Rejser til Mexico - Aztekerriger og Azurblåt hav

I Mexico vil du hurtigt opleve, hvor stort og varieret landet er, og både kulturen, naturen og maden forandrer sig fra sted til sted.

Rejser til Mexico byder på et væld af ruiner og pyramider som levn efter de to oprindelige folk, aztekerne og mayaerne. Hvor du end befinder dig, kan du være sikker på, at det vil være muligt at tage på ruinudflugt – bl.a. til fantastiske Chichen Itza, som er et af verdens syv nye underværker. Og du kan være helt sikker på, at der er en lækker strand med turkisblåt vand at slutte ferien af på. Strandene i Mexico er fænomenale! Er du til dykning, har du rig mulighed for at opleve livet under havet og i spændende cenoter med smaragdgrønt vand inde i junglen.

 

Kulturelle oplevelser i Mexicos fantastiske byer

Mexico er et fantastisk, stort og alsidigt land, og på en rundrejse i Mexico kan du smage på alt, hvad landet har at byde på!

Mexicos fantastiske hovedstad, Mexico City, har en storslået kultur og mangfoldighed, som du ikke finder mange steder! Det er en af verdens største byer og har hele 25 millioner indbyggere! Kæmpestore Mexico City har enorme pladser, brede boulevarder, levende musik på Plaza Garibaldi og både flydende haver og verdens tredjestørste pyramide inden for rækkevidde – nemlig Solens Pyramide, der blev bygget af Aztekerne.

Ifølge mexicanerne er det i byen Oaxaca, at Mexicos sjæl og hjerte ligger. Byen er indbegrebet af mexicansk charme og er måske den hyggeligste i hele Mexico. Den enestående gamle, spanske arkitektur gør, at du i lang tid bare kan gå rundt og nyde omgivelserne.

Merida er endnu en smuk by fuld af farver, og du kan slentre i gaderne i timevis og opleve kulturen og historien. Besøg byens katedral og spis på en af de mange restauranter omkring Plaza Principal eller Plaza Santa Maria, der serverer traditionelle retter fra Yucatan-regionen – er du heldig, er her musik og dans.

 

Kridhvide strande og krystalklart vand

På en rundrejse i Mexico har du mulighed for at besøge nogle af de smukkeste strande! Playa del Carmen er en af de mere populære og velbesøgte feriebyer – og det med god grund. Det kridhvide sand og krystalklare vand er virkelig tryllebindende! Her er en livlig atmosfære, og det vrimler med glade badegæster – både turister og lokale.

Tulum strand er indbegrebet af paradisstrand. Sandet er hvidt og pulverblødt, havet flere forskellige nuancer af turkis og blå, og de grønne palmetræer svajer i den kølende brise. Stranden er et festligt og lidt hippieagtigt sted med en tilbagelænet atmosfære, og en af de sværeste beslutninger, du skal træffe, er, om dagen skal bruges i en strandseng, en solstol eller en hængekøje.

Du kan også tage på øhop i Mexico til nogle af de små, lækre bountyøer CozumelIsla Mujeres eller Isla Holbox. Her er der også smukke strande i massevis, små skjulte perler og rigtig fine dykker- og snorklemuligheder.

 

Gå i mayaernes fodspor – ruiner og pyramider i massevis

Mexico har en fantastisk historie, og i mange byer skinner dette virkelig igennem og enorme, velbevarede byer af ruiner får hvert år besøg af mange tusinde turister! Bare omkring Mexico City kan du få stillet din historielyst ved et besøg til de fantastiske azteker-pyramider ved Teotihuacán. Pyramidekomplekset er det største i Mexico og et af de vigtigste i verden, og er altså et absolut must på en tur til denne del af Mexico! Solens og månens pyramide er kendte verden over, og kæmper du dig op ad de mange trappetrin til toppen af dem, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt fra verdens næsthøjeste fritstående pyramide.

Den mest kendte, og mest imponerende ruin-by i Mexico, er ruinerne ved Chichen Itza. Faktisk er det et af verdens Syv Nye Vidundere. Selve Chichen Itza-området er knap 1 kvadratkilometer stort og indeholder et væld af forskellige gamle ruiner – flere af dem særdeles velbevarede. Gå rundt i timevis blandt de gamle ruiner og forestil dig hvordan mayaerne gik præcis samme sted for mere end 1500 år siden.

Besøg også Palenque – en storslået og velbevaret ruin-by, som mayaerne byggede i deres storhedstid. På nogle af ruinvæggene er der stadig rester af farverig maling og afbildninger af, hvordan mayaerne formede deres hoveder aflange, samt af den legendariske mayakonge.

Fra Merida kan du komme på udflugt til de to fantastiske mayaruiner Uxmal og Kabah. Uxmal er en stor præcolombiansk ruinby, der blev grundlagt omkring år 500 og var det mest magtfulde i det vestlige Yucatan indtil omkring år 1200. Kabah er den næststørste ruin i Puuc-regionen. Navnet “Kabah” menes at betyde “stærk hånd” på gammeldags mayasprog.

 

Mød de festlige mexicanere

Mexicanerne er et livsglad og farverigt folk. Fra de glade mariachi orkestre på de brostensbelagte gader til de jarabe-dansende kvinder i farvestrålende kjoler. Sombreroer og ponchoer i alverdens farver myldrer rundt på gaderne.

De er et glad og festligt folk. Den mexicanske kalender er fyldt med fiestaer og mærkedage, og især De Dødes Dag er kendt uden for landets grænser. Her besøger mexicanerne afdøde familiemedlemmers gravsteder og medbringer lys, blomster, dekorerede dødningehoveder og nogle af de afdødes livretter. I Mexico mener man, at det bygger en bro mellem de døde og levendes verden, så de afdødes sjæl kan besøge deres levende slægtninge den ene dag om året. Det en farvestrålende fest, og du vil opleve optog med folk i det traditionelle spraglede tøj malet som dødningehoveder i ansigtet.

 

Smagen af Mexico – en krydret oplevelse

Stærke farver og masser af chili – det må være kodeordene for maden i Mexico. Da det er et stort land, er der lidt forskel på, hvad der bliver serveret fra region til region. Fælles for det hele er dog, at det altid er farverigt og lækkert! Du kan fylde din tallerken med quesadillas, burritos eller enchilada i enhver mexicansk by. Det hele bliver på allerbedste vis serveret med enten guacamole eller salsa, bare for at krydre det hele lidt ekstra.

Og ofte bliver det skyllet ned med en lækker tequila-drink! Vidste du, at rigtig tequila er lavet af agavesaft? Er tequila lidt for stærkt for dig, så kan du jo også let nuppe dig en margarita eller en Corona.

 

Skræddersy din drømmerejse til Mexico med C&C Travel

Det er dig, der bedst ved, hvilke oplevelser du ønsker i Mexico, og vi kan guide dig til, hvor du finder dem. Måske vil du gerne opleve alt det kulturelle og de mange ruiner og pyramider, måske vil du hellere ligge på stranden - valget er dit, vi hjælper dig bare med at udføre det.

Bestil et rejsetilbud til Mexico, ring til os eller besøg os på et af vores kontorer, så tager vi en snak om dine ønsker.

 

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Oaxaca
Papegøje
Tulum
Chichen Itza
Mexicansk mad
Rejser med et menneskeligt ansigt
Solpyramiden
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Mexico

Mexico er en herlig blanding af spændende historiske byer med noget af verdens bedste mad, caribiske sandstrande og ældgamle indianerbyer. Vi har samlet vores favoritbyer i Mexico til dig her, men der er mange mange flere interessante byer og bountyøer. Udforsk dem under “Alle byer”.

Flere byer i Mexico

Hoteller i Mexico

Vi har omhyggeligt udvalgt vores hoteller i Mexico, så du ikke bor på kedelige kædehoteller, men hyggelige mindre hoteller. I byerne bor du ofte på historiske, ældre hoteller, familieejet små hoteller eller hyggelige lidt haciendaagtige hoteller. Der er lidt af det hele! På stranden står den ofte på “villas del mar” – altså Mexicos svar på bungalows ud til vandet.

Her ser du vores favorithoteller i Mexico, men trykker du på “Alle hoteller”, ser du mange flere dejlige hoteller.

Flere hoteller i Mexico

Oplevelser i Mexico

Oplevelser i Mexico er der masser af, og det uanset om du er til snorkling, byrundture eller Mayaerne og Aztekernes historie. Chichen Itza og Solpyramiden er bare to af de mange historiske underværker, du kan opleve. Her ser du et lille udvalg af vores udflugter i Mexico, men du kan se mange flere under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Mexico

Mexico er et stort land, og temperaturerne kan derfor også variere meget. Mexico har to primære sæsoner: tør- og regnsæson. Overordnet set strækker regnsæsonen sig fra maj til oktober. I disse måneder, er der stadig varmt og du kan sagtens rejse i Mexico, men du skal være forberedt på overskyede dage og nedbør. De resterende måneder er der tørt, varmt og solrigt de fleste steder i landet. Yucatán-halvøen, Tulum og Cancun, er generelt vamt med omkring 25 grader året rundt.

Mexicos klima er subtropisk, og bjergkæderne og højdeforskellene i landet har stor indflydelse på temperaturen. Du skal derfor være opmærksom på regionale forskelle, der betyder at der nogle steder i Mexico kan falde regn det meste af året.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Mexico. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod hedder pesos. Vi anbefaler, at du hæver pesos på dit kreditkort, så får du den bedste kurs. Der findes hæveautomater i alle de store byer og turistområder. Har du USD med, kan du veksle i vekselbureauer mange steder, men nogle steder kan du kun veksle op til 300 kr. om dagen. Der er ingen restriktioner på at veksle Euro.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din mobil med, men måske er det dyrt. Du kan også købe et telefonkort, det er det, der hedder LADATEL, der er det billigste. Internettet er udbredt og fungerer relativt godt, dog skal du ikke regne med hverken telefon- eller internetforbindelse fra de mindre byer.

Elektricitet og stik
Der er 120 V de fleste steder og både to- og trebenede stikkontakter i andre formater end i Danmark, så det er en god ide at købe en adapter.

Rygning
I Mexico er det forbudt at ryge på alle offentlige steder inkl. hoteller og strande. Du må kun ryge i private hjem eller private udendørsområder. Dette gælder både ”rigtige” cigaretter, cigarer, E-cigaretter mm.

Tidsforskel
Danmark er 7 timer foran Mexico (i den østlige del af landet og 8 i den vestlige).

Prisniveau
Prisniveauet er meget lavere end i Danmark, naturligvis afhængig af hvor du går hen.

Drikkepenge
Normalt lægges drikkepenge automatisk på regningen på restauranter, men der, hvor det ikke gøres, kan du give ca. 10 %. Du forventes at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 180 dage i Mexico uden visum, såfremt passet er gyldigt i den periode, du er af sted. For mere information kontakt ambassaden:

Embajada de Mexico
Bredgade 65, 1 sal.
1260 København
Tlf.: 3929 5744
E-Mail: info@mexican-embassy.dk
Web: embamex.sre.gob.mx/dinamarca

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Mexico. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Mexico.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.