Peru

Amantani Island

Gå tilbage

Rejser til Amantani Island

Amantani er en skøn lille ø, der ligger i Titicaca Søen. Øen består af to små bjerge, Pachamama og Pachatata – Moder Jord og Fader Jord. Bjergsiderne har dyrkede terrasser hele vejen ned, hvor øens beboere gror hvede, quinoa, kartofler og andre grøntsager, og på toppen af begge bjerge ligger gamle, spændende ruiner fra Inka- og Tiwanakutiden.

Fra øen ser du ud over de bolivianske Andesbjerge og solnedgangen over Titicacasøen er helt fantastisk. På Pachamama-bjerget er et flot, gammelt stentempel, der blev bygget for at tilbede Moder Jord og frugtbarheden. Her er fantastisk smukt i solnedgangen, når solen spejler sig i søen og kaster et gyldent lys ud over markerne. På Pachatata-bjerget siger legenden, at hvis du går templet rundt tre gange og ønsker, så går dit ønske i opfyldelse - hvem ved? Om ikke andet får du en oplevelse, for stentemplet er virkelig et interessant bygningsværk.

Der bor omkring 4.000 quechua-talende indbyggere på øen. Folk her bor i små mudderstenshuse, og mange af dem lever af deres afgrøder, eller af at væve stof og fremstille keramik.

Der er ingen hoteller på øen, så hvis du vil overnatte her, overnatter du privat. Nogle familier på øen har valgt at åbne deres døre for rejsende, så du kan få en unik oplevelse og komme helt tæt på den peruvianske befolkning ved at have en overnatning hos dem. Du må ikke forvente nogen form for luksus, da forholdene er meget simple, nogle steder uden rindende vand og elektricitet. Familierne taler heller ikke engelsk, så det kan være en fordel med nogle spanske gloser.

Billeder

1 ud af 5
En kvinde vandrer på en af øens små stier
1 ud af 5
Udsigt fra øen
1 ud af 5
Stenbue på Amantani Island
1 ud af 5
Stenstier og marker
1 ud af 5
Byen er spækket med de ikoniske stenbuer