Rejs til Chile - oplevelser fra isblå bjerglandskaber til tørre ørkener

Rejser til Chile byder på fantastiske oplevelser og helt imponerende vild natur med forrevne klipper og krystalblå søer, snelandskaber og de fantastiske Andesbjerge! Hovedstaden Santiago de Chile ligger omgivet af sneklædte bjergtoppe og samtidig så tæt på kysten, at du på en og samme dag ville kunne stå på ski i bjergene og tage en aftendukkert i Stillehavet, fx ved den smukke kystby Valparaiso, der har stejle gader og farvestrålende huse. Du kan ikke rejse til Chile uden at smage på den dejlige vin – og måske også bo på en vingård i et par dage og bo blandt vinmarker og bjerge. I det nordlige Chile ligger byen San Pedro de Atacama med Månedalen, laguner med flamingoer, kæmpestore lamaflokke og verdens højest liggende gejserområde. Den sydlige del af landet byder på den verdensberømte Torres del Paine, bjerge, store skove, vulkaner, søer, grotter og gletsjere. Her – så langt sydpå – kan du opleve pingviner, kondorer og guanacoer. Påskeøen er den ø i verden, der ligger længst væk fra fastlandet, så det er vel ikke så mærkeligt, at ingen rigtig ved, hvem der har lavet de over 850 stenstøtter, "moai"-der findes på øen fra en svunden civilisation. 

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Chile
Rejser til Chile
Rejser til Chile
Rejser til Chile
Rejser til Chile
Rejser til Chile

Byer i Chile

Chile har kæmpemæssige metropoler, små ørkenbyer og hyggelige fiskerbyer – og alt muligt derimellem. For os er det særligt naturen, der trækker, og vanvittigt smukke nationalparker, sneklædte bjergtinder og et møde med pingviner er bare få af de ting, som Chiles byer og den omkringliggende natur kan byde på. Vi har udvalgt et par af vores favoritbyer i Chile, men du kan udforske dem alle under “Alle byer”.

Alle byer i Chile

Hoteller i Chile

Chile er et kæmpestort land, og derfor er hoteloplevelserne også meget forskellige. Der er stor forskel på de historiske storbyhoteller og de Villa Villekulla-farvede hoteller i Valparaiso. Du bor helt anderledes på Påskeøens resorts, end du gør ude i ørkenen eller på en vingård. Mulighederne er mange!

Her viser vi dig vores favoritter, men vi har mange flere. Gå på opdagelse under “Alle hoteller”.

Alle hoteller

Oplevelser i Chile

Oplevelser har Chile masser af – fra de helt enkle, hvor den står på madlavning til de mere vilde med overnatninger i Bolivia. Og derimellem finder du selvfølgelig masser af vingårdsbesøg, byrundtur og naturoplevelser. Her ser du tre af vores favoritudflugter i Chile, men du kan finde mange flere spændende oplevelser under “Alle oplevelser”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Chile. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset.

Elektricitet og stik
Chile har 220V og tobenede stik som herhjemme – nogle steder har stikkene dog tre ben på en lige række.

Tidsforskel
Danmark er 5 timer foran Chile.

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Chile uden visum, såfremt dit pas er gyldigt 3 måneder efter den planlagte afrejse fra Chile.

Bemærk, at der er særlige regler for indrejse med mindreårige børn
Indrejser du til Chile fra landsiden fra Peru, Bolivia eller Argentina SKAL du have deres fødselsattest med som dokumenterer, at det er dine børn. Og hvis kun den ene forælder er med, skal du have en notar til at vidne, at den anden forælder har givet til samtykke til rejsen.

For mere information kontakt ambassaden:

Kastelsvej 15
2100 København Ø
Tlf: 3538 5834
Fax : 3538 4201
Mail: embassy@chiledk.dk
Web:chileabroad.gov.cl/dinamarca/

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Chile. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Chile. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.