Rundrejse i Mexico

Rundrejse i Mexico

Nogle lande byder bare på så mange oplevelser, at det er svært at vælge til og fra – og Mexico er ingen undtagelse! Men det behøver faktisk slet ikke at være så svært endda. Vil du gerne have både i pose og sæk, så vælg en rundrejse i Mexico, der kombinerer store oplevelser med for eksempelvis afslapning på en skøn strand!

Ved at tage på rundrejse, kan du få storslåede naturoplevelser – både i frodig, grøn natur og ved skønne sandstrande. Og samtidig får du en indsigt i landets kultur og historie, og oplever landets forskelligheder. Vi arrangerer dine transporter for dig, så du skal bare sætte dig ind i bilen og indtage de mange oplevelser, indtryk og udsigter, mens du bliver transporteret til alle de steder, du bare ikke må gå glip af.

 

Rundrejse i Mexico

På en rundrejse i Mexico vil du hurtigt opleve, hvor stort og varieret landet er, og både kulturen, naturen og maden forandrer sig fra sted til sted.

Rejser til Mexico byder på et væld af ruiner og pyramider som levn efter de oprindelige folk, aztekerne og mayaerne. Hvor du end befinder dig, kan du være sikker på, at det vil være muligt at tage på ruinudflugt – bl.a. til fantastiske Chichen Itza, som er et af verdens syv nye underværker. Og du kan være helt sikker på, at der er en lækker strand med turkisblåt vand at slutte ferien af på. Strandene i Mexico er fænomenale! Er du til dykning, har du rig mulighed for at opleve livet under havet og i spændende cenoter med smaragdgrønt vand inde i junglen.

Mexicos fantastiske byer

Mexico er et fantastisk, stort og alsidigt land, og på en rundrejse i Mexico kan du smage på alt, hvad landet har at byde på!

Mexicos fantastiske hovedstad, Mexico City, har en storslået kultur og mangfoldighed, som du ikke finder mange steder! Det er en af verdens største byer og har hele 25 millioner indbyggere! Kæmpestore Mexico City har enorme pladser, brede boulevarder, levende musik på Plaza Garibaldi og både flydende haver og verdens tredjestørste pyramide inden for rækkevidde – nemlig Solens Pyramide, der blev bygget af Aztekerne.

Ifølge mexicanerne er det i byen Oaxaca, at Mexicos sjæl og hjerte ligger. Byen er indbegrebet af mexicansk charme og er måske den hyggeligste i hele Mexico. Den enestående gamle, spanske arkitektur gør, at du i lang tid bare kan gå rundt og nyde omgivelserne.

Merida er endnu en smuk by fuld af farver, og du kan slentre i gaderne i timevis og opleve kulturen og historien. Besøg byens katedral og spis på en af de mange restauranter omkring Plaza Principal eller Plaza Santa Maria, der serverer traditionelle retter fra Yucatan-regionen – er du heldig, er her musik og dans.

Kridhvide strande og krystalklart vand

På en rundrejse i Mexico har du mulighed for at besøge nogle af de smukkeste strande! Playa del Carmen er en af de mere populære og velbesøgte feriebyer – og det med god grund. Det kridhvide sand og krystalklare vand er virkelig tryllebindende! Her er en livlig atmosfære, og det vrimler med glade badegæster – både turister og lokale.

Tulum strand er indbegrebet af paradisstrand. Sandet er hvidt og pulverblødt, havet flere forskellige nuancer af turkis og blå, og de grønne palmetræer svajer i den kølende brise. Stranden er et festligt og lidt hippieagtigt sted med en tilbagelænet atmosfære, og en af de sværeste beslutninger, du skal træffe, er, om dagen skal bruges i en strandseng, en solstol eller en hængekøje.

Du kan også tage på øhop i Mexico til nogle af de små, lækre bountyøer Cozumel, Isla Mujeres eller Isla Holbox. Her er der også smukke strande i massevis, små skjulte perler og rigtig fine dykker- og snorklemuligheder.

Gå i mayaernes fodspor

Mexico har en fantastisk historie, og i mange byer skinner dette virkelig igennem og enorme, velbevarede byer af ruiner får hvert år besøg af mange tusinde turister! Bare omkring Mexico City kan du få stillet din historielyst ved et besøg til de fantastiske azteker-pyramider ved Teotihuacán. Pyramidekomplekset er det største i Mexico og et af de vigtigste i verden, og er altså et absolut must på en tur til denne del af Mexico!

Den mest kendte, og mest imponerende ruin-by i Mexico, er ruinerne ved Chichen Itza. Faktisk er det et af verdens Syv Nye Vidundere. Selve Chichen Itza-området er knap 1 kvadratkilometer stort og indeholder et væld af forskellige gamle ruiner – flere af dem særdeles velbevarede. Gå rundt i timevis blandt de gamle ruiner og forestil dig hvordan mayaerne gik præcis samme sted for mere end 1500 år siden.

Besøg også Palenque – en storslået og velbevaret ruin-by, som mayaerne byggede i deres storhedstid. På nogle af ruinvæggene er der stadig rester af farverig maling og afbildninger af, hvordan mayaerne formede deres hoveder aflange, samt af den legendariske mayakonge.

Fra Merida kan du komme på udflugt til de to fantastiske mayaruiner Uxmal og Kabah. Uxmal er en stor præcolombiansk ruinby, der blev grundlagt omkring år 500 og var det mest magtfulde i det vestlige Yucatan indtil omkring år 1200. Kabah er den næststørste ruin i Puuc-regionen. Navnet “Kabah” menes at betyde “stærk hånd” på gammeldags mayasprog.

Smagen af Mexico – en krydret oplevelse

Stærke farver og masser af chili – det må være kodeordene for maden i Mexico. Da det er et stort land, er der lidt forskel på, hvad der bliver serveret fra region til region. Fælles for det hele er dog, at det altid er farverigt og lækkert! Du kan fylde din tallerken med quesadillas, burritos eller enchilada i enhver mexicansk by. Det hele bliver på allerbedste vis serveret med enten guacamole eller salsa, bare for at krydre det hele lidt ekstra.

Og ofte bliver det skyllet ned med en lækker tequila-drink! Vidste du, at rigtig tequila er lavet af agavesaft? Er tequila lidt for stærkt for dig, så kan du jo også let nuppe dig en margarita eller en Corona.

 

Skræddersy din drømmerejse til Mexico

Det er dig, der bedst ved, hvilke oplevelser du ønsker i Mexico, og vi kan guide dig til, hvor du finder dem. Ring til os eller besøg os på et af vores kontorer, så tager vi en snak om dine drømme for en rundrejse i Mexico.

Tag på rundrejse i Mexico!

Hvorfor rejse med os?