Sri Lanka

Nuwara Eliya

Gå tilbage

Rejser til Nuwara Eliya

Nuwara Eliya er en gammel engelsk teplantageby, og det var her, de rige englændere og officerer tog op til om sommeren på grund af klimaet. Her er nemlig køligt, og man kunne komme væk fra den fugtige varme andre steder i landet. Faktisk så ligner dele af Nuwara Eliya en lidt mindre gammel engelsk by med bindingsværkshuse, og byen bliver da også kaldt Little England. Nuwara Eliya ligger ved en flot sø, og du kan gå en tur langs bredden eller måske sejle en lille tur på den.

Byen er lille og charmerende - uden nogle nævneværdige seværdigheder - men stemningen er hyggelig og rolig. De fleste lægger vejen forbi Nuwara Eliya på deres rundrejse i Sri Lanka, fordi den ligger lige mellem Kandy og Ella. Den berømte togtur gennem Sri Lankas temarker går forbi her. Som udgangspunkt kan du sagtens opleve byen på et par timer og så tage toget videre på din rejse, men du kan også overveje en enkelt overnatning her?

Byen er nemlig hyggelig. Du kan besøge nogle gode markeder, hvor du kan købe alverdens ting og sager lige fra gamle fjernbetjeninger til tøj, sko og tasker. Du kan også finde gode krydderier og en masse lækre grøntsager. Området omkring Nuwara Eliya er meget frodigt, og det er her, mange grøntsager bliver dyrket og derefter fragtet til kystbyerne. De kartofler og avokadoer, som du finder på markederne ved kysten, er sikkert dyrket omkring Nuwara Eliya.

Vi kommer ikke uden om, at temarkerne og tefabrikkerne. I 1867 begyndte britiske James Taylor at dyrke te i det srilankanske højland og sammen med en vis Hr. Thomas Lipton udviklede han tedyrkeriet i Sri Lanka. I dag findes der over 3.000 tefabrikker i Sri Lanka, mange af dem i bjergene omkring Nuwara Eliya. Har du traveskoene med, er der mange gode muligheder for at tilkøbe heldagsudflugter i omegnen, fx til den smukke Horton Plains Nationalpark, som ligger ca. to timers kørsel fra Nuwara Eliya. Der kan være hundekoldt i Nuwara Eliya om vinteren, så er du mere til det lune vejr, bør du i stedet tage til Ella.

Billeder

Frodige Nuwara Eliya
Teplantage i Nuwara Eliya
Folk arbejder i teplantagerne
Engelsk kolonitidsbygning
Sambarrådyr i Horton Plains Nationalpark
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Nuwara Eliya

Flere hoteller i Nuwara Eliya

Oplevelser