Inkatrail til Machu Picchu

Inkatrail er den mest kendte vandretur i Peru! Det er en enestående mulighed for dig, der – bogstavelig talt – gerne vil gå i inkaernes fodspor.

Inkaerne havde et enormt netværk af veje, der krydsede store dele af Sydamerika både på langs og på tværs. Vejnetværket var på over 30.000 kilometer og her gik lamakaravaner, soldater, bærere og ganske almindelige mennesker på vej fra det ene sted til det andet. Mange steder skulle man have tilladelse for at gå på vejen, og man skulle betale en afgift for at komme over de fleste broer. Det foregår næsten på samme måde i dag: Der skal både tilladelse og betaling til, før du får lov til at gå på denne berømte sti.

 

Perus mest berømte vandretur: Inkatrail – 4 dage

Den klassiske tur for turister er på 43 kilometer og tager 4 dage. På turen kommer du igennem fantastiske bjerglandskaber og frodige skyskove og forbi fascinerende inkaruiner. Du vil højst sandsynligt se græssende lamaer og alpakaer og masser af fugle som kolibrier og spurve. Efter flere dages hård, men oplevelsesrig vandring, sluttes turen af på smukkeste vis: Ved solopgang over den hellige inkaby Machu Picchu – en helt uforglemmelig oplevelse!

Dag 1

Du bliver hentet på dit hotel kl. 6 om morgenen, og så går turen de 82 kilometer til Piskacucho – en køretur på omkring 3 timer. Du kører igennem den hellige dal og stopper kort i Ollantaytambo, hvor du kan købe lidt snacks til vandreturen.

Så starter trekket! I dag skal du går 5-6 timer og i alt 12 kilometer. Fra Piskacuchu starter turen til fods langs Urubamba-flodens bred mod nordvest langs Valle Sagrado (Den hellige dal). Du følger stien over et fladt terræn, til du når Miskay i 3000 meters højde. Herfra går det lidt nedad til du står på et udsigtspunkt, hvorfra du kan se ud over det smukke Patallacta. Vandreturen går videre gennem dalen, der omgiver Cusichaca-floden. Du fortsætter, indtil du når landsbyen Wayllabamba og herfra går det lidt op indtil du når den første lejrplads, Yuncachimpa, hvor du skal sove i nat. På vejen op har du en skøn udsigt til Vilcanota bjergkammen, som ligger på den anden side af Urubamba-floden.

Dag 2

I dag skal du på den hårdeste del af trekkingturen – selvom den egentlig “kun” er på 10 kilometer, så går du i 8-9 timer, blandt andet igennem områder fulde af planter, krat og Q’eña træer. Omkring halvvejs igennem dagens trek ankommer du til Llulluchampampa, hvor du kan se de berømte Andes bjerge og Abra Warmihuañusca, ” den døde kvindes pas ”. Du kommer også gennem et skovområde, der kaldes tågeskovene, fordi skyerne ofte hænger så lavt, at de ligger tæt omkring træernes toppe. Der er et helt særligt, fugtigt klima på grund af de lavthængende skyer, og derfor er der også hele specielle planter og dyr. Her bor masser af fugle, blandt andet kolibrier, og også de særlige andesbjørne.

Snart kan du klappe dig selv på skulderen, for du har nået Inkatrailets højeste punkt – faktiske hele 4200 meters højde – og har nu den mest fantastiske udsigt!

Dag 3

I dag skal du gå 10 kilometer, og det svarer til omkring 6-8 timer. Fra Pacamayo vandrer du op til det næste pas, Abra de Runkurakay i 3.900 meters højde, hvor du skal besøge det arkæologiske kompleks og grotterne. Efter passet fortsætter du til det smukke ældgamle inkakompleks, Sayamarca. Du fortsætter på en let tur opad og ankommer til det tredje pas, Abra de Phuyupatamarca. Det er et af de mest sammensatte og velbevarede arkæologiske komplekser langs Inka-stien til Machu Picchu, og det ligger på bjergets højeste punkt – pudsigt nok betyder Phuyupatamarca ”Byen over skyerne”! Efter en god pause fortsætter du til Wiñay Huayna, hvor du skal på en guidet tur rundt mellem ruinerne.

Dag 4

Du står op kl. 4 om morgenen og begynder den sidste vandretur mod Intipunku, Solporten – det tager omkring 2-3 timer at gå de 7 kilometer. Du går på en sti af flade sten langs klipperne. I disse smukke omgivelser ser du solen stige op over det hellige citadel på Machu Picchu. Nu skal du på en to timers rundtur, og bagefter kan du selv gå rundt og se dig omkring eller vandre op på Huaynapicchu bjerget (skal bookes seperat), hvor der er en fantastisk udsigt over hele Machu Picchu, dalene og bjergene omkring. Du kan også besøge den berømte Inka-bro eller El Templo de la Luna, Månetemplet.

Tilkøb: Du kan vælge at turen uden sovepose og bærere, eller du kan leje en sovepose og en til at bære din bagage.

 

Den korte og komfortable udgave: Inkatrail – 2 dage

Der findes også en kort version af Perus mest kendte vandretur. Den 12 km lange tur kombinerer besøg på mystiske arkæologiske steder, fantastiske bjerglandskaber og frodige skove og ender i den hellige Inka by Machu Picchu ved solopgang. Du bor på hotel om natten, så du behøver ikke at gå på kompromis med komforten. Det er perfekt, hvis det er teltovernatningerne i bjergene, som afholder dig fra at tage trekket. Læs Annies blogindlæg om trekket her.

Dag 1

Du bliver hentet på dit hotel tidligt om morgenen og kører til Ollantaytambos togstation. Her skal du køre til starten på din vandrerute. Du starter med et besøg til Cachabambas arkæologiske kompleks, og så går du ad en sti med en fantastisk udsigt ud over Urubamba floddalen. Efter et par timer kommer du til det arkæologiske kompleks i Wiñawayna, og her har du lidt tid til at gå rundt i det imponerende område fuldt af græsterrasser og gamle stenhuse.

Efter frokost fortsætter turen ad en sti med flade sten langs klippekanterne i højlandet. Helt oppe ved Intipunku (Solporten) har du en smuk udsigt over hele det spændende, historiske område! Fra Solporten og de omkringliggende ruiner går du ned til Machu Picchu kører i bus ned til byen Aguas Calientes, hvor du skal overnatte.

Dag 2

Du står tidligt op og tager en bus til Machu Picchu, hvor du bliver mødt af din guide. Nu skal du på en guidet tur rundt i det spændende citadel – det tager omkring tre timer. Når du går rundt i det spændende kompleks, vil du næsten føle, at du er 500 år tilbage i tiden, og du kan tydligt forestille dig, hvordan Inkaerne har levet her! Udsigten, bjergene, naturen og de nærliggende klipper gør stedet helt specielt, her er simpelthen så flot! Efter den guidede tur har du tid til at gå rundt selv – måske kan du bestige Huaynapicchu bjerget, hvor du har en skøn udsigt over hele Machu Picchu, dalen og bjergene? Eller du kan besøge Månetemplet og den spændende Inka-bro.

Tilkøb:
Du kan vælge at betale en for at bære din bagage.

Tilkøb måske også en trekkingtur to Huayna Picchu på dag 2!

På denne tur skal du bestige Huayna Picchu bjerget – det høje bjerg bag Machu Picchu. Det er en stejl tur, og hvis det har regnet, kan det været glat og mudret. Turen er i alt 4 km og tager ca. 2 timer samlet set. Men sikke et syn, når du når toppen. Her møder dig den flotteste udsigt udover bjergene, de stier du har gået på dagen forinden – og selvfølgelig Machu Picchu. På toppen er der langt ned, og dine ben vil med garanti ryste lidt. Vi anbefaler, at du booker billetter til trekket på forhånd. Af sikkerhedsmæssige årsager er der kun 200 personer om dagen, der kan tage trekket til toppen af Huayna Picchu.

Udsigt til Machu Picchu
En vandrer på Inka Trail
En vandrer på Inka Trail
En vandrer på Inka Trail
Inka Trail til Machu Picchu

Hvorfor rejse med os?