Oplevelser i Sydamerika

De største oplevelser i Sydamerika

Sydamerika er en enorm verdensdel, og det er nemt at rejse imellem landene. Derfor spørger vi ofte folk, hvad du gerne vil opleve – frem for hvilket land du gerne vil til. 

En rejse til Sydamerika rummer enorme kontraster! Kontinentet byder på intet mindre end fire forskellige klimazoner, og det betyder, at landskaberne er vilde og varierede. Oplev brusende vandfald i junglen, skønne paradisstrande, golde ørkenlandskaber, smukke bjerge, spejlblanke søer, isblå gletsjere, frodig og grøn regnskov og selvfølgelig et utroligt dyreliv! 

Her på siden har vi samlet Sydamerikas største oplevelser til dig! 

Oplevelser i Amazonas

Amazonas er verdens største regnskov på over syv millioner kvadratkilometer med floder, dyr, planter og kæmpemæssige træer, der synes at vokse ind i himlen.  

Den bedste måde at opleve dette særlige sted er ved at bo på en lodge midt i regnskoven. Her bor du helt omgivet af naturen, og du vågner op til junglens lyde, fisker efter piratfisk, tager på krokodillesafari og oplever Amazonas både til lands og til vands. Amazonfloden opleves allerbedst i båd eller i kano, hvor junglelivet glider stille forbi dig, men du bør også tage på vandreture i den tætte jungle med en guide og opleve de små stammelandsbyer, der gerne tager imod turister og fortæller om deres traditioner og skikke.  

Uanset hvordan du oplever Amazonas, er det med at holde udkig efter tukaner, aber, dovendyr og røde papegøjer i trætoppene – pas på du ikke får hold i nakken af at kigge så meget op, for du ser nye dyr hele tiden. 

Du kan opleve Amazonas fra Brasilien, Ecuador, Colombia og Peru.  

Vineventyr i Sydamerika

Både Chile og Argentina er kendt for deres fantastiske vin, og du bør helt bestemt tage et par nætter på en vingård og bo midt i det hele. Vores favoritområde ligger uden for Mendoza i Argentina, og her bor du midt blandt de langstrakte, grønne vinmarker, der bølger ud i horisonten med udsigt til de sneklædte Andesbjerge i det fjerne. Om aftenen kan du nyde områdets vin til en rød bøf, for det skal der til!  

Kød kan du også nyde på Argentinas pampas. De store, flade græssletter dækker en femtedel af landet, og her levede de argentinske cowboys, kaldet gauchos, før i tiden som nomader. De bor her endnu, og i dag viser de gerne deres færdigheder med heste og køer frem, og du har rig mulighed for at købe de smukkeste lædervarer, og smage det saftigste, flammegrillede kød.  

Oplevelser i Andesbjergene

I Sydamerika kan du opleve Andesbjergene. De strækker fra Colombia i nord til Ildlandet i syd. Det er højderyggen gennem hele kontinentet, og med 7.200 km er det verdens længste bjergkæde. Undervejs har den vidt forskellige udtryk, som dog har dét til fælles, at det giver anledning til fantastiske oplevelsesture.  

Hvor du i  Cocoradalen i Colombia vandrer i grønne bjerge blandt verdens højeste palmer, er det i Huacachina i Peru muligt at sandboarde i ørkensandet. I Cuzco er der en høj koncentration af den oprindelige befolkning, og i Bariloche i Argentina er hele byen klemt ind mellem glasklare bjergsøer og høje bjergtinder, der minder meget om Schweiz.  

Du kan bestige vulkaner og gletsjere, møde lamaer og vicuñaer på sletterne, vandre i forrevne klippelandskaber, beundre frodige kaffelandskaber og se verdens højest liggende søer og byer. Andesbjergene har mange ansigter, og de er alle smukke! 

Machu Picchu – oplevelsen over dem alle!

Machu Picchu er Perus absolutte seværdighed nummer 1! Intet kommer på højde med denne velbevarede præ-columbianske by, der i majestætiske omgivelser troner over landskabet, 2.057 meter over Urubamba-dalen omgivet af bjergtinder. Den fabelagtige by har huse, templer og en stor, central plads, alt forbundet med hinanden via smalle veje og trapper. Det hele er omgivet af terrasser, hugget ind i bjergsiden og anvendt til landbrug.  

I dag er Machu Picchu det mest overvældende bevis på en stor civilisation, som ikke længere eksisterer, og et besøg her er noget, du aldrig vil glemme. Her er den smukkeste udsigt ud over skyerne og de grønklædte bjergtinder, og du bliver pludselig meget lille i de enorme bjerge!

Lost City-trek

Den forsvundne oldtidsby Ciudad Perdida ligger i bjergene uden for Santa Marta i Colombia og blev bygget af tayrona-folket, og de cirkulære stenterrasser er et lidt sært syn her midt i junglen.  

Du kommer hertil på en 4-6 dages vandretur, og du kan ikke andet end at føle dig lidt som Indiana Jones, for udsigten, omgivelserne og historien er helt vild. Stedet er ikke nær så kendt som Machu Picchu, så hvis du vil have en imponerende oplevelse uden for mange andre turister, så er det her du skal til!

Oplevelser på Titicaca søen

Titicacasøen er verdens højest liggende sø og danner grænse mellem Peru og Boliva. Her er nogle enkelte beboede øer, som virkelig er et besøg værd, bl.a. Amantani Island og Taquile Island. Søen er dog mest kendt for de flydende sivøer Den kaldes også “Strikkemændenes ø “, fordi det er, hvad mænd på øen gør – strikker! Den store by Puno ligger også ud til Titicacasøen, og her møder du legender, katedraler, inkahelligdomme og et utal af farvestrålende markeder.

Oplevelser på Galapagos

Galapagos er så absolut en ting, som du skal opleve, hvis du rejser til Ecuador! Ja, faktisk uanset hvor i Sydamerika du rejser hen. Øerne giver dig mulighed for at følge i Darwins fodspor – det var nemlig disse øer, der inspirerede ham til hans teori om evolutionen og arternes oprindelse. I løbet af hundredvis af år har dyrene tilpasset sig leveforholdene på den ø, de lever på, og derfor ser de også forskellige ud fra ø til ø.  

Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen! På et krydstogt skal du holde udkig efter hvaler, spækhuggere og pingviner i vandoverfladen, og du får fantastiske naturoplevelser, når du spejder ind mod land. Her kan du møde kæmpemæssige landskildpadder og sjældne fugle i massevis. 

Oplevelser på Påskeøen

Ude midt i Stillehavet, langt væk fra alting, ligger den sagnomspundne Påskeø. Øen hører til Chile, og den blev først opdaget af europæerne påskedag 1722 – deraf navnet. Her kan du virkelig være vidne til resterne af gamle civilisationer.  

Vi kender nok bedst synet af de mystiske, meterhøje, menneskelignende moai-statuer. Ingen ved, hvorfor de er her, eller hvordan de er blevet flyttet rundt. Måske du kan komme på din egen teori, når du ser dem med egne øjne? Øen byder dog også på oplevelser i smuk natur med vulkaner, kratere, ceremonielle landsbyer og den dejlige strand Anakena. 

Oplevelser blandt sne og gletsjere

El Calafate er en ganske lille by ud til den smukke Lago Argentino, som er Argentinas største sø, og den ligger omgivet af sneklædte bjerge og isvægge, så langt øjet rækker. Her finder du Perito Moreno-gletsjeren og Upsala-gletsjeren, der fortsætter næsten i det uendelige op ad bjergvæggen – et helt vildt syn!  

Du kan sejle hen til en eller flere af gletsjerne, og på nogle af dem kan du se, hvordan stykker af is brækker af og falder ned i vandet. Det knager og brager, når isen giver sig, og det kan du lytte til, mens du indånder den kolde og friske luft. 

Torres del Paine er Chiles smukkeste nationalpark – ja, hvis du spørger os, faktisk et af de smukkeste steder i verden. Parken har iskolde gletsjere og spejlblanke, turkisblå søer, der ligger for foden af spidse klippebjerge. Mest kendt er nok bjergkæden Codillera del Paine, hvis tinder rejser sig højt op i landskabet.  

Den bjergrige natur gør parken helt perfekt til hikingture, og der er masser af spændende stier – den bedste rute fører til Valle del Francés, som nok har den smukkeste udsigt i hele nationalparken ud over små gletsjere og forrevne, lodrette klippevægge. Heste, lamaer og hjorte græsser på de gyldne sletter, og du kan også være heldig at skimte en puma. 

Ørkenoplevelser i Sydamerika

Atacama ørkenen i Chile er langstrakt, tør og støvet, og her dominerer den berømte Månedal, hvor landskabets kratere og forvredne klipper til forveksling godt kunne ligne månens. I ørkenen kan du besøge de to laguner Miscanti og Miñiques, hvor flamingoerne spankulerer rundt. 

Og ja, Sydamerika byder sørme også på ørkener af salt! Der er flere i området omkring Atacama, men vores favorit finder du i Uyuni i Bolivia. Saltørkenen er over 10.000 kvadratkilometer stor, og den kæmpemæssige hvide ørkenslette er altså et imponerende syn! 

Oplevelser ved Iguazu

Det fantastiske Iguazú-vandfald ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina og kan opleves fra begge lande. Her er i alt 257 vandfald, og det er utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt fra vandfaldene. 

Der er mange muligheder for at komme på udflugter og vandreture ved og omkring vandfaldene – både med og uden guide.  Du kan også komme på sejltur ind under vandmasserne. 

Oplevelser i Rio de Janeiro

Berømte og berygtede Rio de Janeiro er nok den by med de vildeste seværdigheder og den flotteste beliggenhed. Hele byen lever og ånder for de kilometerlange, brede og fantastiske strande og den store Kristusfigur passer på dem højt oppe fra bjergtoppen. Sukkertoppen i Guanabara bugten giver en fantastisk udsigt ud over byen, strandene, bjergene og de nærliggende regnskove.  

Sydamerikas mest stemningsfulde byer

Cartagena i Colombia er en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender, og med den mest stemningsfulde og blomstrende gamle bydel fuld af historiske pladser og kvinder i farvestrålende kjoler. Cartagena er muligvis vores yndlingsby i hele Colombia, og du skal tage hertil for at opleve atmosfæren, seværdighederne og de dejlige mennesker. Men faktisk har Colombia den ene hyggelige by efter den anden – Salento, Guatapé, Villa de Leyva, ja, vi kunne faktisk blive ved.  

Valparaiso i Chile er Sydamerikas San Francisco – i hvert fald hvis du dømmer ud fra de stejle gader, de mange farvestrålende bygninger og den kreative gadekunst. Byens smukke, gamle havnekvarter er på UNESCOs verdensarvsliste, og her kan du slentre rundt i en labyrint af smalle, brostensbelagte gader mellem huse i alle regnbuens farver. På med de gode sko, for byen bør altså opleves til fods. Eller i kabelbanen, hvis du er lidt mere mageligt anlagt. 

Cuzco er en af de smukkeste byer i Peru, og den oser af charme og historie. Man skal huske at tage det med ro og lade byen kravle ind under huden på en og trække vejret helt roligt her så langt oppe i højderne. Byen var Inkarigets hovedstad, og overalt ser du tydeligt forskellen mellem spaniernes og inkaernes tidsperioder i arkitekturen. Og ellers står den på farvestrålende markeder, smukke pladser og den store katedral. 

Buenos Aires i Argentina bliver kaldt “Sydamerikas Paris”. Det var her, den temperamentsfulde argentinske tango blev født, og du kan opleve den overalt i hovedstaden. Det er en utrolig farvestrålende by – især den kunsteriske bydel La Boca er et stort farvemekka af farverige bygninger og gadekunst. 

Hvorfor rejse med os?