Rejs til Cambodia - de fantastiske templers land

Cambodia har en helt unik og meget grusom historie, der afspejler sig i landets byer og seværdigheder, og så er her den smukkeste natur! De fleste rejser til Cambodia byder selvfølgelig på verdens største religiøse bygningsværk, Angkor Wat ved Siem Reap, som er en af Cambodias største seværdigheder. Det blev bygget i det 12. århundrede til ære for hinduguden Vishnu, og det er et helt eventyrligt sted! Men Cambodias byer er faktisk spændende oplevelser i sig selv. Bygningerne i den lille havneby Kampot og ruinerne i spøgelsesbyen Bokor Hill vidner om den franske kolonitid. Museer og monumenter fortæller om Khmer-regimet fra 1970'erne. I hovedstaden Phnom Penh foregår landets moderne liv, og i de skønne bjerg- og jungleområder ligger mange hyggelige småbyer. Her er gode markeder og mulighed for cykelture og vandreture til vandfald, rismarker og bambusskove eller sejlture på floder og Asiens største sø, Tonle Sap. Ved kysten findes dejlige strande, frodige palmer, turkisblåt vand og en meget afslappet stemning.

Vi har mere spændende læsning om Cambodia på vores blog! Læs med her!

 

Se vores flotte Cambodia og Laos billedbog

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia

Byer i Cambodia

Cambodia er kendt for det enestående Angkor Wat uden for Siem Reap, men her er masser andre spændende byer, der vidner om en grufuld historie og mange års kolonitidsbyer. Og så kan du også finde dejlige strande med turkisblåt vand lige til at hoppe i. Det er bare med at finde ud af, hvilke steder du vil besøge! Her viser vi dig nogle af vores favoritbyer i Cambodia, men du kan se mange flere spændende steder under “Alle byer”.

Flere byer i Cambodia

Hoteller i Cambodia

I Cambodia kan du bo på mange måder. På hyggelige lodges ude midt i naturen, på skønne resorts ved vandet og på store, moderne hoteller i byerne. Vi har fundet frem til de bedste hoteller i Cambodia, og her deler vi nogle af vores favoritter med dig. Du kan selvfølgelig se mange flere under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Cambodia

Oplevelser i Cambodia

I Cambodia er der oplevelser til både natur- og historieelskeren! Tag på rolige cykelture og oplev det lokale liv ved flodbredden, overnat i frodige nationalparker, besøg spændende museer eller tag ud at opleve det imponerende Angkor Wat. Her ser du et lille udpluk af vores mange udflugter i Cambodia, men du kan se mange flere under “Alle oplevelser”.

Vejret i Cambodia

I Cambodia er der to monsunsæsoner. Fra november til marts bringer den kølige nordøstlige monsun lidt regn, og her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25-30 grader. Fra maj til oktober bringer den sydvestlige monsun hård vind, høj luftfugtighed og regn og temperaturen ligger på omkring 30 grader.  

Cambodia er altså en vinterdestination. Det er bedst at rejse hertil fra november til og med april da vejret er tørt, solrigt, varmt. I sommermånederne regner det mere, men det betyder også at naturen er mere frodig.  

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring på din Cambodia rejse. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Cambodia.

Penge og kreditkort
Der findes hæveautomater i de større byer, så der er ikke grund til at medbringe for mange kontanter. Medbring USD, hvis du medbringer kontanter, disse er nemmest at veksle til den lokale møntfod.

Mobiltelefoner og internet
De fleste telefonselskaber understøtter samtaler i Cambodia. Tjek med din udbyder omkring taksterne, for de kan være noget dyre. Internet findes på nogle hoteller og caféer i større byer, men er ikke altid lige hurtigt eller pålideligt.

Elektricitet og stik
Der er 220 V på tobenede stikkontakter overalt i Cambodia.

Tidsforskel
Cambodia er 5 timer foran Danmark (dog 6 timer ved vintertid).

Tag med hjemmefra
Myggespray og mavemedicin

Prisniveau
​Prisniveauet er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvor du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

E-cigaretter
Bemærk at det ikke er tilladt at tage E-cigaretter med til Cambodia.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere på rejser til Cambodia.

Vi anbefaler, at du søger inden afrejse, hvis din indrejse er i Siem Reap eller Phnom Penh og fra Thailand ved Cham Yeam (Koh Kong) og Poi Pet (Banteay Meanchey) og fra Vietnam ved Bavet (Svay Rieng)/Moc Bai. Det tager ca. 3 arbejdsdage, men vi anbefaler altid at søge i rigtig god tid. Du kan søge online her: www.evisa.gov.kh

Ved indrejse andre steder fås det ved indrejsen.

For at få visum skal du have:

  • et pas, der er gyldigt i 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Cambodia
  • et pasfoto
  • et gyldigt kreditkort
  • ca. 40 USD.

Visummet gælder for ophold op til 30 dage. Hvis du forlader Cambodia og skal rejse ind igen inden for de 30 dage, skal du have nyt visum.

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

Royal Embassy of Cambodia
64 Brondesbury Park
Willesden Green
London NW6 7AT
England
Tel: +44 020 8451 7850
Email: visaenquiries@cambodianembassy.org.uk
Web: https://www.cambodiaimmigration.org/embassy/united-kingdom

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Cambodia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Cambodia.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Cambodia fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Cambodia. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.