Peru

Machu Picchu

Gå tilbage

Rejser til Machu Picchu

Machu Picchu er Perus absolutte seværdighed nummer 1, og du kan simpelthen ikke rejse til Peru uden at se dette underværk! Intet kommer på højde med denne velbevarede præ-columbianske by, der i majestætiske omgivelser troner over landskabet, 2.057 meter over Urubamba-dalen. Omgivet af dybgrønne bjergtinder, forrevne klipper og skyer ligger Machu Picchu som et fortidsminde!

Machu Picchu er bygget af stenblokke, sat sammen med mesterlig præcision. Byen har huse, templer, varehuse, og en stor, central plads, alt forbundet med hinanden via smalle veje og trapper. Det hele er omgivet af terrasser, hugget ind i bjergsiden og anvendt til landbrug. Byen antages at være blevet bygget af inka-lederen Pachacuti ca. år 1440, og den var beboet indtil den spanske erobring i 1532. Herefter blev byen forladt – og fuldstændig glemt… Først i 1911 blev den genopdaget af Hiram Bingham, en amerikansk arkæolog og politiker. Han troede, at han havde fundet den sidste af inkaernes skjulte byer med kostbare guldskatte, men han fandt kun en almindelig hovedstadsagtig by fra det femtende århundrede.

I dag er Machu Picchu det mest overvældende bevis på en stor civilisation, som ikke længere eksisterer, og et besøg her, er noget, du aldrig vil glemme. Du tager med bus fra Aguas Caliente (Machu Pichu Village), som er den by, der ligger tættest på. Du kan komme ind til Machu Picchu om morgen eller om eftermiddagen. Ved siden af Machu Picchu ligger bjerget Wayna Picchu. Herfra har du en fantastisk panoramaudsigt over hele ruinområdet. Turen derop tager en time eller to, og det er en forholdsvis hård tur ad små stejle trin. Du bliver belønnet med en udsigt, du hidtil kun har drømt om. 

Læs om Inka-trail her!

Billeder

Fantastiske Machu Picchu
Fantastiske Machu Picchu
Fantastiske Machu Picchu
Fantastiske Machu Picchu
Fantastiske Machu Picchu

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af