Mexico

Isla Holbox

Rejser til Isla Holbox

Isla Holbox er en dejlig mexicansk ø med turkisblåt vand og grønne palmetræer helt ned til de flotte strande. Øen er særligt kendt for sine kridhvide, caribiske paradisstrande, der er som taget ud af et postkort! Her kan du slå dig ned i skyggen af palmerne og bare bruge dagen ved vandet – måske med en iskold margarita i hånden.

Selvom der kun bor 1500 mennesker på øen, er der altid masser af liv og besøgende fra hele verden.

Svøm med hvalhajer på Isla Holbox

Isla Holbox er også kendt for sine mange hvalhajer, som holder til omkring øen i månederne mellem maj og september. Det er et helt utroligt syn, når du ser de kæmpemæssige fisk glide roligt gennem vandet! Mange kommer hertil kun for dem. De fleste vil gerne snorkle med dem, men hvis du ikke har mod på det, er de altså også et imponerende syn oppe fra en båd. Husk, at hvalhajer er ganske fredelige, selvom de er store og kan blive op til 10 meter lange.

Snorkling på Isla Holbox

Isla Holbox er omgivet af helt lavt vand, og det er perfekt at snorkle i. Det hvide sand og den sparsomme dybde er også med til at give det den helt fantastiske lyseblå farve, som øerne er så kendt for.

Snorkleoplevelserne er store! Ud over hvalhajer kan du være heldig at møde de kæmpemæssige djævlerokker på snorkelture. Et af de bedste snorkelsteder er ved Cabo Catoche. Koralrevene er ikke så flotte og farvestrålende som andre steder i Det Caribiske Hav, men her er masser af fisk! Måske møder du papegøjefisk, englefisk eller klovnfisk, der svømmer rundt mellem klipper og koralformationer. Du kan også være heldig at spotte blæksprutter.

Isla Holbox er primært kendt for sine snorkleoplevelser, og ikke så meget for traditionel dykning. Her er meget lavvandede sandbanker og ikke rigtigt nogen dybe koralrev, som er mere typiske dykkerdestinationer.

Fantastiske flamingolaguner og mageløse mangrover

Isla Holbox ligger ud for Yucatán-halvøens nordlige hjørne og er adskilt fra fastlandet af en lavvandet lagune. Her kan du møde lyserøde flamingoer, pelikaner og andre spændende fugle. Flamingoerne spankulerer stolt rundt i det lave vand og er altså et prægtigt syn i den farverige natur.

Øens kyster og laguner er omgivet af frodige mangroveskove, som er vitale for økosystemets sundhed. Disse mangrover fungerer som ynglesteder for fuglene og tiltrækker også masser af fisk og andre havdyr.

Byliv på Isla Holbox

Der er kun én rigtig by på Isla Holbox. Den er lille og farvestrålende med en tilbagelænet lidt bohemeagtig stemning. Husene er malet i pastelfarver, og der er gadekunst nærmest overalt. De farverige vægmalerier fortæller historier om havet, livet og alt derimellem. Gaderne består af sand, og her kører kun meget sjældent biler. Det giver øen en helt særlig afslappet atmosfære. Walking Street, eller "Calle Principal", er øens centrale nerve, hvor du kan udforske et væld af butikker, kunstgallerier og markedsboder, der sælger lokalt kunsthåndværk og souvenirs.

Er du til natteliv og en drink i strandbaren, så er der også god mulighed for det. Der sker altid noget sjovt på de små barer, så fest og musik kan du med garanti også opleve. Men husk også lige ørepropperne, hvis du bor i de mere travle dele af byerne. Er natteliv ikke så vigtigt for dig, så er hotellerne i den mere tilbagelænede nordlige del af øen det perfekte valg.

Lokalbefolkningen, med deres varme smil og åbne hjerter, vil helt bestemt få dig til at føle dig som en del af øen, selvom du er langt hjemmefra.

Udforsk øen på cykel eller i golfvogn

Du kan leje din egen lille golfvogn eller cykel, så du kan udforske den lille ø og tage på eventyr i de sandede gader. Besøg måske nogle af øens mange strande. Strande som Punta Coco og Punta Mosquito tilbyder ro og en følelse af at være langt væk fra den travle verden, perfekt til afslapning. Punta Coco ligger på vestkysten og er det perfekte sted at opleve spektakulære solnedgange. Slap af på stranden med en kold drink, mens himlen og havet skifter farve.

Du kan selvfølgelig også gå rundt til fods. Øen er kun 1,5 km bred, så du går nemt fra den ene bred til den anden, og på den vestlige side strækker de hvide sandstrande sig milevidt. Det er lidt sværere at gå fra øens bund til dens top, for der er næsten 42 km, men umuligt er det ikke!

Aktiviteter på vandet

I planktonsæsonen kan du tage en aftentur langs strandene eller ud på vandet og se det flotte, selvlysende plankton der, der lyser havet op. Du oplever det bedst på mørke, klare nætter og kun i roligt vand. Det er et sært og nærmest magisk syn!

Du kan også leje en kajak og sejle rundt og kigge efter krokodiller. De gemmer sig i mangroveskoven, og hvis du er heldig, får du øje på en.

Det lave vand er perfekt til kajakture og Stand-Up paddle boarding. Det er en fantastisk måde at se øens kyster på og opdage skjulte strande og mangroveskove. Nogle ture tilbyder endda SUP i de tidlige morgentimer for at fange en uforglemmelig solopgang.

Tag på en sejltur ved solnedgang for at opleve øen fra vandet. Det er en perfekt måde at afslutte dagen på, mens du nyder udsigten og måske endda møder delfiner undervejs.

Magiske mexicanske madoplevelser

Mexico er kendt for den fantastiske krydrede mad! Når sulten melder sig, er der et væld af friskfanget fisk og skaldyr at vælge imellem. Der er rigtig mange lokale fiskere på Isla Holbox, så der er altid masser af godt fra havet på menuen i øens restauranter. Prøv de gode fisketacos! Og husk også at smage de eksotiske frugter – mangoerne er så søde, at de nærmest smelter på din tunge. Der er også fantastiske juicer og frugt-shakes at vælge imellem.

En iskold margarita med udsigt ud over Det Caribiske Hav er noget af det bedste, du kan forestille dig! Nyd den måske med guacamole og totopos – de trekantede majschips, som vi herhjemme bedst kender som tortillas chips.

Hvornår skal du rejse til Isla Holbox?

Du skal rejse til Isla Holbox mellem december og april for bedst muligt vejr. Her er det højsæson, og for det meste er vejret tørt og varmt, så det er oplagt strandvejr. Det er på dette tidspunkt, de fleste besøger Isla Holbox og resten af Yucatán-halvøen. Det er også her, der er flest fugle i området, hvis du er fugleinteresseret.

Fra maj til september bliver det varmere, og hvalhajerne begynder at komme hertil. Hvis dit højeste ønske er at svømme med hvalhajer, så er det altså om sommeren, du skal rejse til Isla Holbox. Vandet er roligt og klart, hvilket er ideelt til snorkelture. Du kan dog opleve kortvarige regnskyl, især om eftermiddagen.

I oktober og november er det regnsæson på Isla Holbox.

Kombinér Isla Holbox med andre øer og strande

Isla Holbox ligger ud for Yucatán-halvøen og er derfor nem at kombinere med andre berømte og stranddestinationer som Cancun, Isla Mujeres, Puerto Morelos og Tulum. Vil du have lidt mere byliv, så er det Valladolid, du skal til. Her er gaderne smukke og farvestrålende, og stemningen virkelig god!

Billeder

Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico - Isla Holbox
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico - Isla Holbox

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Isla Holbox

Flere hoteller i Isla Holbox

Oplevelser