Sri Lanka rundt med privatchauffør

Sri Lanka

At rejse rundt i Sri Lanka er dejligt. Landet er utrolig smukt og varieret naturmæssigt, det vrimler med vilde dyr (hold særligt godt øje med elefanterne i vejkanten og aber i trætoppene) og så er det ikke frygtelig stort, hvilket gør landet fuldstændig ideelt til rundrejse.

En rejseform med mange fordele

Alle vores rundrejser i Sri Lanka foregår med privatchauffør, og det er der en række rigtig gode grunde til.

IMG_9067

Fleksibilitet

Det første der er værd at fremhæve er, at det giver dig en kæmpe stor frihed og fleksibilitet, at du på hele rundrejsen har din helt egen bil og privatchauffør til rådighed.

Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit første hotel. Herefter bliver du naturligvis kørt fra hotel til hotel, men chaufføren kører dig også ud til de forskellige seværdigheder, og han står til rådighed, hvis du en aften skal køres til en restaurant og hentes igen. Han holder fotostop og kom-ud-af-bilen-og-stræk-benene-pauser som du ønsker det, og lader dig bruge lige præcis den tid du har brug for til, at opleve seværdighederne. Han kommer også gerne med forslag til oplevelser.

Vil du tidligt op og afsted eller lige have et par timer ved poolen om eftermiddagen, så taler du bare med chaufføren om det. Og så er det altså bare yderst behageligt, at sætte sig ind på bagsædet af bilen (eller minibussen, afhængigt af hvor mange I rejser sammen), kigge ud af vinduet på den smukke natur og nyde, at blive fragtet videre.

Sikkerhed og tryghed

Rent sikkerhedsmæssigt giver det også vældig god mening, for trafikken i Sri Lanka er intet mindre end vanvittig! Og ”vanvittig” er nok det ord, som beskriver oplevelsen allerbedst. Der er biler, scootere og tuktuks alle(!) vegne, og de kører fuldstændig hulter til bulter. Derudover vil du også opleve, at der indimellem er en oksekære eller en elefant, som blander sig i mylderet.

Det er en oplevelse værd, men bestemt en vild én. Fordelen er, at chaufføren er vant til kaosset, og for ham er det hverdagskost, så du kan trygt læne dig tilbage og nyde turen.

Viden

Udover det rent praktiske, så er en af de andre helt store fordele ved en privatchauffør, at han har en stor viden om landet. I kan diskutere alt fra landets sociale, økonomiske og politiske forhold til opskriften på kokospandekager (lov os, at du prøver kokospandekagerne – de er legendariske!).

Det er vigtigt at huske, at chaufføren ikke er en decideret guide, for den titel kræver en særlig uddannelse. Når det er sagt, kan du stadig få rigtig mange spændende historier og informationer ud af ham, og han kan være indgangsvinklen til at møde de lokale undervejs, hvis du ønsker det.

Du kommer i hvert fald uden tvivl til at mærke, at chaufføren elsker sit lille land, og det smitter! Nu er du advaret.

Vores chauffører

Vores samarbejdspartner har en række chauffører, som vi bruger igen og igen til, at køre vores gæster godt og sikker rundt i Sri Lanka. Derfor ved vi, at de alle er dygtige og kompetente, og helt igennem rare mennesker. Vi får også rigtig mange gode og positive tilbagemeldinger fra vores rejsende, som er super begejstret for de søde mænd. Det sætter vi rigtig stor pris på og bekræfter os endnu mere i, at de gør et godt stykke arbejde.

12
8
11
7
4
2
3
5
1

Chaufførerne er, som alle andre mennesker, meget forskellige. Det betyder, at nogle af dem er meget åbne og ekstroverte og nok skal sørge for, at fortælle en masse gode historier på eget initiativ. Andre kan være lidt nervøse for at presse sig på, så de skal måske have en ledetråd de første par gange, indtil de opdager, at du gerne vil høre, hvad de har på hjertet.

Der er naturligvis også stor forskel på alle jer, og derfor gør chaufførerne også deres bedste for at aflæse dine præferencer. Du må hjertens gerne hjælpe dem på vej og vær endelig ikke bange for, at sige til chaufføren, hvis du ønsker flere historier eller omvendt har brug for lidt ro.

Ofte stillede spørgsmål

Forud for en tur til Sri Lanka og en rundrejse med privatchauffør kan der opstå mange spørgsmål. Vi har forsøgt at besvare de mest gængse af dem lige her:

Hvor og hvordan møder jeg chaufføren?

Når du ankommer i lufthavnen, bliver du mødt af din chauffør. Han står med et lille skilt, hvor der enten står C&C Travel eller dit navn. Det vil være den samme chauffør, som følger dig på hele rundrejsen.

Hvem er min chauffør?

Vi ved sjældent på forhånd præcis, hvilken chauffør der bliver tilknyttet netop din tur. Hvis du har særlige ønsker, fordi du eksempelvis har fået anbefalet en konkret chauffør eller har en specifik interesse (det kan være fugle, planter, historie eller noget helt fjerde), så giv endelig din rejsekonsulent besked. Vi kan altid forespørge på og arrangere en chauffør, som er ekstra kompetent på de efterspurgte områder. Når du ankommer til Sri Lanka, vil du få udleveret en seddel med lidt baggrundsinformationer om chaufføren, så du ved lidt om, hvem der viser dig rundt i det smukke land.

Hvad forventer chaufføren af mig?

Her er det korte svar: ikke ret meget. Han forventer eksempelvis ikke, at du inviterer ham til at spise middag eller betaler for hans frokost, når du er på tur. Han forventer dog, at du siger til hvis du ikke er tilpas eller glad, hvis du gerne vil springe en udflugt over, eller opleve noget helt andet. Hans job er nemlig at sørge for, at du har en god tur og er glad, og det kan han kun sikre, hvis du siger til og fra.

Tjener chaufføren penge på at tage mig til bestemte restauranter og butikker?

Nej, det gør han ikke. Og det er der en årsag til. Vi mener nemlig ikke at du er tjent med, at bruge din dyrebare ferietid på mindre relevante oplevelser.

Vores chauffører får en fornuftig løn og skal derfor ikke leve af den provision, som de kunne få ved at bringe dig til specifikke restauranter, smykkebutikker eller lignende. Den type chauffører er måske nok billigere, men vi synes, at kvaliteten af din oplevelse er vigtigere. Chaufføren kan sagtens foreslå en god oplevelse ud fra dine interesser, men det er altid helt op til dig at beslutte, om du vil besøge stedet eller ej. Husk at det altid er okay, at sige ”nej tak”.

Hvad med drikkepenge til chaufføren?

Vores samarbejdspartner betaler sine chauffører en fornuftig løn, så de skal ikke leve af drikkepengene. Vi anbefaler dog altid, at du giver chaufføren drikkepenge. Et passende beløb er cirka 10 USD pr. dag.

Du kan med fordel give chaufføren lidt af beløbet til at starte med og fortælle ham, at han får resten, når I tager afsked den sidste dag på rundrejsen. Et lille tip er at tage et par konvolutter med, som du kan putte pengene i og skrive ”tips” udenpå – det er god stil!

Hvor meget kan vi afvige fra planen?

Generelt er der masser af muligheder for og plads til afvigelser, små omveje og ekstra oplevelser. Hvis du vil køre større omveje på mere end cirka 30 kilometer for, at opleve noget, som ikke oprindeligt var med på planen, vil du nok opleve, at chaufføren beder om lidt ekstra penge til brændstof. Men der er aldrig noget i vejen for, at tilføje lidt ekstra oplevelser – chaufføren vil måske endda selv opfordre til det.

Hvor bor chaufføren når vi er undervejs?

I Sri Lanka er det mere reglen end undtagelsen at benytte privatchauffør, og derfor har de fleste hoteller værelser til dem, som de kan overnatte i. Typisk får de også mad på hotellerne, så de har fine forhold undervejs.

Hvordan er bilens standard?

Vi har en rækker krav til de biler, som vores samarbejdspartnere benytter til at transportere vores gæster rundt i.

Der er altid god plads til både dig, familien og bagagen. Bilerne er pæne, velholdte og har aircondition.

Hvis du rejser med børn, er der også mulighed for at arrangere autostole. Tal med din rejsekonsulent om mulighederne.

7567478960_d819c74093_o (1)

Til lige at runde af på synes vi, du skal vide, at en stor del af vores mange gæster faktisk ender med, at få så godt et forhold til deres chauffører, at de holder kontakten efterfølgende og ønsker samme chauffør, når de besøger landet igen efterfølgende. Det gør os virkelig glade, at vores søde chauffører i så høj grad bidrager til, at rejsen rundt i Sri Lanka bliver en kæmpe succes.

Vi håber, at ovenstående har givet dig svar på nogle af de spørgsmål og tanker, som du måske har haft omkring at rejse rundt i Sri Lanka med privatchauffør. Og husk, at du altid er mere end velkommen til at tage fat i os, hvis du har spørgsmål eller lyst til en snak om mulighederne.

Rigtig god rejselyst!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Sri Lanka

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*