ud i den smukke natur. 

 

Rejs rundt mellem Chiles spændende byer 

Chiles hovedstad Santiago de Chile ligger omgivet af sneklædte bjergtoppe og samtidig så tæt på kysten, at du på en og samme dag ville kunne stå på ski i bjergene og tage en aftendukkert i Stillehavet. Santiago de Chile er en af de mere vestligt inspirerede byer i Sydamerika, men den har stadig sin egen specielle atmosfære. Specielt i centrum af byen er der en skæg blanding af ældre bygninger i pariser-stil og moderne skyskrabere, og byen oser af stemning. 

Den smukke kystby Valparaiso er nok C&C Travels favoritby i hele Chile! Byens smukke, gamle havnekvarter er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og her kan du slentre rundt i en labyrint af smalle, brostensbelagte gader mellem huse i alle regnbuens farver. Oplev gadekunst, tag på udflugter og nyd den gode stemning i en af Chiles hyggeligste byer. 

 

Udforsk Påskeøens mange mysterier  

Når du rejser rundt i Chile, møder du landets mange forskellige ansigter, og den mest anderledes side af landet, finder du nok på Påskeøen! Det er ikke lige en smuttur at tage hertil. Påskeøen er nemlig den ø i verden, der ligger længst væk fra fastlandet. Det er vel egentlig ikke så mærkeligt, at ingen rigtig ved, hvem der har lavet de over 850 stenstøtter, "moai"-der findes på øen fra en svunden civilisation.   

Øens navn skyldes, at den blev genopdaget af den hollandske opdagelsesrejsende Jacob Roggeveen, påskedag den 5. april 1722. Han fandt en vild og grøn ø med vulkankratere og enkelte smukke strande. Glæd dig til at blive betaget af et af verdens mest fascinerede vidundere.  

 

Rejser til Chile og Argentina - vin eller vulkaner?

Sydamerika er en verdensdel, der skal opleves på tværs af landegrænser! Det vil sige – du skal gå efter oplevelserne, ikke landene! Ønsker du at opleve vild natur, sneklædte bjerge og forrevne klippelandskaber, så kombinér Chile og Argentina på en rundrejse i Patagonien.  

Ønsker du derimod mere grøn natur og endnu mere vin – og måske et par saftige bøffer? Så kombinér Chile med Argentina i vinlandet omkring Mendoza. Smag på både den argentinske og chilenske vin, oplev stemningsfuld tango og se det storslåede Iguazu-vandfald.

 

Brug C&C Travel som rejsearrangør på din rejse til Sydamerika

Skal du rejse rundt i Sydamerika, har du højst sandsynligt brug for en rejsearrangør. Vores rejsekonsulenter er eksperter i Sydamerika og kender landene ud og ind - vi kender de bedste flyruter, de bedste kombinationer og guider dig til store oplevelser. Men drømmene er selvfølgelig dine! C&C Travel hjælper dig bare med at føre dem ud i livet. Få et rejsetilbud til Chile her.

Vi har mere spændende læsning om Chile på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 7
Rejser til Chile
1 ud af 7
Rejser til Chile
1 ud af 7
Rejser til Chile
1 ud af 7
Rejser til Chile
1 ud af 7
Rejser til Chile - Torres del Paine Nationalpark - guanaco i naturen
1 ud af 7
Rejser til Chile
1 ud af 7
Rejser til Chile

Byer i Chile

Chile har kæmpemæssige metropoler, små ørkenbyer og hyggelige fiskerbyer – og alt muligt derimellem. For os er det særligt naturen, der trækker, og vanvittigt smukke nationalparker, sneklædte bjergtinder og et møde med pingviner er bare få af de ting, som Chiles byer og den omkringliggende natur kan byde på. Vi har udvalgt et par af vores favoritbyer i Chile, men du kan udforske dem alle under “Alle byer”.

Flere byer i Chile

Hoteller i Chile

Chile er et kæmpestort land, og derfor er hoteloplevelserne også meget forskellige. Der er stor forskel på de historiske storbyhoteller og de Villa Villekulla-farvede hoteller i Valparaiso. Du bor helt anderledes på Påskeøens resorts, end du gør ude i ørkenen eller på en vingård. Mulighederne er mange!

Her viser vi dig vores favoritter, men vi har mange flere. Gå på opdagelse under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Chile

Oplevelser i Chile

Oplevelser har Chile masser af – fra de helt enkle, hvor den står på madlavning til de mere vilde med overnatninger i Bolivia. Og derimellem finder du selvfølgelig masser af vingårdsbesøg, byrundtur og naturoplevelser. Her ser du tre af vores favoritudflugter i Chile, men du kan finde mange flere spændende oplevelser under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Chile

Chile strækker sig over et kæmpe område, og vejret er derfor forskelligt i de forskellige dele af landet. Og netop pga. Den varierende geografi kan landet besøges året rundt. De har sommer, når vi har vinter og omvendt. 

I nord og nordvestlige Chile er klimaet varmt og fugtigt fra december til februar, og mildt fra marts til november. I syd er der højsæson fra november til marts, hvor der er varmt og tørt. Og i det centrale Chile kan der være varmt fra december til februar, så det er bedst at besøge området og Santiago de Chile fra september til november og fra marts til maj. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Chile. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset.

Elektricitet og stik
Chile har 220V og tobenede stik som herhjemme – nogle steder har stikkene dog tre ben på en lige række.

Tidsforskel
Danmark er 5 timer foran Chile.

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Chile uden visum, såfremt dit pas er gyldigt 3 måneder efter den planlagte afrejse fra Chile.

Bemærk, at der er særlige regler for indrejse med mindreårige børn
Indrejser du til Chile fra landsiden fra Peru, Bolivia eller Argentina SKAL du have deres fødselsattest med som dokumenterer, at det er dine børn. Og hvis kun den ene forælder er med, skal du have en notar til at vidne, at den anden forælder har givet til samtykke til rejsen.

For mere information kontakt ambassaden:

Kastelsvej 15
2100 København Ø
Tlf: 3538 5834
Fax : 3538 4201
Mail: embassy@chiledk.dk
Web:chileabroad.gov.cl/dinamarca/

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Chile. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Chile.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Chile fra et land der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Chile. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.