Gå tilbage

Rejser til Puno

Puno ligger ved Titicaca søen og antages for at være inka-civilisationens vugge. Ifølge legenden steg den første inka, Manco Cápac og hans hustru og søster, Mama Ocllo, op af Titicaca-søens iskolde vand med en gylden stav. De havde fået til opgave at grundlægge inkariget på det sted, hvor staven sank igen - uanset hvor. De begav sig nordpå, indtil de nåede Cuzco-området, hvor staven endelig sank.

Puno ligger i 3.830 meters højde, så husk at drikke masser af vand, spis let kost og hvil dig lidt, inden du starter langsomt op med at gå stille og roligt rundt for at se byen. Besøg katedralen bygget i det attende århundrede, og gå ned til kirken San Juan Bautista ad den gode gågade med et pænt udvalg af butikker og restauranter. Du kan også tage op til Mirador Puma Uta, som er et udsigtspunkt med en flot udsigt udover byen og Lake Titicaca.

Du bør heller ikke gå glip af de fantastiske Chullpas de Sillustani cirka 45 minutter fra Puni. De kan måske ligne imponerende, runde vagttårne, men nej! Det er faktisk begravelsestårne, bygget af kæmpestore sten af Collas-folket, som var en kultur, der fandtes inden inka-tiden. Stedet er mystisk og meget smukt, da disse Chullpas ligger på toppen af en lille bakke med udsigt over den stille sø Umayo.

Hvis du hører til dem, der søger usædvanlige oplevelser, så prøv at besøge Inka Uyo-helligdommen i Chucuito, 20 minutter fra Puno. Stedet er fyldt op med stenskulpturer i fallosform. Det siges, at hvis en kvinde sætter sig på en af dem, så bliver hun hurtigt gravid…

Billeder

1 ud af 5
Rejser til Peru
1 ud af 5
Markedet i Puno
1 ud af 5
Katedralen i Puno
1 ud af 5
Rejser til Peru
1 ud af 5
Pladsen foran katedralen

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Puno

Flere hoteller i Puno

Oplevelser