Rejser til Cambodia - de fantastiske templers land

Cambodia har en helt unik og meget grusom historie, der afspejler sig i landets byer og seværdigheder. Rejser til Cambodia oser af historie og byder på templer, storslået natur og moderne storbyer. Selvom Cambodia er et relativt lille land – i det store billede – så er er der tale om at et land, der virkelig byder på store oplevelser! 

 

Tag på ferie til fantastiske Cambodia  

Cambodia kaldes i folkemunde for ’landet med de 1000 templer’ – og der er virkelig noget som snakken.  

For i Cambodia finder du flere gamle hinduistiske templer end noget andet sted i verden. Det ene er mere imponerende end det andet, og du kommer hurtigt til at føle dig som Indiana Jones i takt med, at du udforsker junglen og oplever de mange gamle ruiner. 

 

Oplev templet over dem alle: Angkor Wat 

De fleste rejser til Cambodia byder selvfølgelig på verdens største religiøse bygningsværk Angkor Wat ved Siem Reap. Det er uden sammenligning en af Cambodias største seværdigheder. Tempelkomplekset blev bygget i det 12. århundrede til ære for hinduguden Vishnu, og det er et helt eventyrligt sted - det tog 300.000 mænd og 6.000 elefanter kun ca. 35 år at bygge dette enorme tempel. 

Senere blev templet forladt og “forsvandt” næsten fuldkomment i junglens bevoksning. Der opstod myter og legender om det mystiske sted, og i 1863 fandt den franske opdagelsesrejsende Henri Mouhot til verdens store undren det enorme tempelområde, der var totalt overgroet af store gummitræer.  

I dag kan du bruge flere dage på at opleve de imponerende templer, der er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. Det er altså noget af et syn! Kom tidligt på dagen og oplev templerne i solopgangen.  

 

Cambodias grusomme historie

Cambodia er et land med en imponerende og voldsom historie. Et af Sydøstasiens største kongeriger, Khmer-riget, havde sit udspring i landet, og det var her, at et af kontinentets værste folkemord fandt sted. 

Cambodias voldsomme historie har sat sit præg på landet, og det mærker man den dag i dag. Landets hovedstad Phnom Penh vidner virkelig om, at Cambodia har været under fransk kolonistyre. Her finder du smukke boulevarder med fine, franske bygninger og caféer med baguettes – side om side med gyldne templer og pagoder, der vrimler med orangeklædte munke. Det er også her, du kan fornemme Cambodias forfærdelige historie på museet for folkedrab og Killing Field. Her kan du se monumentet og kranierne fra de over 8.000 mennesker, der blev dræbt under det frygtelige Pol Pot-regime. 

Landets befolkning tilhører næsten alle det buddhistiske Khmer-folk. Det skaber et stærkt nationalt fællesskab, og alle arbejder sammen om at genoprette landets kulturarv. De er et stærkt folk nu, og de prøver at lægge den forfærdelige fortid bag sig. Kun få kan huske det, men alle familier kan mærke stikket fra fortidens massedrab. 

 

Kom helt tæt på Cambodias natur  

Cambodias natur er frodig – fuld af rismarker og jungle. Og den er ret utæmmet! Hvordan kunne man ellers lige pludselig støde på verdens største tempelkompleks midt ude i junglen? 

Oplev livet på vandet i Tonle Sap 

Cambodia er bare et af mange stop på Mekongflodens vej gennem Asien. Ikke langt fra Mekong ligger Tonle Sap - Sydøstasiens største ferskvandssø. Når vandstanden er høj, dækker den et område på over 10.000 kvadratkilometer! De enorme vandmængder giver liv til mange millioner - både mennesker og dyr. Fra Siem Reap kan du besøge en af pælelandsbyerne i søen og møde folk, der bor her og lever af søen. 

Vild jungle i Kirirom Nationalpark 

Kirirom Nationalpark ligger smukt ved Kirirom-bjerget ca. 120 kilometer sydvest for Phnom Penh. Navnet Kirirom betyder ”muntert bjerg”, og her er da også virkelig dejligt! Nåletræerne og vilde orkidéer vokser side om side i den frodige jungle, her er mange smukke vandfald, og flotte fugle flyver over hovedet på dig 

Oplev pælelandsbyer ved Tatai-floden 

Tatai er en lille pælelandsby, der ligger ved Tatai-floden omgivet af den skønneste natur. Til den ene side ligger udløbene af Kardemommebjergene med frodig jungle fuld af legesyge gibbonaber. Den hyggelige Tatai landsby er udgangspunkt for jungleeventyr, hvor du kan sejle på floden, vandre i junglen, opleve Tatai-vandfaldet eller besøge en af de bittesmå landsbyer. 

 

Træk stikket - badeferie i Cambodia 

Det er de færreste, der forbinder Cambodia med badeferie, men her er faktisk nogle smukke strande med frodige palmer, turkisblåt vand og en meget afslappet stemning. Ikke lige så mange som i Thailand, men et par af dem kan godt måle sig med nabolandets tropeøer. 

Koh Rong ligger cirka to en halv times sejlads fra fastlandet. Øen er en sand perle med hvide sandstrande, hvor du kan give dig i kast med surfing, snorkling og jungletrek.  

Koh Rong Samloem ligger lige ved siden af og er en hel del mindre. På øens østkyst ligger den smukke Saracen-bugt, og her finder du lang, hvid strand i ægte bountystil. Der er kun to landsbyer på øen - den ene på den nordlige spids, den anden i den sydlige ende. Her er ikke rigtig nogen veje, så skal du fra et sted til et andet, kan du vælge mellem at sejle eller trave gennem junglen. Og ellers kan du bare slappe af på stranden, bade i det turkise vand og snorkle i vandkanten. 

 

Kombiner din rundrejse i Cambodia med resten af Asien 

Det er meget oplagt at kombinere din rejse til Cambodia med resten af landene i Det Gamle Indokina. Oplev hele det gamle Indokina på én rejse og kombinér Laos’ rismarker og vidunderlige natur med kultur, historie og ruiner i Cambodia, farvestrålende lanterner i Vietnam eller smukke tropeøer i Thailand. På den måde oplever du det bedste af fire lande i Sydøstasien. En kombination af Laos og Cambodia tager dig langt væk fra alfarvej og ud i det Asien, som masseturismen endnu ikke kender!  

Spørg os til råds, hvis du overvejer en rejse til flere lande, så vi kan få arrangeret transporterne og oplevelser lige præcis, så de passer dig! 

 

Få et rejsetilbud til Cambodia

De rejser, du ser her på siden, er kun forslag til, hvad du kan opleve i Cambodia. Bestil et rejsetilbud til Cambodia, så kontakter vi dig, og sammen skræddersyr vi din drømmerejse til Cambodia.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia
1 ud af 8
Rejser til Cambodia

Byer i Cambodia

Cambodia er kendt for det enestående Angkor Wat uden for Siem Reap, men her er masser andre spændende byer, der vidner om en grufuld historie og mange års kolonitidsbyer. Og så kan du også finde dejlige strande med turkisblåt vand lige til at hoppe i. Det er bare med at finde ud af, hvilke steder du vil besøge! Her viser vi dig nogle af vores favoritbyer i Cambodia, men du kan se mange flere spændende steder under “Alle byer”.

Flere byer i Cambodia

Hoteller i Cambodia

I Cambodia kan du bo på mange måder. På hyggelige lodges ude midt i naturen, på skønne resorts ved vandet og på store, moderne hoteller i byerne. Vi har fundet frem til de bedste hoteller i Cambodia, og her deler vi nogle af vores favoritter med dig. Du kan selvfølgelig se mange flere under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Cambodia

Oplevelser i Cambodia

I Cambodia er der oplevelser til både natur- og historieelskeren! Tag på rolige cykelture og oplev det lokale liv ved flodbredden, overnat i frodige nationalparker, besøg spændende museer eller tag ud at opleve det imponerende Angkor Wat. Her ser du et lille udpluk af vores mange udflugter i Cambodia, men du kan se mange flere under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Cambodia

I Cambodia er der to monsunsæsoner. Fra november til marts bringer den kølige nordøstlige monsun lidt regn, og her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25-30 grader. Fra maj til oktober bringer den sydvestlige monsun hård vind, høj luftfugtighed og regn og temperaturen ligger på omkring 30 grader. I de varmeste måneder kan den dog komme helt op over 35 °C.  

Cambodia er altså en vinterdestination. Det er bedst at rejse hertil fra november til og med april, når vejret er tørt, solrigt, varmt. I sommermånederne regner det mere, men det betyder også, at naturen er mere frodig. Rejser du i december og januar, er temperaturerne milde, luftfugtigheden er til at holde ud for de fleste, og der er mindst mulig regn.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring på din Cambodia rejse. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Cambodia.

Penge og kreditkort
Der findes hæveautomater i de større byer, så der er ikke grund til at medbringe for mange kontanter. Medbring USD, hvis du medbringer kontanter, disse er nemmest at veksle til den lokale møntfod.

Mobiltelefoner og internet
De fleste telefonselskaber understøtter samtaler i Cambodia. Tjek med din udbyder omkring taksterne, for de kan være noget dyre. Internet findes på nogle hoteller og caféer i større byer, men er ikke altid lige hurtigt eller pålideligt.

Elektricitet og stik
Der er 220 V på tobenede stikkontakter overalt i Cambodia.

Tidsforskel
Cambodia er 5 timer foran Danmark (dog 6 timer ved vintertid).

Tag med hjemmefra
Myggespray og mavemedicin

Prisniveau
​Prisniveauet er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvor du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

E-cigaretter
Bemærk at det ikke er tilladt at tage E-cigaretter med til Cambodia.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere på rejser til Cambodia.

Du skal søge et E-visum enten på denne hjemmeside eller i appen: Cambodia e-Arrival. Du kan søge max. 7 dage inden din ankomst til Cambodia. Vi anbefaler, at du søger, så snart det er muligt. Visummet er gratis.

For at få visum skal du have:

  • et pas, der er gyldigt i 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Cambodia
  • et gyldigt kreditkort

Visummet gælder for ophold op til 30 dage. Hvis du forlader Cambodia og skal rejse ind igen inden for de 30 dage, skal du have nyt visum.

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

Royal Embassy of Cambodia
64 Brondesbury Park
Willesden Green
London NW6 7AT
England
Tel: +44 020 8451 7850
Email: visaenquiries@cambodianembassy.org.uk
Web: https://www.cambodiaimmigration.org/embassy/united-kingdom

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Cambodia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Cambodia.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Cambodia fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Cambodia. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.