Mexico

Den store rundrejse i Mexico

Favorit

17 dages rejse fra
Spørg for pris

3 nætter Mexico City, 3 nætter San Cristobal, 2 nætter Palenque, 1 nat Campeche, 2 nætter Merida og 4 nætter Playa del Carmen

#Rundrejser
#Kultur
#Strand
#Byliv
#Favorit
#Storby
#Aktiv
#Storslået
#Natur
#Uturistet
#Snorkling
#Dyreliv

Din rejse starter i imponerende Mexico City - en storslået by, der emmer af kultur. Oplev spændende museer, smukke katedraler og masser af liv, inden du skal videre til hyggelige San Cristobal. På vejen dertil skal du på udflugt til den imponerende Sumiderokløft, hvor lodrette klippevægge tårner sig op i en højde af omkring 1.000 m. på begge sider af floden. I San Cristobal kan du gøre et godt køb på de hyggelige markeder og ellers nyde atmosfæren og den gode kaffe, som området er berømt for.

Turen videre til Palenque går forbi de smukke vandfald Agua Azules. Palenque er kendt for de velbevarede mayaruiner af samme navn, og de er virkelig en oplevelse. Det er helt specielt at opleve morgendisen lette fra disse smukke ruiner, mens du kan høre fuglene kvidre og brøleaberne brøle i regnskoven omkring dig.

I Campeche og Merida kan du gå gennem de brostensbelagte gader og se de farverige huse fra kolonitiden.

Rejsen rundes af på en vaskeægte caribisk strand med palmer, puddersand og smukt, turkisblåt vand i Playa del Carmen.

Rejsen i billeder

Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser med et menneskeligt ansigt
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico
Rejser til Mexico

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Mexico City
 2. Mexico City
 3. Mexico City
 4. Mexico City - San Cristobal
 5. San Cristobal
 6. San Cristobal
 7. San Cristobal - Palenque
 8. Palenque
 9. Palenque - Campeche
 10. Campeche - Merida
 11. Merida
 12. Merida - Playa del Carmen
 13. Playa del Carmen
 14. Playa del Carmen
 15. Playa del Carmen
 16. Playa del Carmen
 17. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
17 dages rejse fra
Spørg for pris
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Velkommen til Mexico City!

I dag ankommer du til Mexicos hovedstad, Mexico City – en af verdens største byer. Men på trods af størrelsen er byen i dag en ren, dejlig og sikker by at færdes i.

Den kultur og mangfoldighed, du møder her, er storslået og der er så mange ting at opleve, at det er helt overvældende! Byen er en sjov blanding af nyt og gammelt: skyskrabere med glasfacader er sprunget op, mens gamle pladser og smukke kirker og katedraler i spansk stil stadig pryder byen.

Metropolitana katedralen
Palace of Fine Arts
Kæmpemæssige Mexico City
Park i Mexico City
Velkommen til Mexico City!
Liv på pladsen

Dag 2-3

Se dig omkring i kæmpemæssige Mexico City

Under dit ophold i Mexico City har du en spændende udflugt inkluderet.

Du starter med at besøge Plaza of Three Cultures, og herfra skal du videre til de fantastiske azteker-pyramider ved Teotihuacán. De to pyramider, Solens og Månens pyramider, ligger ca. 50 km nordøst for Mexico City. Pyramidekomplekset er det største i Mexico og regnes for at være et af de vigtigste i verden, og er altså et absolut must på en tur til Mexico!

Solens pyramide, som er bygget omkring år 100, er den største af de to – og faktisk den tredjestørste i verden. Pyramiden er 70 meter høj og er ved foden godt 220 meter på hver led! Der er trapper hele vejen til toppen af pyramiden – ikke færre end 248 trin. Turen til toppen kan være hård – husk på at du befinder dig i ca. 2.300 meters højde. Men det er så absolut anstrengelserne værd, der er en fantastisk udsigt fra toppen af verdens næsthøjeste fritstående pyramide!

Bagefter går turen ind mod byen igen til den nye Guadalupe Basilika – en sjov, rund bygning med næsten samme form som et cirkustelt.

Tilbage i Mexico City kan du gå rundt i byen, der i dag er en ren og smuk by fyldt med skønne restauranter. Prøv fx Café Tacuba, eller spis middag i gårdhaven på det dejlige hotel El Cortes, som er bygget oven på et gammelt kloster. Leder du efter den der helt specielle, mexicanske stemning, skal du besøge Plaza Garibaldi en aften. Gå rundt og lyt til de mere end 50 Mariachi-orkestre, der spiller.

Mexicos vigtigste boulevard er Paseo de la Reforma. Trafikken på denne store boulevard er til tider meget hektisk og kan umiddelbart virke noget forvirret og kaotisk. Fra det centrale kryds kan du se det store monument over revolutionen i den ene retning og i den anden retning ligger parken Alameda Central og Torre Latinamericana, som er en af Mexicos højeste bygninger. Heromkring finder du også Palacio de Bellas Artes – et flot, flot marmorpalads, hvor de fleste af de store mexicanske kunstværker er udstillede – bl.a. mange af Diego Riveras kendte værker.

Vil du have en fornemmelse af, hvor stor denne kæmpeby i virkeligheden er, så tag elevatoren op til cafeen på 44. etage i Torre Latinamericana, hvorfra der er en helt enestående udsigt! Husk også at tage derop en aften, eventuelt på vej hjem til hotellet. Simpelthen fantastisk udsigt, med lys så langt øjet rækker!

Gå derfra videre ned ad en af de små, hyggelige gader mod Zocaloen – Avenida 5 de Mayo er næsten den hyggeligste, med flere flotte og gamle bygninger. Zocaloen er den gamle, centrale plads i byen, hvor flere af de vigtigste bygninger også ligger. Den er meget stor og åben, kun med det mexicanske flag på midten. Den mest iøjnefaldende bygning på pladsen er den store katedral. Det er den største i Mexico og er så sandelig et besøg værd! Er du rimelig påklædt, bør du gå en tur ind i kirken. Indvendigt er katedralen mest af alt domineret af det store, grønne stillads, der holder det hele sammen. Byen er bygget oven på en gammel sø, hvilket betyder, at flere af bygningerne stødt og roligt synker. Hvis du kigger godt efter, kan du med det blotte øje se, at katedralen står skævt i forhold til pladsen. Man forsøger nu at rette bygningen, hvorfor de store stilladser permanent fylder det meste af kirken. Find pendulet i midten af bygningen, det viser hvor langt man efterhånden er kommet med arbejdet. Hvis du har været så begejstret for at komme til varmen, at du straks har fundet de korte bukser frem, må du vente til en anden gang med at gå indenfor.

Du kan også komme ud at sejle i Xochimilco Gardens (de flydende haver). En rigtig hyggelig, omend turistet, oplevelse. Du kan sejle på små fredfyldte kanaler og være tæt på små huse og haver, og sejle på lidt større kanaler, hvor der kommer både, der tilbyder drikkelse, mad, souvenirs, mexicanske orkestre osv. Man kan købe ture af forskellig længde. De fleste vælger 1 time, hvor du sejler i både fredfyldte kanaler og den store lidt mere turistede, men sjove kanal.

Når du planlægger dit ophold i Mexico City, så hav lige i baghovedet, at de fleste museer er lukket om mandagen. Og specielt for det Antropologiske Museum gælder det, at nogle af udstillingslokalerne altid er under renovation.

Mexico City
Rejser til Mexico City
På marked i Mexico City
Rejser til Mexico City
På en tur rundt i Mexico City vil du måske opleve musikoptræden

Dag 4

Udflugt til Sumidero-kløften på vej til San Cristobal!

I dag skal du videre til San Cristobal, men inden du ankommer til den hyggelige by, skal du på udflugt til Sumidero-kløften.

Den anses for at være et af Mellemamerikas mest fascinerende naturfænomener, og er da også noget af et syn. Kløften er 750 m dyb og 25 km lang, og i bunden af kløften bugter Grijalva-floden sig. På en sejltur her vil du se de lodrette klippevægge tårne sig op i en højde på omkring 1.000 meter på begge sider af floden. Her er et rigt dyreliv og mulighed for at se masser af fugle, leguaner, aber, krokodiller m.m.

Vær opmærksom på, at denne udflugt er sammen med andre turister. Når du har nydt denne fantastiske tur er det videre til San Cristobal.

Sumidero kløften på vej til San Cristobal
San Cristobal
En af byens hyggelige gader
Farvestrålende San Cristobal

Dag 5 - dag 6

Et par dage i spændende San Cristobal

Brug dagene på at vandre rundt i denne lille, charmerende by. Gør et godt køb på markederne og find dig noget tøj i lamauld – sådan et par lune sokker eller en trøje kan så sandelig også være nyttig hjemme i Danmark!

Du kan også købe en dagstur ud til en af de små, traditionelle landsbyer, San Juan de Chamula eller Zinacantan. Specielt på markedsdagen (søndagen) er turen umagen værd. Bare husk, at folk her absolut IKKE er glade for at blive fotograferet. Mange af dem tror på, at en del af deres sjæl bliver suget ind i kameraet, når de bliver fotograferet. Så lad hellere være med det…

Efterhånden har du nok lært at finde rundt i den lille by, så hvad med at leje en cykel og kom lidt rundt omkring? Eller måske er du mere til at ride på en hest eller et æsel? Bare spørg på hotellet.

Nyd aftenerne på en café på byens plads. Her i området findes noget af det bedste kaffe i Mexico – og deres varme, krydrede chokolade er også ganske fortræffelig…

Byens hyggelige torv
Det farvestrålende indianermarked
Smykkesælger i San Cristobal
Den fine, gule kirke
San Cristobals katedral
Kvinder som sælger deres håndarbejde i San Cristobal

Dag 7

En tur til Agua Azules på vej til Palenque

I dag skal du videre til Palenque, men først en tur omkring de fantastiske vandfald, Agua Azules. Her bruser vandet ned og samler sig i flere naturlige bassiner.

Så er det videre til Palenque! Dybt inde i regnskoven føres du tilbage til en svunden tid – langt ind i en verden, der nu er omgivet af mystik: Den storslåede og velbevarede by Palenque, som mayaerne byggede i deres storhedstid. Her står den på lutter spændende oplevelser, når du selv skal ud og udforske naturen og ruinerne.

Agua Azul vandfaldet
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque

Dag 8

Udforsk spændende Palenque

Mayaruinerne, der officielt kaldes “Zona Arqueológica de Palenque”, ligger utrolig smukt.

Stå tidligt op og tag herud, inden alle turisterne kommer. Det er noget helt specielt at opleve morgendisen lette fra disse smukke ruiner, mens du kan høre fuglene kvidre og brøleaberne brøle i regnskoven omkring dig. Palenque-ruinerne har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1987.

På Palenques højeste punkt, en 24 meter høj pyramide, ligger det fantastisk spændende Templo de las Inscripciones med de mange relieffer og hieroglyfindskrifter. Arkæologen Alberto Ruz L’Huillier fandt i 1952 en forseglet gang, der førte til et gravkammer 20 meter under jorden i centrum af pyramiden. Her gjorde man det utrolige fund af kong Pakals skelet i en sarkofag og med ansigtet dækket af en maske af jademosaik. Dette er den eneste mayapyramide man har fundet, som indeholder et gravmæle ligesom de egyptiske pyramider, hvilket selvfølgelig har affødt en del spekulation om en sammenhæng mellem disse kulturer. Dette kan du jo så stå og tænke lidt over, mens du nyder den maleriske udsigt over oldtidsbyen og regnskoven.

I årene 600-800 e.Kr var mayaerne i Palenque på deres magts højeste tinde. Arkæologer har anslået, at der er omkring 500 bygninger på byens 20 kvadratkilometer store areal, men endnu er kun 30-40 udgravede. Byen blev prominent under den legendariske Kong Pakal, som regerede fra år 615-683. Kort tid efter hans søn og efterfølger Chan-Balums død startede Palenques bratte nedtur, der endte med at byen blev forladt af ukendte grunde.

Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Rejser til Mexico - Palenque
Det gamle kongepalads i Palenque

Dag 9

Velkommen til Campeche!

I dag skal du videre til den smukke by, Campeche.

Byen kom i 1999 på UNESCOs verdensarvsliste, på grund af de fine, gamle gader med brosten og charmerende, farvestrålende huse fra kolonitiden. Og det er virkelig også en dejlig by!

Campeche var oprindeligt en maya-landsby, men blev i 1540 koloniseret af spanierne, der omdannede byen til en handelsby, fordi den lå så godt lige ud til den Mexicanske Golf. Gennem tiden har piraterne angrebet byen et utal af gange, og derfor har byen en rigtig spændende historie og masser af gamle fort og fæstninger, som blev bygget for at holde piraterne væk.

Brug resten af dagen på at gå rundt og nyde stemningen i byen. Når du bliver træt af at gå, så sæt dig på Plaza Principal, kig rundt og nyd stemningen og alle de dejlige farver og fornem hverdagen i en by, der ikke har mærket turismen sønderligt meget endnu.

En plads i Campeche
Farvestrålende huse i Campeche
Sød pige i Campeche
Gå rundt i de hyggelige gader
Campeche

Dag 10

Velkommen til Merida!

I dag skal du videre til Merida, som er Yucatan-statens hovedstad. Det er en dejlig by, og den går under navnet “den hvide by”, fordi mange af bygningerne er bygget af kalksten.

Brug resten af dagen på at gå rundt i byen, tag en slentretur ned ad Paseo de Motejo Boulevard – Meridas svar på Champs Elysée. Se Katedralen og spis på en af de mange restauranter omkring Plaza Principal, der serverer traditionelle retter fra Yucatan regionen – og er du heldig er der musik og traditionel dans… Os rundt på hyggelige pladser og se på den fine arkitektur, og måske skal du også finde et par butikker, så du kan få lidt med hjem i kufferten?

Rejser til Mexico - Merida
Rejser til Mexico - Merida
Rejser til Mexico - Merida
Rejser til Mexico - Merida
Kvinder i Merida
Rejser til Mexico - Merida

Dag 11

Oplev den smukke, hvide by, Merida

Du kan sagtens bruge en dag eller to til bare at se byens seværdigheder, nyde stemningen, spise fantasisk mad og evt. shoppe på nogle af de lokale markeder (især søndag på Plaza Principal), eller på Paseo de Motejo Boulevard.

Er du interesseret i det mexicanske dyreliv, er en tur til Komchén de los Parajos (fuglereservat) en oplagt ide, og lidt længere væk ligger naturreservatet Celestun, som bl.a. er hjemsted flamingoer (i sæsonnen).

Merida er også en rigtig god base, hvis du ønsker at udforske nogle af de massevis af ruiner, der ligger i området: Uxmal, Kabah, Ek Balam og mange, mange flere. Uxmal er en stor præcolombiabsk Maya ruinby, og de fleste mener, at navnet er et gammelt mayaudtryk, som betyder “bygget tre gange”. Den omkring 500 år gamle ruinby ligger smukt i bakkerne, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den er på UNESCOs verdensarvsliste. Kabah er den næststørste ruin i Puuc region efter Uxmal. Navnet “Kabah” eller “Kabaah” går normalt for at være gammeldags Maya sprog for “stærk hånd”. Også denne oldtidsruin er bestemt et besøg værd!

Rejser til Mexico - Merida
Fine, farvestrålende huse
Fine, pastelfarvede huse
Fine bygninger i Merida
Rejser til Mexico - Merida
Uxmal ligger i junglen
Det store Uxmal-kompleks

Dag 12

Velkommen til Playa del Carmen

I dag ankommer du til Playa del Carmen – et af verdens mest populære feriesteder – både med og uden børn.

Her er, ud over den pragtfulde strand, masser af liv og gang i den både dag og nat, så er du ude efter en ungdommelig og livlig atmosfære, er det lige stedet af tage hen! Er du derimod mere til en stille ferie på en øde strand, kan Playa del Carmen virke noget støjende og overrendt, men der er til gengæld også et hav af udflugtsmuligheder for hele familien.

Playa del Carmen er som sagt et af verdens mest populære feriesteder, så hvis ikke du booker i virkelig god tid, kan det være svært at finde et ledigt hotel til dig.

Det vil være en skam ikke at opleve pyramider, når nu du er i Mexico. Gå ind til en af de små turoperatører, der ligger overalt, og bestil en tur til Chichen Itza. Det ligger ikke ud til havet, men alene størrelsen på ruinerne er nok til at gøre enhver stum.

Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og er et af de vigtigste i Mexico! Området ligger midt på Yucatan-halvøen, og vejen derud går gennem tætbevoksede jungleområder. Selve Chichen Itza-området er ca. 600×800 meter stort og indeholder et væld af forskellige gamle bygninger – flere af dem er særdeles velbevarede…! Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide, El Castillo. Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota – en imponerende boldbane bygget op i sten, den største i Mexico!

Den dejlige strand i Playa del Carmen
Nyd dejlige Playa del Carmen
Playa del Carmen
En af de sjove butikker
Enestående Chichen Itza
Børn i Playa del Carmen

Dag 13 - dag 15

Nyd livet på stranden i Playa del Carmen

Playa del Carmen er simpelthen så dejlig!

Området er berømt for sine strande og ikke uden grund. Bevæg dig de nødvendige 200 meter fra hotellet til en af liggestolene i strandkanten og vent nu et par timer med at tænke eller tage beslutninger. Har du brug for at blive nedkølet, kan du tage en svømmetur i det krystalblå hav eller bede en af tjenerne om en iskold Corona. Husk også at nyde den hyggelige by!

Du har måske bemærket, at man spiser lidt senere her end i Danmark, så tag dig god tid til at skylle saltvandet af og få lidt tiltrængt aftersun på ryggen. En aften bør du prøve at spise på Panchos. Restauranten er præget af en behagelig og afslappet atmosfære, selv om man ikke helt kan lade være med at tromme med på baggrundsmusikken med fødderne. Maden er af moderne, international karakter med et tydeligt mexicansk twist.

En dag kan du tage et smut forbi dykkerbutikken Divemike. Det er en af de mest respekterede dykkerbutikker i området, og det vil være et godt sted at begynde, hvis du vil udforske verden under havoverfladen.

Hvis du ikke er super vild efter at komme dybt ned under vandoverfladen, så arrangerer de også nogle glimrende snorkleture, og de har altid nogle gode råd klar med hensyn til restauranter, udflugter og lignende… www.divemike.com.

De fleste turoperatører tilbyder også ture til nogle af de naturreservater, der ligger i området. Her kan du blandt andet opleve mangroveskove, fugleliv, krokodiller og kæmpestore flokke af lyserøde flamingoer.

Har du lyst til at fiske dine egne kæmpestore tunfisk, barracudaer og blue marlins? Så skal du bare gå et par hundrede meter ned ad stranden og tale med en af kaptajnerne på de små, hurtiggående fiskerbåde. Se eventuelt mere på www.playadelcarmeninfo.com/playa-del-carmen-info-fishing.html.

Er du ikke bidt af en gal fisker, kan du i stedet prøve at windsurfe eller hvad med at lære at sejle en lille 1-2 personers såkaldt Hobie Catamaran? Den er lille, men lynhurtig!

En aften kan du prøve en af de flotte barer i Playa del Carmen. På hjørnet af 5th Avenue og Calle 12 ligger in-stedet FLY, hvor man kommer for at se og blive set. Midt i restauranten ligger en lillebitte modebutik, hvor du kan shoppe, mens du venter på maden. Du bør kraftigt overveje at bestille grillede kæmperejer i tequilla og mangosovs, det er i sandhed en ret for guder.

Du kan også tage en udflugt til øen Cozumel?? Nyd en god morgenmad, pak en lille taske med et håndklæde, kamera og kørekort, og gå ned til havnen. Køb en tur/retur-billet til øen Cozumel. Sørg for, at det er med firmaet Mexico Waterjets, de er bedre til at holde tiderne, og så bruger de gamle, danske flyvebåde (kontroller selv teksten på redningsvesten under sædet). Turen tager en halv time hver vej.

Eller hvad med at tage en tur til en af de mere øde strande sydpå? Playa Express har busser langs kysten hver halve time det meste af dagen. Spørg efter et godt sted at stå af, der er masser af små, meget smukke strande… Men husk selvfølgelig at sikre dig, at du kan komme tilbage med bussen igen.

Husk at nyde den skønne strand, før du skal hjem igen!

Den dejlige strand i Playa del Carmen
Tag en tur med båd
Måske skal du ud og dykke en af dagene?
Kirken i Playa del Carmen
Playa del Carmens butikker er fulde af tingeltangel

Dag 16

Afrejse fra Mexico
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Mexico. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Mexico!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Mexico City-Tuxtla Gutierrez og Cancun-Danmark.
 • Transport mellem lufthavne, busstationer og hoteller foregår med privat bil/minibus.
 • Transport Tuxtla-San Cristobal-Palenque foregår med bil/minibus med udflugter undervejs.
 • Transporten mellem Palenque, Campeche og Merida foregår med offentlig bus. Du vil få udleveret dine busbilletter ved ankomst til Mexico City.
 • Transporten Merida-Playa del Carmen foregår med delt bil/minibus.
Inkluderet
 • Fly Danmark-Mexico City-Tuxtla og Cancun-Danmark.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 15 overnatninger med morgenmad.
 • 4 ture: Guidet tur med en lokal i Mexico City samt tur til Solpyramiden og Guadalupe basilikaen, Sumidero-kløften ved San Cristobal og Agua Azules vandfaldene ved Palenque. Udflugterne er sammen med andre turister.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Skal du bo på Yucatan halvøen (bl.a. Riviera Maya, Costa Maya, Playa del Carmen, Akumal, Mahahual, Puerto Juarez, Tulum, skal du betale en miljøafgift på ca. 20 pesos pr værelse pr nat. Du skal betale denne direkte til hotellet.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).