Rejser til Laos og Cambodia

Rejser til Laos og Cambodia

På en kombi-rejse får du store oplevelser i forskellige lande på én og samme rejse. Du kan bl.a. kombinere storslåede naturoplevelser med spændende kultur eller masser af afslapning på vores rejser til Laos og Cambodia.

 

Rundrejser i Asien

Oplev hele det gamle Indokina på en rundrejse og kombinér Laos’ rismarker og vidunderlige natur med kultur, historie og ruiner i Cambodia eller smukke tropeøer i Thailand. På den måde oplever du det bedste af tre lande i Sydøstasien. Mange af vores rejser til Laos går også forbi Thailand og Cambodia, fordi det giver rejserne lidt ekstra.

 

Kombiner Laos og Cambodia på én rejse

En rejse til Laos og Cambodia byder på det autentiske Asien. Det Asien, som ligger væk fra masseturismen, men til gengæld byder på vild natur, rismarker, vidunderlige madoplevelser, munke i orangeklædte gevandter og søde mennesker. Begge lande har en utrolig historie, som har sat sit præg i byerne og seværdighederne.

Laos byder på smukke floder og masser af natur, og det smukke land kan fortrylle enhver med sine bjerge, dale og skove. Her er langt mellem byerne, og selv storbyerne er små! På din rejse til Laos kan du se elefanter, tage på trætopseventyr i junglen og generelt bare opleve den helt vilde og frodige natur. I Cambodia er det byerne og det kæmpemæssige tempelkompleks Angkor Wat, som er landets trækplaster. Templet er og bliver imponerende. Cambodia er egentlig ikke kendt for sine strande, men her er da nogle stykker! De byder på kridhvidt sandskønt azurblåt hav og masser af mulighed for at dase i solen og komme lidt ned i gear! 

 

Top 3 i Laos – natur, Mekong-floden og nogle af verdens smukkeste byer

Laos er ikke lige så turistet som mange andre af landene i Asien, men det betyder ikke, at det ikke er et vidunderligt rejseland! Her er rismarker, et hav af Buddha-statuer og spændende byer. Det er et af de eneste lande i verden uden en eneste grænse ud mod havet, men det råder landet bod for i sine mange floder.

Naturen hersker i Laos

Rejser til Laos byder på elefanter, frodig jungle, Mekongfloden, historiske templer, kæmpemæssige klippebjerge og smukke, brusende floder. Her er et væld af små, hyggelige landsbyer, der ligger blandt rismarker og flot natur eller ud til floderne, og i de større byer er der mange store seværdigheder at se

Oplev naturen på vandreture gennem junglen eller se junglen fra oven på hængebroer og i svævebaner fra trætop til trætop.  

Mekong og de 4000 øer

Mekongfloden er selvsagt en af landets største attraktioner. En tur med båd ned ad floden gennem smukke landskaber byder på hyggelige fiskerlandsbyer og pælehuse i ”De 4.000 øers paradis”. Og det er også her, du finder Sydøstasiens største vandfald, Khone Phapheng! Vandfaldet danner nu grænsen mellem Cambodia og Laos.

Laos’ mange floder byder på smukke vandreruter i den omkringliggende natur, spændende bådeventyr på floden og småbitte landsbyer med legende børn, græssende bøfler og folk, der arbejder i naturen og på vandet. Du kan næsten ikke rejse i Laos uden at tage på et flodkrydstogt!

Vidunderlige byer

Luang Prabang er en af de ældste byer i Laos, og har igennem årene været hovedstad for flere forskellige kongeriger. Det har sat sine spor på den smukke by, der i dag har paladser og imponerende templer i massevis. Her er smukke bygninger fra den franske kolonitid, og der er tænkt på bevarelse af byens skønhed ved opførelsen af mere moderne byggerier

På en gåtur i Vientianes gamle bydel ser du munke i orange dragter, smukke bygninger og et hav af Buddhaer – siddende, liggende og i alle former, farver og størrelser! Det var franskmændene, der genopbyggede byen, og det ses tydeligt på de brede boulevarder med rækker af træer og de mange bygninger i kolonitidsstil. Ved Mekongflodens bredder er der liv hele døgnet, og her kan du gå ned ved aftentid og slappe af ved en af de mange små madboder.

Vang Vieng er en hyggelig by i det nordlige Laos, og her tager folk til for de utroligt flotte omgivelser. Byen har en herlig stemning, men det er beliggenheden ved Nam Song-floden og de store kalkstensklipper, der virkelig vil slå benene væk under dig!

 

Top 3 i Cambodia – unik historie, spændende byer og templet over dem alle

Cambodia er et land med en helt unik – og ret grusom – historie, der afspejler sig i alle landets byer og seværdigheder.

Oplev Cambodias historie

Cambodias voldsomme historie har sat sit præg på landet, og det mærker man den dag i dag. Landet har været under fransk kolonistyre, og derfor finder du smukke boulevarder med fine, franske bygninger og caféer med baguettes – side om side med gyldne templer og pagoder, der vrimler med orangeklædte munke. I hovedstaden Phnom Penh møder du virkelig Cambodias forfærdelige historie på museet for folkedrab og Killing Field. Her kan du se monumentet og kranierne fra de over 8.000 mennesker, der blev dræbt under det frygtelige Pol Pot-regime.

Kulturelle oplevelser i Cambodias byer

Cambodias byer er faktisk spændende oplevelser i sig selv. Bygningerne i den lille havneby Kampot og ruinerne i spøgelsesbyen Bokor Hill vidner om den franske kolonitid. Museer og monumenter fortæller om Khmer-regimet fra 1970’erne. I hovedstaden Phnom Penh foregår landets moderne liv, og i de skønne bjerg- og jungleområder ligger mange hyggelige landsbyer, hvor livet går sin vante gang.

Her er gode markeder og mulighed for cykelture og vandreture til vandfald, rismarker og bambusskove eller sejlture på floder og Asiens største sø, Tonle Sap.

Majestætiske Angkor Wat 

Måske har du allerede hørt om det kæmpemæssige tempelkompleks Angkor Wat. Templet blev bygget af Khmer-folket men blev senere forladt og “forsvandt” næsten fuldkomment i junglens bevoksning. Der opstod myter og legender om det mystiske sted, og i 1863 fandt den franske opdagelsesrejsende Henri Mouhot til verdens store undren det enorme tempelområde, der var totalt overgroet af store gummitræer. I dag kan du bruge flere dage på at opleve de imponerende templer, der er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. Det er altså noget af et syn! 

 

Skræddersy din drømmerejse til Laos og Cambodia

Det er dig, der bedst ved, hvilke oplevelser du ønsker på din rejse til Laos og Cambodia, og vi vil gerne guide dig til, hvor du finder dem. Ring til os eller besøg os på et af vores kontorer, så tager vi en snak om dine drømme.

Hvorfor rejse med os?