Rejser til Alausi

Alausi er byen, hvorfra det berømte tog til bjergpasset La Nariz del Diablo - Djævlens Næse - kører. Den 12 kilometer lange togtur går gennem et frodigt, bakket landskab.

Ruten blev anlagt i 1920. Den gang gik man ikke så meget op i sikkerhed, og derfor kunne man sidde på taget af toget, mens det sneglede sig gennem det smukke landskab. Det var tilladt helt frem til 2013, men nu må du altså nøjes med at sidde inde i en kupé.

Turen starter meget fredsommeligt i 2345 m højde. På den sidste strækning skal toget ned ad en meget, meget stejl klippevæg, som med lidt god vilje kan siges at ligne en næse - deraf navnet Djævlens Næse. Det kilder lidt i maven, men udsigten fra toget gør hele turen det værd.

Toget kører i zig zag og kommer på en ganske kort strækning 800 meter tættere på havets overflade. Nyd det smukke landskab, mens toget bevæger sig gennem bjergene, over kløfter og gennem tunneller.

Turen tager ca. 45 min og ender i byen Sibambe i 2850 meters højde. Toget holder i Sibambe i ca. 40 min., og der er tid til at få den kop kaffe, som er med i billetprisen. Vær opmærksom på, at toget en gang i mellem kan blive aflyst eller turen forkortet på grund af jordskred.

Billeder

Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador
Rejser til Ecuador

Hoteller i Alausi

Flere hoteller i Alausi