Argentina

Fra røde ørkner til isblå gletsjere i Sydamerika

Den vilde rejse!

Kombirejse

26 dages rejse fra
39.890,-

Pris per person ved 2 voksne

3 nætter Buenos Aires, 2 nætter El Calafate, 3 nætter Puerto Natales, 2 nætter Santiago de Chile, 3 nætter San Pedro de Atacama, 2 nætter Purmamarca, 2 nætter Salta, 3 nætter Iguazu (Argentina) og 3 nætter Rio de Janeiro

#Langtidsrejser
#Kombirejse
#Kultur
#Natur
#Rundrejser
#Storslået
#Storby
#Aktiv

Du starter din rundrejse i Buenos Aires - tangoens fødeby, hvor der altid er gang i den! Besøg Teatro Colon, et af verdens største og allerflotteste teatre, spis en god bøf eller tag ud at handle lædervarer, der er så bløde som smør.

Fra storbylivet rejser du videre til El Calafate, og her skal du på udflugt til Perito Moreno-gletsjeren. På nærliggende gangbroer kan du opleve gletsjeren på afstand. Den knager og brager, og når den kælver, falder isblokke så store som huse med et plask i vandet!

Videre til Chile

Herfra krydser du grænsen til Chile, hvor Puerto Natales er dit første stop. Det er indgangsporten til den helt utrolige Torres del Paine Nationalpark, hvor isblå søer og høje bjegtinder dominerer landskabet. Det er vildt og det er smukt! Tilbage til lidt storbyliv i Santago de Chile, hvor du kan nyde atmosfæren på den centrale Plaza de Armas, hvor chilenerne selv slapper af i skyggen fra palmetræerne.

Næste stop er ørkenbyen San Pedro de Atacama, hvor Månedalen er en af de mest kendte attraktioner. Stedet minder om månens overflade med fantastiske sten- og sandformationer - du vil næsten føle, at du er kommet til en anden planet! Du har en tur inkluderet til dalen.

Du tager videre til Salta, og herfra skal du opleve Salinas Grande. Næste stop er Purmamarca, hvor du også skal på tur og kommer igennem nogle af Argentinas mest spektakulære landskaber, så hav kameraet klar! På turen besøger du bl.a. Purmamarcas berømte bjerg med de syv farver og rejser tilbage i tiden i Humahuaca.

Vandfald på grænsen til Brasilien

Fra de tørre landskaber sætter du kursen mod noget mere frodig natur! Iguazu-vandfaldene på grænsen mellem Argentina og Brasilien ligger smukt i regnskoven, og de imponerende vandmasser buldrer døgnet rundt. Her skal du opleve vandfaldet både fra den argentinske og den brasilianske side.

Sidste stop på turen er levende Rio de Janeiro, hvor du kan leve livet på nogle af byens lækre strande, drikke friskpresset juice i spandevis og nyde udsigten over byen fra Sukkertoppen.

Rejsen i billeder

Rejser til Argentina
Castillo Hidalgo på Cerro Santa Lucia
Rejser til Argentina
Perito Moreno Gletsjeren
Byens søde, lille kirke
Lago Argentina
En travl gågade
Mand med kvægflok
Cobacabana Beach
Gray Glacier i Puerto Natales
Huse i Puerto Natales by
Saint Francis kirken
Statue af Saltas grundlægger
Det fantastiske vandfald
Promenaden langs stranden

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires
 5. Buenos Aires - El Calafate
 6. El Calafate
 7. El Calafate - Puerto Natales
 8. Puerto Natales
 9. Puerto Natales
 10. Puerto Natales - Santiago de Chile
 11. Santiago de Chile
 12. Santiago de Chile - San Pedro de Atacama
 13. San Pedro de Atacama
 14. San Pedro de Atacama
 15. San Pedro de Atacama - Purmamarca
 16. Purmamarca
 17. Purmamarca - Salta
 18. Salta
 19. Salta - Iguazu
 20. Iguazu
 21. Iguazu
 22. Iguazu - Rio de Janeiro
 23. Rio de Janeiro
 24. Rio de Janeiro
 25. Rio de Janeiro
 26. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
26 dages rejse fra
39.890,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark
Så starter din rejse mod tangoens smukke land. Argentina spænder lige fra iskolde gletsjere, imponerende bjerglandskaber, levende storbyer, frodig regnskov og brusende vandfald. Slap af, nyd turen, og brug måske flyveturen til at samle appetit, så du kan smage en af de gode, argentinske bøffer...

Dag 2

Velkommen til Buenos Aires!

I dag ankommer du til livlige Buenos Aires – Argentinas hovedstad og en sofistikeret by. Det meste af året er her dejligt varmt, og her er i hvert fald altid gang i den!

Buenos Aires bliver kaldt “Sydamerikas Paris”, for den minder mere om en europæisk by end en sydamerikansk. Grunden til dette er blandt andet, at langt størstedelen af byens indbyggere er europæiske tilflyttere, der har været med til at give deres præg på byens udvikling. Buenos Aires er ikke en by, du skal tage til for primært at se store monumenter og seværdigheder – dog bliver du nødt til at besøge Recoleta bydelen, hvor der er mange smukke bygninger og den meget interessant Retiro kirkegård, der betragtes som en af byens største seværdigheder. Det bedste ved byen er dog den helt specielle stemning… Tangoen blev født her, og du kan opleve den overalt!

Udsigt ud over Buenos Aires
Søde piger i Buenos Aires
Kunst på fortovet
Casa Rosada
Udsyn over Buenos Aires
Tango i gaden

Dag 3 - dag 4

Oplev tangoens by

Se dig omkring i byen. Det er nemt nok at komme rundt med taxa!

Tangoen kan opleves overalt i Buenos Aries. Du kan tage på danseskoler, du kan se tangoshows med og uden middag eller du kan besøge pladsen San Telmo på en søndag, hvor tilfældige argentinere pludselig danser.

Seværdigheder i Buenos Aires

Du bør helt bestemt besøge Casa Rosada, nu du er her. Det er det smukke, lyserøde palæ, hvor Argentinas præsident arbejder. Det er ikke hver dag, man ser et lyserødt palæ! Du SKAL også opleve en festaften på El Querandi lige i nærheden. Her kan du opleve ægte tangoglæde, superdygtige dansere og et fantastisk dinner-show.

En dag kan du besøge Teatro Colon, et af verdens allerstørste og flotteste teatre. Du bør også besøge Recoletta-kvarteret, der er mest kendt for sin flotte Retiro kirkegård – måske den flotteste seværdighed i hele byen. Den ligner på ingen måde en dansk kirkegård! Prøv at gå en tur mellem de mange gravsten, statuer, mausoleer og mindesmærker og se, hvor forskellige de er. Det føles næsten som en helt lille by. Du kan blandt andet se Evitas grav.

Buenos Aires’ mange madoplevelser

Krydr dit eventyr i Buenos Aires med en god kop kaffe eller chokolade? Så start med at gå hen til en af verdens mest kendte og flotteste caféer, selveste Café Tortoni. Bestil “chokolato denso og churros”, deres verdenskendte specialitet de sidste 100 år – en lækkerbisken ud over det sædvanlige. Her på caféen kommer de “rigtige” argentinere for at diskutere – glem ikke at Buenos Aires er en sofistikeret by, Sydamerikas fornemmeste by.

Forkæl også dig selv med en is hos en “italiener”. Argentina er et lille Italien, for mange her har familie i Italien eller er efterkommere af dem, der flygtede herned efter 2. verdenskrig.

Du bør også besøge den nye bydel – Puerto Madero. Det er den gamle havnefront, der er blevet moderniseret, og her er mange lækre restauranter og cafeer. Prøv fx restaurant, Estilo Campo, som har virkelig gode kødretter, dejlige steaks og skøn, argentinsk vin! Men husk at bestille bord – for her kommer mange og spiser.

Er du fodbold-interesseret?

Tag måske en taxa til det kendte La Boca-område, hvor fodboldholdet ”Boca” hører til. Hele området emmer af en kombination af fodboldstemning med Messi-figurer overalt og farvestrålende huse og restauranter og barer alle vegne. Det er festligt at gå rundt i gaderne og mærke stemningen, og mon ikke du også oplever nogle, der danser tango på gaden? Du skal sørge for at tage fra La Boca-området ved 17-tiden, hvor det hele lukker ned, da området er usikkert når det bliver mørkt.

Oplevelser uden for Buenos Aires

Du kan også tage en tur ud til Tigre-deltaet. Den lille by Tigre ligger ved starten af det store og meget spændende delta-område, og det er her mange Argentinere holder til i deres friweekender. Du bliver mødt af synet af kanaler, øer og en masse villaer, bungalows og slotte, som de velhavende argentinere de sidste 50 år har bygget her. Gå rundt og kig og hvil så fødderne på en hyggelig kanalrundfart.

Recoletas kirkegård
Par i Buenos Aires
Farvestrålende huse på Caminito Street
Caminito Street
Kongressen
Trafik i gaderne

Dag 5

Velkommen til El Calafate!

Så står der naturoplevelser på programmet! Du skal til den lille by, El Calafate, der har bare 4.000 indbyggere. Byens absolut største indtægtskilde er de mange turister, der kommer for at se de imponerende gletsjere – på trods af, at de ligger mere end 80 km fra byen…!

El Calafate by

Byen i sig selv er ikke specielt spændende. Langs hovedgaden ligger en masse små restauranter og souvenirbutikker, men så snart du bevæger dig lidt ned ad sidegaderne, er her ikke meget at se. Byen ligger lige ud til Lago Argentina, Argentinas største sø, og fra flere steder i byen kan man se den smukke udsigt over søen, det golde patagoniske landskab og de sneklædte bjerge i baggrunden.

Perito Moreno
Isvægge og sneklædte bjerge i El Calafate
Bjergbestigning
Smukke isformationer
Vandretur på en gletsjer
Den hyggelige lille by

Dag 6

På udflugt til Perito Moreno

I dag skal du på tur til den berømte Perito Moreno-gletsjer!

Du bliver hentet på dit hotel og kører omkring 90 kilometer, inden du når gletsjeren. Du kører henover den patagonske steppe, forbi den smukke Redondabugt og Argentino-søen med de sneklædte bjerge i baggrunden.

Den voskende gletsjer – et fantastisk syn

Perito Moreno-gletsjeren er en af de eneste gletsjere i verden, der “vokser”. Gletsjeren i sig selv er ca. på størrelse med Buenos Aires, men er stadig en af de mindre i området. Gletsjerens front “stikker” ud i Lago Argentina og er på dette sted ca. 60 meter høj over vandoverfladen og 200 meter under overfladen!! Gletsjeren “vokser” om vinteren og trækker sig tilbage om sommeren med helt op til 1½ meter om dagen. Det betyder, at isen konstant flytter sig, giver sig og isblokke brækker af – når blokkene brækker af, siger man at gletsjeren kælver.

Når du ankommer til den store gletsjer, skal du ind på de gangbroer, der er bygget ved den. Du er selvfølgelig i behørig afstand fra den, for når sådan en stor gletsjer kælver, går det ikke stille for sig! Isblokke større end huse kan nemt brække af, det kan du være heldig at se (og høre). Det knager og brager når isen giver sig, og det kan du lytte til, mens du indånder den kolde og friske luft.

Tag på udflugt og oplev den imponerende Perito Moreno-gletsjer
Nyd de smukke omgivelser

Dag 7

Velkommen til Puerto Natales!

Puerto Natales er en mindre by i Patagonien, og det er et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil på eventyr i naturen. Byen blev grundlagt af englænderne i 1852, og her er helt fantastiske omgivelser med smukke dale, frodige skove og kolossale bjergtoppe.

Brug aftenen på at slappe af, så du er klar til at tage på oplevelse i den fantastiske natur i morgen!

Fjorden
Puerto Natales er det perfekte udgangspunkt for store naturoplevelser!
Huse i Puerto Natales by
Puerto Natales
Gray Glacier i Puerto Natales

Dag 8 - dag 9

Oplev den utrolige natur

Start dagen ud med et godt morgenmåltid – så har du ladet batterierne op, så du er klar til at komme ud på store naturoplevelser!

Tag måske en tur forbi Milodon-hulen, hvor der er blevet opdaget rester af et forhistorisk dyr, som er 12.000 år gammelt!

Besøg Chiles smukkeste nationalpark: Torres del Paine

Vi foreslår naturligvis også, at du oplever den helt fantastiske Torres del Paine Nationalpark, mens du er her.

Torres del Paine Nationalpark ligger i den sydlige del af det chilenske Patagonien, og her er fantastisk smukt! Parken har iskolde gletsjere og spejlblanke, turkisblå søer, der ligger for foden af spidse klippebjerge – mest kendt er nok bjergkæden Codillera del Paine, hvis tinder rejser sig højt op i landskabet.

Den bjergrige natur gør parken helt perfekt til hikingture, og der er masser af spændende stier – den bedste rute fører til Valle del Francés, som nok har den smukkeste udsigt i hele nationalparken ud over små gletsjere og forrevne, lodrette klippevægge. Heste, lamaer og andinske hjorte græsser på de gyldne sletter, og du kan også være heldig at skimte en ræv, en puma eller en af de sjove strudselignende nanduer, som også lever i området. Du kommer forbi Amarga-lagunen, de lysende turkisgrønne søer Nordenskjold, Pehoe og Toro og den fantastiske Grey Glacier, der rejser sig som en enorm klippevæg i landskabet.

Storslåede naturoplevelser i Torres del Paine
Grey Glacier
Storslåede naturoplevelser i Torres del Paine
Storslåede naturoplevelser i Torres del Paine
Storslåede naturoplevelser i Torres del Paine
Three Towers klipperne i Torres del Paine

Dag 10

Velkommen til Santiago de Chile!

I dag ankommer du til Santiago de Chile.

Santiagos beliggenhed er noget for sig. Omgivet af bjerge og tæt på havet, er det nemt at kombinere storbybesøget med både skiture og svømmeture i Stillehavet. En smuk omegn med små landsbyer og vingårde giver flere muligheder. Selve byen Santiago de Chile er en af de mere vestligt inspirerede i Sydamerika med fokus på det kommercielle, men den har stadig sin egen specielle atmosfære. Specielt i centrum af byen er der en skæg blanding af ældre bygninger i pariser-stil og moderne skyskrabere.

Der ligger bjerge og højderygge midt inde i byen, og det påvirker trafikken, som godt kan virke kaotisk ved første øjekast. Når du skal rundt, er det nemmest at tage metroen, den er både billig, moderne og velfungerende. Taxaer er også en god mulighed, og det er let at få en fast pris

Besøg Plaza de Armas midt i Santiago de Chile

Brug din første dag i byen på at se dig lidt omkring. Tag ind til byens centrum Plaza de Armas. På denne travle plads kan du kigge på de interessante, historiske bygninger, fx byens store flotte katedral, postkontoret, rådhuset og nationalmuseet. Det er også her, chilenerne slapper af i palmetræernes skygge. Slut dig til dem og se, hvordan man hygger sig i den pulserende storby. Når du går rundt på pladsen, så kig ned, for der ligger nedlagte skildringer af Santiagos historie.

En slentretur af Santiagos gågader

Gå videre af gågaderne Estado eller Ahumada, der går ud fra pladsen. Begge er shoppinggader, hvor der er alt lige fra små iskiosker til store varehuse. Vælger du at gå ned ad Estado, så ender du på Alamedaen – Santiagos hovedboulevard. Her ligger de fleste af byens store, finansielle bygninger. Læg især mærke til Casa de la Moneda, som tidligere var et berømt møntstøberier i Sydamerika. I dag er det præsidentpaladset.

Santiago de Chile ligger smukt
Flotte Plaza de Armas
Far og søn i Santiago de Chile
Castillo Hidalgo på Cerro Santa Lucia
Udsigt fra bakken inde i byen
Liv i byen

Dag 11

Oplev atmosfæren i byen

Santiago de Chile er en by fyldt med gode oplevelser, så det er bare at vælge, hvad du vil bruge dagen på.

Nyd udsigten fra Santiago de Chiles “top”

I den store park Parque Metropolitano kan du tage med svævebanen ‘Teleférico’ op til toppen af Cerro San Cristóbal. Turen foregår lige over trætopshøjde og giver en flot, flot udsigt over byen og de rige kvarterer lige nedenfor bakken. Fra toppen kan du dele udsigten over byen og de snedækkede Andesbjerge med en stor Madonna-figur. Det er bedst at tage af sted om morgenen, så er udsigten bedst. Vil du en alternativ vej ned igen, kan du købe billet til bjergbanen ‘Funicular’.

Du kan også tage en tur til Cerro Santa Lucia, en lille klippe på 70 m midt inde i byen. Her leder trapper og stier dig gennem det lokale folkeliv op til toppen, hvorfra der er en god udsigt over byen.

Butikker, caféer og markeder i Santiago de Chile

Du bør spadsere lidt rundt i Pio Nono, hvor du finder nogle herlige cafeer med mad og drikke til meget små priser. Her er også butikker med nogle meget flotte smykker – lokalt forarbejdet sølv med indfattede halv-ædelstene til meget fine priser. Tæt ved finder du også Santa Lucia-parken og et marked, hvor der er mange gode tilbud at hente i de 147 forskellige boder.

En travl gågade
Jomfru Maria på toppen af Cerro San Cristobal
Pæne, grønne boulevarder
Casa Moneda

Dag 12

Velkommen til San Pedro de Atacama

Så skal du videre mod San Pedro de Atacama!

Atacama ørkenen byder på et hav af oplevelser – fantastiske, særegne landskaber, bjerge, laguner og saltørken! Du kan opleve små landsbyer, gejsere, flamingoer og fornemme den ældgamle Atacameña-kulturs rødder.

Tag på tur til Månedalen i Atacama

Månedalen er et mustsee og et af de mest berømte steder i omegnen. Dalen ligger ca. 17 km fra San Pedro midt i Cordillera de la Sal, og her er de mest fantastiske sten- og sand-formationer, der er flere årtusinder gamle. Stedet har fået navnet Månedalen, da stedet minder om månens overflade, og solnedgangen her er et spektakulært syn med skiftene farver og konturer – et naturligt lysshow!

Om eftermiddagen kan du måske tage på en lille byrundtur. Se landsbykirken, Le Paige-museet og håndværksmarkedet. Og så bliver du nødt til at tage til

Gade i San Pedro
Lamaflok i San Pedro
Vulkanerne Licancabur og Juriques i Moon Valley
Kirken i San Pedro

Dag 13 - dag 14

Tur til Månedalen og oplevelser i ørkenen

Du har en tur til Månedalen inkluderet en af dagene på din rejse.

Saltsøer og laguner omkring Atacama ørkenen

Har du ekstra tid, kan du måske besøge lagunerne Miscanti og Miñiques, der ligger 4.200 meter over havets overflade. Begge laguner får deres vand fra kilder og tiltrækker et stort udvalg af dyr – fx en masse flamingoer. Søerne og deres dyreliv står i skarp kontrast til de sneklædte bjerge, der afspejler sig i søernes blå, blå vand. Ved Chaxa-lagunen lever der lyserøde flamingoer, som vader rundt i vandkanten, og her er helt fantastisk smukt – med det blå vand og de sneklædte bjerge i det fjerne.

Tag en tur til Atacama Salt Flat

Tag også en tur til landsbyen Toconao og Atacama Salt Flat, en kæmpe saltørken, hvor vandet fordamper og efterlader store flader af salt og mineraler. Kig ud over det imponerende landskab – dette er selveste scenen, hvor Atacameña-kulturen startede. Sådan en saltørken er virkelig noget særligt, både når den er våd, og landskabet spejler sig i vandet, og når den er tør og strækker sig milevidt ud i horisonten.

Gejsere og små landsbyer

Du kan også tage på en spændende heldagstur. Først kører du afsted ad bumleveje de 90 km til Tatio Geyserne. Her i 4.200 meters højde springer geyserne med røg og damp i de tidlige morgentimer – et sjældent og smukt syn. Senere kan du køre videre til landsbyen Caspana, et lille sted med ca. 400 indbyggere. Her kan du besøge kirken og klokketårnet, som blev erklæret et historisk monument i 1951.

Tag videre gennem den smukke dal til landsbyen Chiu Chiu dybt inde i Atacama-ørkenen – et af de mest golde steder i verden. Chiu Chiu ligger på grænsen til den længste flod i Chile, Loa-floden, og har den ældste kirke i Chile. Kør så til Pukara de Lasana, der blev bygget i 12. århundrede og udgør et af de vigtigste relikvier af atacameñan-kulturen.

Atacama ørkenen
Atacama Salt Lake
Klipper i Atacama ørkenen
Miscanti lagunen
Salflager i Atacama Salt Lake
Gletsjer

Dag 15

Velkommen til Salta!

I dag går turen videre til Salta.

Salta, der populært bliver kaldt ”Salta den smukke”, ligger fantastisk smukt i mere end 1.100 meter over havets overflade ned til floden Cerro San Bernardo. Her er spanskpræget arkitektur, og du kan nyde stemingen i den hyggelige by ved at gå rundt i det gamle centrum og besøge forskellige museer eller kirker fra kolonitiden, eller du kan nyde udsigten over byen fra kabelbanen.

De omkringliggende landskaber er virkelig smukke og af meget forskellig karakter: frodige skove, overdådige floder, imponerende bjerge og store ørkener fulde af klippeformationer og kaktusser.

Udsigt ud over byen
Kolonitidsbygning i Salta
Udsigt ud over Salto fra kabelbanen
Saint Francis kirken
Statue af Saltas grundlægger
Unge kvinder i Salta

Dag 16

Velkommen til Purmamarca!

Du skal på udflugt til Salinas Grandes – et af de mest fantastiske steder i området. Det er Sydamerikas tredjestørste saltslette. Du besøger et par småbyer på vejen dertil.

Salinas Grandes er et helt aldeles fascinerende syn – kridhvid ørken af salt og vand, så langt øjet rækker. Hvis der er vand, spejler landskabet og himlen sig i den spejlblanke overflade, og det er næsten ikke til at se, hvornår vandet slutter, og himlen begynder.

Lerbyen med markeder og lamaer

Så går turen videre til Purmamarca, hvor du har tid til at opleve byen og spise lidt frokost. Purmamarca består af huse af soltørret ler, mørkegrønne cypresser, masser af lamaer og et hyggeligt hovedstrøg. På byens største plads er der hver dag marked med farvestrålende vævede souvenirs, kurve, krukker, smykker, tasker og andre sjove ting, som du kan købe dig fattig i. Gå en tur i de hyggelige gader og se dig lidt omkring. Måske skal du have lidt souvenirs med hjem?

Du bliver sat af på dit hotel.

Salinas Grande
Tag på udflugt til Salinas Grande
Bjerget med de syv farver i Purmamarca
En gade i byen
På byens farverige marked
De farvestrålende bjerge
Sig måske hej til en lama?

Dag 17

Oplevelser omkring Purmamarca - og tilbage til Salta

Du skal på en af de smukkeste køreture i landet, gennem Humahuaca som blev erklæret “World Heritage Site” i 2003!

Du kører langs kaktusplanter, der vokser i de tørre områder og forbi klipper, hvis farver spiller i solen. De farvestrålende landskaber indrammer små grupper af landsbyer med huse af soltørret ler. På vejen stopper du i de små byer, blandt andet Purmamarca, Maimará og Tilcara – det vil næsten føles som om, at du rejser tilbage i tiden, for her en helt særlig fortidsstemning. I Pucara de Tilcara ser du nogle ældgamle Inka-ruiner, og du får en god fornemmelse af, hvordan de har levet her for mange år siden. I Uquía ser du den flotte kirke, og i Purmamarca skal du se bjerget med de syv farver – et flot syn, som du sent vil glemme!

Du ender tilbage i Salta, hvor du har endnu en nat.

Pucara de Tilcaras Inka-ruiner
Præinkabyen Pucara de Tilcara
Rejser til Argentina - Humahuaca
Rejser til Argentina - Humahuaca
Rejser til Argentina - Humahuaca
Humahuaca

Dag 18

Velkommen til Iguazu!

I dag når du til Iguazu – nogle af de mest fantastiske vandfald i verden.

Her er mellem 200-300 vandfald afhængig af årstid og vandmasserne, men uanset sæson er det utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt, som vandfaldene giver. Men det har nu også sin charme at mærke de kølige sprøjt på sine bare arme.

Legenden om Iguazu

Navnet ‘Iguazu’ betyder “store vande” på det lokale indianske sprog. Ifølge legenden blev de store vandfald skabt i et raserianfald af Iguazu-flodens gud, der boede i et vildt og voldsomt område kaldet Garganta do Diablo (Djævlens svælg). Det helte skyldtes kærligheden til en ung pige. Historien får du nok af guiden, når du skal ud og opleve dem.

Måske du trænger til at hvile ud resten af dagen? Læs bøger om Iguazu-vandfaldene og bare glæd dig til, at du skal opleve de vandfald, der fik Eleanor Roosevelt til at udbryde: “Poor Niagara” – for de ER bare mere imponerende end Niagara Falls!

Tag en tur med båd
Det fantastiske vandfald
Udsigtspunkt med vandsprøjt
Vandfald og Misiones Forest
Iguazu by

Dag 19-20

Oplev de vilde vandmasser!

Iguazu-vandfaldene er og bliver fantastiske!

Du har to ture inkluderet ved Iguazu. Du skal på en halvdagstur til den brasilianske side af vandfaldene, og på en heldagstur på den argentinske side.

Den brasilianske side af Iguazu

Fra den brasilianske side har du den mest enestående udsigt ud over vandfaldene. Du har masser af tid til at udforske området fra alle vinkler og måske få knipset et par flotte billeder, som du kan vise dem derhjemme.

Den argentinske side af Iguazu

Fra den argentinske side kan du komme helt tæt på vandfaldene fra de mange junglegangbroer, hvor du næsten kan røre ved det brusende vand. Du skal også vandre til Devil’s Throat, hvor du har den flotteste udsigt. Her kan du nemlig beundre de smukke vandfald oppefra og mærke vandstøvet på din krop. Bruset fra de enorme vandmasser skaber så store skyer af damp, at der ofte dannes en fin regnbue.

Det er absolut det bedste sted at se dem fra. Foran dig kaster millioner af tons af vand sig ned i slugten. Nogle gange er virkeligheden bedre en fantasien, og det er bare så helt eventyrligt fantastisk!

Smukke Iguazu
Stå helt tæt på de brusende vandfald
Tag billeder fra båden
Lille båd, stort vand

Dag 21

Velkommen til Rio de Janeiro!

Så er det i dag, du kommer til Rio de Janeiro – den fantastiske by, der er elsket af mange.

Byen har en hel speciel charme og et liv, som ingen anden by i verden. Hele byen lever og ånder for de kilometerlange, brede og fantastiske strande, og såvel fattige som rige bader og lever på stranden hver dag det meste af året. Deres strande og deres Kristus, der passer på dem højt oppe fra bjergtoppen, er for rioanerne en del af livet.

Rio de Janeiros liv og stemning

Fantastisk er det at opleve, hvordan der hele dagen er en lind strøm af mennesker, som går til og fra stranden. Alle caféerne har stole på fortovet, hvor alle sidder og diskuterer alt.

Ikke kun lokalbefolkningen er glade for byen – her er også alle muligheder for turister. Du kan gå i dagevis og shoppe, spise dig igennem eventyrlige restauranter til ingen penge, lytte til musik af enhver slags om aftenen (men dog mest samba), sidde på skønne, små musikcaféer og danse natten lang på store, fantastiske diskoteker.

Udsigt ud over Rio de Janeiro
Cobacabana Beach
Promenaden langs stranden
Christ the Redeemer-statuen vogter over byen
Sukkertoppen
Drenge i Rio de Janeiro

Dag 22 - dag 23

Nyd den levende by

Nu skal du opleve Rio de Janeiro!

Start selvfølgelig med at besøge Kristusfiguren med den fantastiske udsigt ud over hele byen! Du kan heller ikke besøge Rio uden at kigge forbi det smukke bjerg Sukkertoppen, som ligger for enden af Rio de Janeiro i Guanabara bugten og giver en fantastisk udsigt ud over Rio, strandene og bjergene.

Livet ved den berømte Copacabana-strand

Gå langs stranden – måske ad den berømte mosaikpromenade, der løber hele vejen langs Copacabana? Hele vejen langs stranden ligger små drinks-kiosker, hvor du kan få serveret en glas friskpresset juice eller måske en Caipirinha! Op ad de små gader fra stranden ligger masser af restauranter, juicebarer og forskellige og meget billige butikker – har du plads i kufferten, kan du jo fx købe et par nye sko med hjem?

Spis en aften på en af de mange små Churrascaria-restauranter lige ved Copacabana. Det er vidunderlig mad, og du kan vælge mellem to forskellige måder at gøre det på: Betal en kilopris for det, du spiser, eller betal en fast pris og spis alt det, du kan.

Hvis du ikke kan få nok af mosaik, så gå også en tur op ad Escadaria Selarón – en fin, farvestrålende mosaiktrappe lavet af en chilensk født kunstner ved navn Jorge Selarón.

Tag rundt til Rios mange hyggelige distrikter

Vil du gerne opleve byen på egen hånd, er metroen en nem måde at komme rundt på. Besøg fx det store fodboldstadion Maracana eller tag til Lapa distriktet – det hyggelige bohemekvarter med et væld af restauranter, barer og caféer. Når du går ture i byen, virker den travl og rig med masser af forretninger og uendeligt mange flotte barer, konditorier og caféer. Det siges, at Rios konditorier er de bedste i verden. Bedst af alt er alle de fantastiske juicebarer, hvor du kan få friskpresset juice i mange afskygninger. Trænger du til noget friskt, så bed om en Coco Espumante – frisk kokos blendet med is. Mums!

Escadaria Selarón
Favela kvarteret
Favela
Pige i Rio de Janeiro
En af Rios fine gader
Udsigtspunkt

Dag 24

Afrejse fra Brasilien
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 25

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Argentina. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Argentina!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

 • Fly Danmark-Buenos Aires-El Calafate, Puerto Natales-Santiago de Chile-Calama og Salta-Iguazu-Rio de Janeiro-Danmark.
 • Transport mellem hotellet og lufthavnen i Buenos Aires foregår med privat bil/minibus.
 • Transporten fra lufthavnen til hotellet i El Calafate foregår også med privat bil/minibus. 
 • Transporten fra El Calafate til  Puerto Natales og fra San Pedro de Atacama til Purmamarca foregår med offentlig bus.
 • Transporten fra busstationen til hotellet i Puerto Natales og videre til lufthavnen foregår med privat bil/minibus.
 • Transporten mellem hotellet og lufthavnen i Santiago de Chile foregår med privat bil/minibus.
 • Transporten fra lufthavnen til hotellet i San Pedro de Atacama foregår med delt bil/minibus.
 • Transporten fra busstationen til hotellet i Purmamarca foregår på dine egne ben og tager omkring 5 minutter.
 • Transporten til dit hotel i Salta foregår i delt minibus efter udflugten til Humahuaca.
 • De resterende transporter mellem lufthavne og hoteller i Iguazu og Rio og de Janeiro foregår med privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Buenos Aires-El Calafate, Puerto Natales-Santiago de Chile-Calama og Salta-Iguazu-Rio de Janeiro-Danmark.
 • Alle transporter på rejsen. 
 • Masser af ture: Bl.a. til gletsjere, Salinas Grande fra Salta, en tur til Moon Valley ved Atacama, oplevelser ved byerne omkring Purmamarca og to ture ved Iguazu.
 • 22 overnatninger med morgenmad.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse. 
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Turistskat på hoteller i Buenos Aires (ca. 1,5 USD pr. person pr. nat).
 • Lufthavnsskat i Brasilien.
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. pr. person).