Chile

Chile og Patagonien – med spændende ture

18 dages rejse fra
36.790,-

Pris per person ved 2 voksne

2 nætter Santiago de Chile, 3 nætter San Pedro de Atacama, 3 nætter Puerto Varas, 2 nætter Punta Arenas, 3 nætter Puerto Natales og 2 nætter Valparaiso

#Natur
#Byliv
#Uturistet
#Rundrejser
#Dyreliv
#Favorit
#Storby
#Familie
#Aktiv
#Kultur
#Krydstogt
#Storslået

På denne tur kommer du virkelig rundt og ser Chile og Patagonien! Du starter i hovedstaden Santiago de Chile, der ligger helt afsindigt flot omgivet af sneklædte bjerge nær ved Stillehavet. Her skal du på udflugt til en gammel og traditionsrig vingård, hvor du både skal have en rundvisning og smagsprøver.

Videre til San Pedro de Atacama, en lille by i den nordlige del af Chile, der blev grundlagt af Atacameña-folket. Her oplever du bl.a. den imponerende Atacama Saltsø, de mange tørre saltlandskaber og en uforglemmelig solnedgang over det farverige landskab.

Næste stop er Puerto Varas, og her står der gejsere, bjerge og varme kilder på programmet. Du skal også se det smukke, smaragdgrønne Petrohue vandfald, og ved Chiloe-øen skal du ud at sejle - her kan du være heldig at opleve store kolonier af pingviner. 

Så går turen til Punta Arenas, der har oldgamle skove, sneklædte bjergtinder, vulkaner, dale og fossende floder, der løber igennem det smukke landskab. Her har du en lille byrundtur inkluderet, og så går turen videre til Puerto Natales.

Ved Puerto Natales skal du på en udflugt til berømte Torres del Paine Nationalpark, der byder på isblå søer, gletsjere og forrevne, lodrette klippevægge, og du kommer også på sejltur til den imponerende Serrano-gletsjer.

Rejsen rundes af med et par dage i den hyggelige by Valparaiso, hvor du kan slentre rundt i de farverige gader.

Rejsen i billeder

Bjerge og by
Castillo Hidalgo på Cerro Santa Lucia
Petrohue Falls
Grøntmarked i Valparaiso
Atacama Salt Lake
Magellanic Pingvin
San Pedro de Atacama #454
Byen Casto på Chiloe Island
De mange fugle nyder solnedgangen
Puerto Natales by
Gray Glacier i Puerto Natales
Udsigt ud over havnen

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Santiago de Chile
 3. Santiago de Chile
 4. Santiago - San Pedro de Atacama
 5. San Pedro de Atacama
 6. San Pedro de Atacama
 7. San Pedro de Atacama - Puerto Varas
 8. Puerto Varas
 9. Puerto Varas
 10. Puerto Varas - Punta Arenas
 11. Punta Arenas
 12. Punta Arenas - Puerto Natales
 13. Puerto Natales
 14. Puerto Natales
 15. Puerto Natales - Valparaiso
 16. Valparaiso
 17. Valparaiso
 18. Hjemkomst Danmark
Se detaljeret rejseplan
18 dages rejse fra
36.790,-
Pris per person ved 2 voksne
Ring eller skriv til Camilla

3176 4018
eva@cctravel.dk


Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark
Chile er uberørte landskaber, god vin, hyggelige byer - og mystik og spændende historier... Sæt dig til rette, slap af på flyveturen og glæd dig til de mange oplevelser, der venter dig.

Dag 2

Velkommen til Santiago de Chile!

I dag ankommer du til Santiago de Chile.

Santiagos beliggenhed er noget for sig. Omgivet af bjerge og tæt på havet, er det nemt at kombinere storbybesøget med både skiture og svømmeture i Stillehavet. En smuk omegn med små landsbyer og vingårde giver flere muligheder. Selve byen Santiago de Chile er en af de mere vestligt inspirerede i Sydamerika med fokus på det kommercielle, men den har stadig sin egen specielle atmosfære. Specielt i centrum af byen er der en skæg blanding af ældre bygninger i pariser-stil og moderne skyskrabere.

Sådan kommer du rundt i Santiago de Chile

Der ligger bjerge og højderygge midt inde i byen, og det påvirker trafikken, som godt kan virke kaotisk ved første øjekast. Til gengæld er her også flotte udsigter! Når du skal rundt, er det nemmest at tage metroen – den er både billig, moderne og velfungerende. Taxaer er også en god mulighed, og det er let at få en fast pris

Besøg Plaza de Armas midt i Santiago de Chile

Brug din første dag i byen på at se dig lidt omkring. Tag ind til byens centrum Plaza de Armas. På denne travle plads kan du kigge på de interessante, historiske bygninger, fx byens store flotte katedral, postkontoret, rådhuset og nationalmuseet. Det er også her, chilenerne slapper af i palmetræernes skygge. Slut dig til dem og se, hvordan man hygger sig i den pulserende storby. Når du går rundt på pladsen, så kig ned, for der ligger nedlagte skildringer af Santiagos historie.

En slentretur af Santiagos gågader

Gå videre af gågaderne Estado eller Ahumada, der går ud fra pladsen. Begge er shoppinggader, hvor der er alt lige fra små iskiosker til store varehuse. Vælger du at gå ned ad Estado, så ender du på Alamedaen – Santiagos hovedboulevard. Her ligger de fleste af byens store, finansielle bygninger. Læg især mærke til Casa de la Moneda, som tidligere var et berømt møntstøberier i Sydamerika. I dag er det præsidentpaladset.

Santiago de Chile ligger smukt
Flotte Plaza de Armas
Far og søn i Santiago de Chile
Castillo Hidalgo på Cerro Santa Lucia
Udsigt fra bakken inde i byen
Liv i byen

Dag 3

På udflugt til vingård

I dag skal du på en halvdagsudflugt til en af de største og smukkeste vingårde i Chile, Concha y Toro. På gården, der ligger ca. 45 km fra Santiago de Chile, er der blevet produceret vin siden år 1883.

Din udflugt starter på pladsen ‘Plaza Don Melchior’, hvor du vil blive mødt af en guide, som både taler spansk og engelsk. Han fører dig til den flotte panoramaudsigt over vinmarken Pirque. Med et glas i hånden kan du her fordybe dig i de mange indtryk og dufte.

Du spadserer gennem de gamle haver og parkområdet og besøger Concha y Toro-familiens tidligere residens ‘Old Casona’. På vinmarkerne vil du udover at få indblik i, hvordan vinen produceres, opleve de teknikker, der bruges for at opnå og bibeholde den høje kvalitet. Ved indgangen til vinkældrene bliver du tilbudt en eminent Casillero del Diablo Merlot, mens du ser, hvordan Concha y Toro producerer sine vine. I disse autentiske omgivelser, ansigt til ansigt med Casillero del Diablo, vil du få chancen for at smage netop den vin, som har gjort chilenske vine så berømte – Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon.

Besøget slutter med et besøg i vinbutikken, hvor der vil være mulighed for at købe vine og souvenirs.

Velkommen til Concha Y Toro!
Pirque vinmarken
Vindruer på en vinmark

Dag 4

Velkommen til San Pedro - og udflugt til saltlandskaber.

Så skal du videre til San Pedro, en lille by i den nordlige del af Chile, der blev grundlagt af Atacameña-folket.

Du skal på tur til helt unikke Moon Valley, som ligger midt i det tørre område i saltbjergene. Efter mange års erodering er der blevet skabt et helt utroligt landskab med farver og formationer, der mest af alt ligner månens overflade. Salt og ler er blevet formet af vind og vejr over millioner af år, og på turen får du mulighed for at nyde dette sære landskab.

Om eftermiddagen kommer du til Death Valley, hvor der er fantastisk udsigt til Andes bjergene og vulkanerne, og det er her, du skal nyde solnedgangen og områdets fantastiske farver! Solnedgangen her er et spektakulært syn med skiftende farver og konturer – et naturligt lysshow!

Ved aftentid er det atter tid til at vende tilbage til hotellet i San Pedro.

San Pedro landsby
Cowboy i San Pedro
Miscanti Lagoon uden for San Pedro
Licancabur og Juriques vulkanen i Moon Valley
Atacama-ørkenen
Man kan godt stå på snowboard i ørkenen!

Dag 5

Udflugt til Atacama saltsøen, Altiplaniic lagunerne og byen Toconao

Efter en god morgenmad på hotellet er du klar til at besøge Atacama saltsøen – en kæmpe sø, der er ca. 100 km lang og 80 km bred. Her kan du se, hvordan salt og mineraler ligger tilbage som store flader, når det salte vand fordamper. Floderne bliver forsynet med vand fra Andesbjergene og skaber flere små oaser. Dette er selveste scenen hvor Atacameña-kulturen startede for så mange, mange år siden!

Herfra tager du videre til Chaxa-lagunen, som ligger helt fantastisk smukt – med sneklædte bjerge i det fjerne, og lyserøde flamingoer der vader i vandkanten.

Bagefter skal du en tur til højlandet, hvor Altiplanic-lagunerne Miscanti og Miñique ligger for foden af Andesbjergenes vulkaner. Her bor fantastisk mange dyr, og søernes blå vand står i skarp kontrast til de golde, høje og sneklædte bjerge.

Du spiser frokost i byen Socaire, der er kendt for sin gode, traditionelle mad, og så skal du besøge byen Toconao, der har et fint klokketårn og en lille kirke.

Du er tilbage i San Pedro mellem 17 og 18, og har resten af aftenen fri til at finde et lækkert sted at spise aftensmad.

Klipper i Atacama ørkenen
Atacama Salt Lake
Saltflager i Atacama Salt Lake
Miscanti lagunen
En gade i San Pedro
Flamingo i Chile

Dag 6

På udflugt til gejsere

Meget tidligt om morgenen skal du op og af sted mod dagens mål, nemlig Tatio-gejseren.

Efter 90 km. på grus og sandvej befinder du dig i Andesbjergene ved det højeste, aktive geotermiske felt i verden, der ligger 4000 meter over havets overflade. Tidligt om morgenen står dampen op inde fra jordens indre og bliver lukket ud netop her. Området ligger omkranset af tårnhøje bjerge – ikke noget man lige ser hver dag hjemme i Danmark! Her nyder du din morgenmad i dejlige omgivelser.

Så går turen videre til Pozon Rustico, hvor du skal bade i det varme, terapeutiske vand fra bjergene. Det giver en helt indre ro at flyde rundt i det dampende varme vand, og du kan virkelig få hverdagens stress og jag på afstand!

På vej tilbage til San Pedro ser du mere smukt landskab, masser af blomster, planter og måske endda spændende dyr.

Du stopper i byen Machuca, hvor hyrderne gennem tiden har holdt lamaflokke i massevis. Byen er bygget af ler, strå og kaktustræ, og den ligger i et tørt, goldt, næsten ørkenagtigt landskab. Indbyggerne har specialiseret sig i at lave traditionelt håndværk og mad, så du kan købe lidt med hjem, smage lidt lamakød og lækre sprøde sopaipillas og empanadas.

Tatio gejseren
Machuca landsbyen
Kirke med stråtag i Machuca
Kirken i San Pedro

Dag 7

Velkommen til Puerto Varas!

I dag kommer du til Puerto Varas, Chiles ferieparadis.

Byen ligger smukt med fantastisk udsigt over både Osorno- og Calbuco-vulkanen på den anden side af Llanquihue-søen. Byen har formået at bevare stemningen som en mindre, charmerende by med træhuse, og hyggelige pladser, og selvom her om sommeren godt kan være mange turister, virker byen hverken overrendt eller overturistet.

Osorno Vulkanen og Llanquihue Lake
Puerto Varas
Sød pige

Dag 8

Udflugt til Petrohue vandfaldet, Lake Todos los Santos og den lille landsby Peulla

Du starter dagen tidligt og skal ud på tur med din engelsktalende guide.

Du skal på en køretur langs Llanquihue-søen, og du ender i nationalparken Vicente Perez Rosales, der gemmer på de berømte vandfald, Petrohue Falls. Nyd synet af det brusende, smaragdgrønne vand, mens du har udsigt til den sneklædte vulkan i baggrunden!

Så går turen videre til Peulla-landsbyen, hvor det er tid til frokost, og du skal selvfølgelig også rundt og nyde omgivelserne. Om eftermiddagen går turen tilbage til Petrohue, hvor du vil blive kørt tilbage til hotellet i Puerto Varas.

Petrohue-vandfaldet i Vincent Perez Rosales Nationalpark
Petrohue-vandfaldet
Natur i Vicente Perez Rosales Nationalpark

Dag 9

Udflugt til Chiloe-øen

Du spiser morgenmad på hotellet, og derefter tager du af sted imod Chiloe øen.

Denne ø er en del af det frodige og mystiske øhav, rig på historie og mytologi, hvor det siges at hekse flyver i måneskinnet. Øen er ikke blevet påvirket af den spanske kolonisering, og derfor findes der en helt anden stemning her. Her er en blanding af frodige bakker med marker, der bølger i landskabet mod nord, til tæt skov i syd. På grund af en overflod af træer, og mangel på andre råvarer på øen, er de fleste huse og kirker bygget udelukkende af træ og malet i alle regnbuens farver, hvilket giver stedet en helt speciel charme.

Det er nemt at komme til Chiloe med færge fra Pargua. Det tager ca. 30 minutter over Chacao-kanalen, hvor du har mulighed for at se søløver og spændende fugle.

Turen fortsætter til en lille vig, hvor der bliver indsamlet skalddyr, tang og østers. Her er helt enormt mange trækfugle, som kommer for at smage lidt på skalddyrene, så stop op og nyd synet af de mange dyr. Nu skal du til øens sydvestlige side, der er tilholdssted for kolonier af magellanpingviner og humboldtpingviner, og dem kan du se i sommersæsonen fra november til marts. Det er det eneste sted i Stillehavet, hvor disse pingviner lever, fordi de rejser hertil om sommeren. Ved frokosttid spiser du i Ancud, og så går turen tilbage til fastlandet.

Landskab på Chiloe Island
Chiloe Island har en fin kystlinje
Byen Casto på Chiloe Island
Måske ser du pingviner

Dag 10

Velkommen til Punta Arenas!

I dag skal du videre til Punta Arenas – en større by, der ligger i Ildlandet. Her er tusinde år gamle urørte skove, sneklædte bjerge og vulkaner, og i de indre dale fosser floderne majestætisk gennem området for at ende i pampassens store sletter.

Byen Punto Arenas blev grundlagt i 1848 og har i dag en befolkning på ca. 121.000. I byens tidlige år var den afhængig af at sælge produkter fra naturen og vilde dyr, som for eksempel sælskind, fjer og guano (fugleklatter brugt som gødning), guld, kul og træ. Senere gik de over til fåreavl, og ved århundredeskiftet græssede omkring 2 millioner får i området. Byens gadenavne og kirkegårde vidner om immigration fra mange forskellige lande i Europa, og i hjertet af byen ligger Plaza Muñoz, omringet af nogle af byens mest ekstravagante huse, der vidner om de tidlige fåreopdrætteres rigdom – nogle af dem er åbne for offentligheden.

På Cementerio Municipal kan du se de imponerende gravsten og monumenter og på Museo del Recuerdo kan du opleve en udstilling med gamle landbrugsmaskineri og rekonstruktioner af typiske pionér-huse. Punta Arenas er også kendt for at ligge tæt på flere store pingvinkolonier. Hvis du drømmer om at opleve pingviner i det fri, er dette altså et rigtig godt udgangspunkt!

Hyggelige Punta Arenas
Havnen i Punta Arenas
Måske ser du pingviner
En pingvin i Punta Arenas

Dag 11

Byrundtur og tid til at slentre byen tynd

Du starter dagen med morgenmad på hotellet, inden du drager ud på en halvdagstur i Punta Arenas. Du skal se de mest interessante steder i byen – blandt andet Salesian museet og Plaza de Armas.

Resten af dagen kan du bruge på bare at nyde byen. Her er en masse gode restauranter, og et stort duty-free indkøbscenter.

Dag 12

Velkommen til Puerto Natales!

Puerto Natales er en mindre by i Patagonien, og det er et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil på eventyr i naturen. Byen blev grundlagt af englænderne i 1852, og her er helt fantastiske omgivelser med smukke dale, frodige skove og kolossale bjergtoppe.

Brug aftenen på at slappe af, så du er klar til at tage på oplevelse i den fantastiske natur i morgen!

Fjorden
Puerto Natales er det perfekte udgangspunkt for store naturoplevelser!
Huse i Puerto Natales by
Puerto Natales
Gray Glacier i Puerto Natales

Dag 13

Udflugt til Milodon grotterne og Torres del Paine

Du starter dagen med morgenmad på hotellet – husk at få rigeligt, dagen i dag står nemlig på heldagsudflugt til Nationalparken Torres del Paine. På vej mod dette skønne sted kommer du forbi Milodon-hulen, hvor der er blevet opdaget rester af et forhistorisk dyr, som er 12.000 år gammelt!

Torres del Paine Nationalpark ligger i den sydlige del af den chilenske Patagonia, og her er virkelig fantastisk smukt! Parken har iskolde gletsjere og spejlblanke, turkisblå søer, der ligger for foden af spidse klippebjerge – mest kendt er nok bjergkæden Codillera del Paine, hvis tinder rejser sig højt op i landskabet. Den bjergrige natur gør parken helt perfekt til hikingture, og der er masser af spændende stier – den bedste rute fører til Valle del Francés, som nok har den smukkeste udsigt i hele nationalparken ud over små gletsjere og forrevne, lodrette klippevægge. Heste, lamaer og andinske hjorte græsser på de gyldne sletter, og du kan også være heldig at skimte en ræv, en puma eller en af de sjove strudselignende nanduer, som også lever i området. Du kommer forbi Amarga lagunen, de lysende turkisgrønne søer, Nordenskjold, Pehoe og Toro og den fantastiske Grey gletsjer, der rejser sig som en enorm klippevæg i landskabet.

Så går turen tilbage til Puerto Natales og dit hotel.

Smukke Torres del Paine Nationalpark
Storslåede naturoplevelser i Torres del Paine
Sneklædte bjerge i Torres del Paine
Storslåede naturoplevelser i Torres del Paine
Grey Glacier
En lama sopper i Torres del Paine

Dag 14

Udflugt til Serrano-gletsjeren

I dag skal du ud på en fantastisk smuk tur, hvor du sejler i roligt tempo ud til Serrano-gletsjeren. Hvis du er heldig, spotter du søløver på vejen.

Ved ankomst til gletsjeren kan du vælge at gå enten 500 meter op til udsigtspunktet eller den lidt længere og flotte tur på ca. 2 km så langt hen til gletsjeren, som du kan komme.

På vejen tilbage lægger båden til ved en lille, hyggelig gård, hvor du får serveret en dejlig frokost. Du kommer tilbage til Puerto Natales sidst på eftermiddagen, og har resten af dagen til at slentre rundt i byen.

På udflugt fra Puerto Natales til Serrano-gletsjeren
En smuk udflugt i vilde landskaber

Dag 15

Velkommen til Valparaiso!

Valparaiso er en større havneby, der også er kendt som Stillehavets juvel. Byen ligger kun 120 km fra Santiago de Chile, og vejen dertil er utrolig smuk med vinmarker, gårde og Andesbjergenes snedækkede bjergtinder. 

Fra vandet er byen et sjovt, farvestrålende syn med de mange farverige huse op ad bjergsiden. Byens smukke, gamle havnekvarter er på UNESCOs verdensarvsliste, og her kan du slentre rundt i en labyrint af smalle, brostensbelagte gader mellem huse i alle regnbuens farver. Gaderne er virkelig stejle nogle steder, så det er om at have de gode sko på! Det er hårdt at gå opad, men når du først kommer op, har du en god udsigt ud over vandet og resten af byen.

En blanding mellem Amsterdam og Villa Villekulla

Nogle gader har pæne huse med blomsterkasser og små haver, andre er overmalet med grafitti og vægmalerier og omgivet af virvar af elledninger, mens endnu andre er helt smalle og skæve. Det er som en god blanding mellem Amsterdam og Villa Villekulla – men de er alle charmerende og farverige. Gå rundt i byen og fornem stemningen, køb frisk frugt på markederne og nyd udsigten.

Her er hele ni universiteter, men ellers lever byen mest af turismen.

Farvestrålende Valparaiso
Et kig ud over byen
Hyggeligt kvarter med pæne huse
Frugtbod i byen

Dag 16

Sug de sidste indtryk til dig

Nu er det om at iføre dig fornuftigt tøj og gøre dig klar til at indtage byens mange bakker! Flere steder er bakkerne så stejle, at kabelbaner, der også kaldes ” funicularer”, kan hjælpe dig op og ned. De mange bakker betyder også, at du flere steder har en dejlig udsigt over havet, havnen og de mange store skibe.

Gå en tur på Concepción Hill med de små fascinerende gader og stræder, og besøg nobelprisvinderen Pablo Nerudas hus, hvor du kan få et indblik i hans liv og se den fascinerende samling af genstande, han bragte tilbage fra sine rejser.

Kirken ligger med udsigt ud over vandet
Rejser til Chile
En hyggelig, stejl gade
Farvestrålende, skæve huse
Rejser til Chile
Udsigt til havnen
Udsigt ud over havnen

Dag 17

Afrejse fra Chile
Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18

Velkommen hjem!
Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Chile. Vi har valgt hotellerne ud fra både pris, beliggenhed og charme, så du er sikker på at bo godt.

Disse hoteller er inkluderet i prisen. På mange af vores rejser kan du mod et tillæg vælge de hoteller, der er markeret med en orange “Upgrade”-cirkel.

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Chile!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet. Fly Danmark- Santiago de Chile t/r.  Fly  Santiago-Calama-Santiago-Puerto Montt-Punta Arenas og Puerto Natales-Santiago. Offentlig bus fra Punta Arenas til Puerto Natales. Al øvrig transport med enten delt eller privat bil/minibus.

Priser

Disse priser er pr. person baseret på to voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i følgende periode
Pris per person ved 2 voksne
PRIS PER BARN UNDER 12 ÅR
 
Inkluderet
 • Fly Danmark-Santiago-Calama-Santiago-Puerto Montt-Punta Arenas og Puerto Natales-Santiago-Danmark.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 15 overnatninger med morgenmad.
 • Hele otte spændende oplevelser med engelsktalende guide b.a. til gejsere, besøg på vingård, Månedalen, sejlture, byture og Torres del Paine.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
 • Skræddersyet rejse med personlig rejsekonsulent - du kan ændre alt det, du vil i rejsen her.
 • Support inden rejsen.
 • Nødtelefon hvis der skulle opstå problemer under rejsen.
Ikke inkluderet
 • Udgifter til vaccinationer, tests og dokumentationer, der er nødvendige for, at du kan gennemføre rejsen.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).