Tag på rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør!

Sri Lanka

At rejse rundt i Sri Lanka er er helt fantastisk!

Ikke bare er naturen smuk og utrolig varieret – det lille land byder på helt fantastiske oplevelser undervejs! Alle vores rundrejser i Sri Lanka foregår med privatchauffør, og det er der en række rigtig gode grunde til.

Rejser til Sri Lanka med privatchauffør

Slip for de lange transporter

Sri Lanka er et lille land, og derfor er afstandene korte. Du kan opleve rigtig meget på to uger, når du kører fra sted til sted med privatchauffør. Transporten er sjælden længere end 3-4 timer, før du er fremme ved en ny stor oplevelse. Det er især nemt, hvis du har børn med på rejsen, for stemningen i en bil kan hurtig blive presset under lange transporter.

Snak med din rejsekonsulent om, hvor mange dage du har brug for hver sted.

Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør

Store oplevelser undervejs

Efter vores mening er oplevelserne undervejs næsten det bedste ved rundrejsen! Sri Lanka er nemlig helt fantastisk. Livet leves langs vejene, og overalt vil du se vinkende børn på vej til og fra skole, frugtboder i vejkanten, ris der ligger til tørre i solen og fantastiske tempeloplevelser. Du kan altid bede din chauffør om at stoppe, hvis du ser noget, du gerne vil opleve. Ofte vil du også møde elefanter og aber undervejs, så hold godt øje med vejkanten og trætoppene.

Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør

Du har stor frihed med en privatchauffør

Det dig en kæmpestor frihed og fleksibilitet, at du på hele rundrejsen har din helt egen bil og privatchauffør til rådighed. Det er blandt andet en lettelse, hvis du rejser med børn i Sri Lanka.

I kan holde stop, når I ønsker det. Vil du tidligt op og afsted eller lige have et par timer ved poolen om eftermiddagen, så taler du bare med chaufføren om det. Måske er der et par templer, I gerne vil se undervejs på rejsen, eller I spotter et par badende elefanter i en flod i krydser. Stop, når som helst, I har lyst. Chaufføren står til rådighed undervejs på rejsen, hvis du en aften skal køres til en restaurant og hentes igen.

Og så er det altså bare yderst behageligt, at sætte sig ind på bagsædet af bilen (eller minibussen, afhængigt af hvor mange I rejser sammen), kigge ud af vinduet på den smukke natur og nyde, at blive fragtet videre.

Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør

Sikkerhed og tryghed

Vi oplever, at vores gæster er meget lettede over, at der står en og venter på dem i lufthavnen, når de ankommer til et nyt land efter en lang rejse. Det er chaufføren, der står og venter på jer, og det er dit første møde med ham. Rundrejsen starter allerede her, og han kører dig til dit første hotel.

Rent sikkerhedsmæssigt giver det også god mening at rejser med privatchauffør, for trafikken i Sri Lanka er vanvittig! Og ”vanvittig” er nok det ord, som beskriver oplevelsen allerbedst. Der er biler, scootere og tuktuks alle(!) vegne, og de kører hulter til bulter. Det er heller ikke unormalt, at der indimellem er en oksekære eller en elefant, som blander sig i mylderet.

Fordelen er, at chaufføren er vant til kaosset, og for ham er det hverdagskost, så du kan trygt læne dig tilbage og nyde turen.

Chaufførerne har en stor viden om Sri Lanka

Udover det praktiske, så er en af de andre helt store fordele ved en privatchauffør, at han har en stor viden om landet. I kan diskutere alt fra landets sociale, økonomiske og politiske forhold til opskriften på kokospandekager (lov os, at du prøver kokospandekagerne – de er legendariske!).

Det er vigtigt at huske, at chaufføren ikke er en decideret guide, for den titel kræver en særlig uddannelse. Når det er sagt, kan du stadig få rigtig mange spændende historier og informationer ud af ham, og han kan være indgangsvinklen til at møde de lokale undervejs, hvis du ønsker det.

Du kommer i hvert fald uden tvivl til at mærke, at chaufføren elsker sit lille land, og det smitter! Nu er du advaret. Du får et nyt bekendtskab – og man bliver altså meget klogere på et land, når man rejser med en lokal.

Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør

Vores chauffører

Vores samarbejdspartner har en række chauffører, som vi bruger igen og igen til, at køre vores gæster godt og sikker rundt i Sri Lanka. Derfor ved vi, at de alle er dygtige og helt igennem rare mennesker. Vi får også rigtig mange gode og positive tilbagemeldinger fra vores rejsende, som er super begejstret for, hvor søde de er. Mange holder kontakten med dem, selv efter de er kommet tilbage til Danmark. Det sætter vi rigtig stor pris på, og det bekræfter os endnu mere i, at de gør et godt stykke arbejde.

Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør
Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør

Chaufførerne er, som alle andre mennesker, meget forskellige. Det betyder, at nogle af dem er meget åbne og nok skal sørge for at fortælle en masse gode historier på eget initiativ. Andre kan være lidt nervøse for at presse sig på, så de skal måske have en ledetråd de første par gange, indtil de opdager, at du gerne vil høre, hvad de har på hjertet.

Der er naturligvis også stor forskel på alle jer, og derfor gør chaufførerne også deres bedste for at aflæse, hvad du ønsker. Du må hjertens gerne hjælpe dem på vej og vær endelig ikke bange for, at sige til chaufføren, hvis du ønsker flere historier eller omvendt har brug for lidt ro.

Ofte stillede spørgsmål om at rejse i Sri Lanka med privatchauffør

Forud for en tur til Sri Lanka og en rundrejse med privatchauffør kan der opstå mange spørgsmål. Vi har forsøgt at besvare de mest gængse af dem lige her:

Hvor og hvordan møder jeg chaufføren?

Når du ankommer i lufthavnen, bliver du mødt af din chauffør. Han står med et lille skilt, hvor der enten står C&C Travel eller dit navn. Det vil være den samme chauffør, som følger dig på hele rundrejsen.

Hvem er min chauffør?

Vi ved sjældent på forhånd præcis, hvilken chauffør der bliver tilknyttet netop din tur. Hvis du har særlige ønsker, fordi du eksempelvis har fået anbefalet en konkret chauffør eller har en specifik interesse (det kan være fugle, planter, historie eller noget helt fjerde), så giv endelig din rejsekonsulent besked. Vi kan altid forespørge på og arrangere en chauffør, som er ekstra kompetent på de efterspurgte områder.

Når du ankommer til Sri Lanka, vil du få udleveret en seddel med lidt baggrundsinformationer om chaufføren, så du ved lidt om, hvem der viser dig rundt i det smukke land.

Hvad forventer chaufføren af mig?

Her er det korte svar: ikke ret meget. Han forventer eksempelvis ikke, at du inviterer ham til at spise middag eller betaler for hans frokost, når du er på tur. Han forventer dog, at du siger til hvis du ikke er tilpas eller glad, hvis du gerne vil springe en udflugt over, eller opleve noget helt andet. Hans job er nemlig at sørge for, at du har en god tur og er glad, og det kan han kun sikre, hvis du siger til og fra.

Tjener chaufføren penge på at tage mig til bestemte restauranter og butikker?

Nej, det gør han ikke. Og det er der en årsag til. Vi mener nemlig ikke at du er tjent med at bruge din dyrebare ferietid på mindre relevante oplevelser.

Vores chauffører får en fornuftig løn og skal derfor ikke leve af den provision, som de kunne få ved at bringe dig til specifikke restauranter, smykkebutikker eller lignende. Den type chauffører er måske nok billigere, men vi synes, at kvaliteten af din oplevelse er vigtigere. Chaufføren kan sagtens foreslå en god oplevelse ud fra dine interesser, men det er altid helt op til dig at beslutte, om du vil besøge stedet eller ej. Husk at det altid er okay, at sige ”nej tak”.

Hvad med drikkepenge til chaufføren?

Vores samarbejdspartner betaler sine chauffører en god løn, så de skal ikke leve af drikkepengene. Vi anbefaler dog altid, at du giver chaufføren lidt alligevel. Et passende beløb er cirka 10 USD pr. dag.

Du kan med fordel give chaufføren lidt af beløbet til at starte med og fortælle ham, at han får resten, når I tager afsked den sidste dag på rundrejsen. Et lille tip er at tage et par konvolutter med, som du kan putte pengene i og skrive ”tips” udenpå – det er god stil!

Hvor meget kan vi afvige fra planen?

Generelt er der masser af muligheder for og plads til afvigelser, små omveje og ekstra oplevelser. Hvis du vil køre større omveje på mere end cirka 30 kilometer for at opleve noget, som ikke oprindeligt var med på planen, vil du nok opleve, at chaufføren beder om lidt ekstra penge til brændstof. Men der er aldrig noget i vejen for at tilføje lidt ekstra oplevelser – chaufføren vil måske endda selv opfordre til det.

Hvor bor chaufføren når vi er undervejs?

I Sri Lanka er det mere reglen end undtagelsen at benytte privatchauffør, og derfor har de fleste hoteller værelser til dem, som de kan overnatte i. Typisk får de også mad på hotellerne, så de har fine forhold undervejs.

Hvordan er bilen?

Vi har en række krav til de biler, som vores samarbejdspartnere benytter til at transportere vores gæster rundt i.

Der er altid god plads til både dig, familien og bagagen. Bilerne er pæne, velholdte og har aircondition.

Hvis du rejser med børn, er der også mulighed for at arrangere autostole. Tal med din rejsekonsulent om mulighederne.

Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør

Til lige at runde af på synes vi, du skal vide, at en stor del af vores mange gæster faktisk ender med, at få så godt et forhold til deres chauffører, at de holder kontakten efterfølgende og ønsker samme chauffør, når de besøger landet igen efterfølgende. Det gør os virkelig glade, at vores søde chauffører i så høj grad bidrager til, at rejsen rundt i Sri Lanka bliver en kæmpe succes. Og landet er så fantastisk, at de fleste gerne vil opleve det igen!

Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør
Rejser til Sri Lanka med privatchauffør

Vi håber, at vi har givet dig svar på nogle af de spørgsmål og tanker, som du måske har haft omkring at rejse rundt i Sri Lanka med privatchauffør. Og husk, at du altid er mere end velkommen til at tage fat i os, hvis du har spørgsmål eller lyst til en snak om mulighederne.

Rigtig god rejselyst!

Læs mere om at rejse rundt i Sri Lanka her.

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Sri Lanka

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*