Mexico

Valladolid

Rejser til Valladolid

Valladolid er virkelig bare noget for sig selv. Byen har faktisk fået tilnavnet "The Sultan of the East" på grund af den helt særlige koloniale arkitektur, der ses overalt i de brostensbelagte gader. Når du besøger byen og går en tur ned af Calzada de los Frailes, føler du dig næsten som en tidsrejsende mellem de farvestrålende huse og de historiske kirker. Du finder endda det gamle fort San Bernadino of Siena i gåafstand fra byens centrum. Mange af de flotte bygninger i Valladolid stammer helt tilbage fra det 16. århundrede, og det er ikke underligt, at byen er blevet erklæret bevaringsværdig af UNESCO.

Valladolid har masser af dejlige restauranter og spisesteder, hvor du kan få autentisk mexicansk mad. De stemningsfulde pladser omkring byens centrum er fulde af små caféer, isbutikker og hyggelige bænke, hvor du kan sætte dig og få et hvil og bare nyde den hyggelige summen. Byen har også et rigtig spændende marked med masse af friske frugter, grøntsager og lækre delikatesser, som du kan smage på. De centrale pladser omkring byens centrum er populære udflugtsmål for mange dagsturister fra de større omkringliggende byer, så det kan være en god ide at besøge stederne tidligt på dagen, hvor der er mere roligt i byen.

Valladolid har også adskillige flotte cenoter, både i og udenfor byen. Cenoten Zací ligger faktisk i en park midt inde i centrum, og den er nærmest eventyrlig med sine stenvægge og lianer, der hænger ned over det blågrønne vand.

Udover at være en seværdighed i sig selv, er der også rigtig mange utrolig spændende udflugtsmål i de omkringliggende områder. Chichen Itza, som nok er Mexicos mest berømte pyramidekompleks, ligger kun 40 km væk. På vejen til Chichen Itza finder du Grutas de Balankanché, som er en række grotter med underjordiske søer og en hel himmel af stalaktitter.

Valladolid ligger også kun 45 minutters kørsel fra nogle virkelig imponerende Mayaruiner, hvor du kan få et spændende indblik i områdets historie og de gamle sydamerikanske kulturer. Tæt på ruinerne ligger der endnu en fantastisk cenote, med det besynderlige navn ”Ik Kil”. Her kan du tage en frisk dukkert med snorkel og maske og udforske det turkise vand.

Vil du opleve lidt af områdets enestående dyreliv, så ligger byen Río Lagartos godt 1,5 times kørsel fra Valladolid. Den er særligt kendt for sin lagune, der er et fantastisk sted at se flokke af vilde flamingoer, der holder til omkring det saltholdige, lyserøde vand.

Valladolid er virkelig en by med sit helt eget særpræg og atmosfære, som du bare ikke finder magen til andre steder. Både byen og de omkringliggende områder har simpelthen så meget spændende at opleve, så snyd ikke dig selv for et besøg her.

Billeder

Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid
Rejser til Mexico - Valladolid

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Valladolid

Flere hoteller i Valladolid

Oplevelser