Mexico

Isla Mujeres

Rejser til Isla Mujeres

Isla Mujeres er en lille ø der ligger ud for Cancuns kyst. Navnet Isla Mujeres betyder direkte oversat “Kvindernes Ø”, og det kommer fra en gammel legende om at der for meget længe siden kun boede kvinder på øen.   

Noget af de første du vil bemærke ved øen, er at stedet bare oser af mexicansk siesta mentalitet, med sit rolige tempo og gode stemning overalt. Her findes et lille udvalg af hoteller, restauranter og barer, men intet vildt natteliv. Når du ankommer, går du i land i den lille havn, hvorfra du kan hyre en taxa til en af de mange dejlige strande, eller leje en cykel eller golfvogn.  

Isla Mujeres er kun 8 km lang og 1,5 km bred, men til trods for sin lille størrelse, har øen rigtig meget spændende at byde på. Tag her til for det utroligt klare vand og den kridhvide strand Playa Norte. Den er lige til et postkort. Og så kan den besøges året rundt, da den næsten går helt fri af tang i lavsæsonen.  

Vil du hellere ud og snorkle eller dykke, er Isla Mujeres også virkelig flot under havoverfladen. Det største rev på den vestlige halvkugle, Great Mayan Reef, løber nemlig lige forbi øen, med flotte koraller og masser af farvestrålende fisk. Faktisk har øen også et undervandsmuseum med en hel masse statuer, der står på havbunden og er hjem for rigtig mange af de lokale havdyr.   

Er du mere til at nyde dagen på overfladen, så kan du ved øens mange skønne strande dyrke vandsport, tage på bådtur og meget mere. Vil du en tur rundt på øen, så er den sjoveste måde at gøre det på ved at leje din egen lille golfvogn og så ellers tage på opdagelse. Kør for eksempel en tur ned til den smukke sydligste spids, hvor der ligger en spændende lille mayaruin. Er du til en god historie, så er ruinerne af piraten Mundaca’s hacienda virkelig også et besøg værd. Han byggede den i ca. 1858 til hans livs udkårne, der som i en rigtig kærlighedstragedie endte med at vælge en anden.  

Du kan også hoppe på en cykel, og besøge ”Centro”, der er øens lille ”downtown ”-område, eller slå et smut forbi det spændende skildpaddecenter.   

Isla Mujeres er ganske enkelt et helt fantastisk sted med oplevelser til flere dage. Men skulle du på dit ophold alligevel få lidt økuller, så er fastlandet mindre end en halv times sejltur væk. Fra øens lille havn kan du tage båden ind til Cancun eller Playa del Carmen, eller tage på udflugt på fastlandet og se pyramider og besøge nogle af de små mexicanske landsbyer.

Billeder

Rejser til Mexico - Isla Mujeres
Rejser til Mexico - Isla Mujeres
Rejser til Mexico
Et kig ind på dejlige Isla Mujeres
Dejlig strand på Isla Mujeres
Rejser til Mexico
Klipper i det klare vand
Havnen på den hyggelige ø

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Isla Mujeres

Flere hoteller i Isla Mujeres