Gå tilbage

Rejser til Cuzco

Cuzco er en af de smukkeste byer i Peru, den oser af charme og historie. Byen ligger højt (3399m over havets overflade). Man skal huske at tage det med ro og lade byen kravle ind under huden på en. Drik masser af Coca-te. I Sydamerika er Coca-te meget brugt til behandling af højdesyge, kendt som Soroche i Peru.

Byen var Inkarigets hovedstad, og det var også her, at den sidste inka-kejser faldt til spanierne i år 1533. Der er derfor rigtig mange seværdigheder i selve Cuzco.

Arkitekturen er helt unik, og overalt ser du tydeligt forskellen mellem spaniernes og inkaernes tidsperioder. Kig på bygningernes fundamenter: I de nederste lag, der er bygget af inkaerne, ligger stenene så tæt, at du ikke kan presse så meget som et stykke papir ind mellem to sten – men oven på dette kan du se den nyere, spanske konstruktion, hvor stenene er stablet totalt planløst oven på hinanden. 

Rundt om i byen finder du også et netværk af altre, viet til inkaernes guder: vand, måne, luft og jord. Selv om disse altre ikke er særlig berømte, spillede de en stor rolle for inkafolket. Bare det at slentre rundt i Cuzcos gader er derfor en spændende oplevelse. Det er svært ikke at blive forelsket i denne by.

Når du trænger til lidt mad at styrke dig på, må du simpelthen prøve noget af den gode lokale mad, som for eksempel Adobo (Gryde med svinekød og majs øl), Puchero (Lam og grøntsager), Chiriuchu (Ristet marsvin(cuy)), kylling og tørret kød). Prøv også at spise på La Quinta Eulalia, der er en familieejet restaurant, der har eksisteret siden 1924.

Når man først har været i denne by, så kommer man til at elske den. 

I nærheden af byen findes der også mange historiske steder, for eksempel ruinen Sacsayhuaman, der er et arkitektonisk mesterværk fra tiden før inkaerne. Herfra har du en flot udsigt over Cuzco by. Du kan også tage en tur til Pisac, Maras og Moray, som er spændende arkæologiske ruiner. De utrolige saltminer i Maras stammer helt tilbage fra inkaernes tid, mens Moray er kendt for sit landbrugsforsøgscenter, som stadigvæk står i store og helt sirlige cirkler. Et velbevaret bevis på inkaernes utrolige evner inden for byggeri!

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru
1 ud af 8
Rejser til Peru

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Cuzco

Flere hoteller i Cuzco

Oplevelser