Thailand

Bangkok

Rejser til Bangkok

De fleste af vores rejser til Thailand lægger vejen forbi Bangkok, og det er der en helt særlig grund til. Den thailandske hovedstad er nemlig en fantastisk kontrast til badeferien ved landets hvide sandstrande og frodige jungler. Døgnet rundt pryder gadekøkkener, tøjboder, souvenirbikse og tropiske frugter fortovene, og overalt bliver du mødt af et mylder af mennesker. Bangkok er kort sagt en vaskeægte storby med alt, hvad det indebærer af larmende trafik, masser af liv og selvfølgelig masser af muligheder!

Bangkoks seværdigheder

Bangkok er en by med masser af store oplevelser! Her finder du både smukke guldtempler, høje skyskrabere, spændende markeder, gigantiske shoppingcentre og masser af små, hyggelige og bizarre steder, der gør byen til noget helt specielt. Med skytrain eller en tuktuk kommer du nemt rundt til alle de seværdigheder, der er et must-see i Bangkok. 
 

Det berømte Grand Palace

Grand Palace er nok den mest kendte kulturelle seværdighed i Bangkok, og det er ikke uden grund! Det imponerende palads er en helt særlig oplevelse, og det har været hjemsted for flere af Thailands konger gennem tiden. Grand Palace består faktisk af flere bygninger og templer, der er udsmykket efter alle kunstens regler. Et af dem er Wat Phra Kaew-templet, der huser den flotte smaragd-Buddha. Hele komplekset er dekoreret med guld, statuer og underfundige detaljer, og der er en helt særlig ro, når du går rundt blandt de imponerende guldbygninger.
 

Udsigt fra Sky Bar

Nogle gange forstår man først, hvor stort noget er, når man har set det lidt på afstand. Det gælder også Bangkok. Selvom du måske godt kan fornemme byens gigantiske størrelse, når du går rundt i de livlige gader, går det først virkelig op for dig, når du kommer lidt op i højden. Nyd en drink i State Towers’ udendørs Sky Bar på 63. etage. En applemartini med udsigt over Bangkok by night er fantastisk!

Den kendte Sky Bar er selvfølgelig ikke det eneste sted, hvor du kan nyde udsigten over byen. Her er piblet masser af rooftop-barer og -restauranter frem, så det er bare med at finde din egen favorit.
 

Bangkoks mange templer

Kan du ikke få nok af templer, byder Bangkok faktisk på over 400 af slagsen! Du kan fx tage på oplevelse i Wat Pho, der er et af de ældste og største buddhistiske templer i byen. Det huser den berømte ”Liggende Buddha”. Med sine 15 meter i højden og 43 meter i længden er det svært ikke at blive bare lidt imponeret over denne forgyldte statue.

Et andet tempel, der er et besøg værd, er Wat Arun. Med sin smukke beliggenhed lige ned til floden, er det flotte tempel næsten blevet et symbol på Bangkok. Templets navn er faktisk Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan, men for nemheds skyld kaldes det ofte bare for ”Daggrys Templet”. Templet er også rigtig flot i solnedgangen, hvor al guldet nærmest lyser i solens skær. 

Shopping og markeder i massevis

Kan du lide at shoppe, får du din sag for i Bangkok. Udbuddet af shoppingmuligheder er nemlig helt enormt! Du kan bruge lang tid på at gå på opdagelse på byens mange markeder, hvor du kan prutte om priserne på alt lige fra tøj, smykker, eksotiske frugter og alverdens krimskrams. Det flydende marked, det livlige natmarked på Khao San Road og det enorme Jatujak weekendmarked er alle et besøg værd – også for ikke-shoppere.

Derudover byder Bangkok på storcentre i verdensklasse! Her er et herligt miks af de velkendte tøjkæder, designerbrands, butikker fyldt med den nyeste teknologi, masser af kopivarer, biografer, akvarier, spilarkader og selvfølgelig karaoke. Besøg måske MBK Shopping Center eller det lidt mere eksklusive Siam Paragon.

Street kitchen i Bangkok - smag på byen

Mange forbinder nok et besøg til Thailand med masser af lækker mad – og Bangkoks gadekøkkener er det helt rigtige sted at starte på en kulinarisk ekspedition ind i det thailandske køkken! Mange påstår, at det netop er i Bangkok, du kan få noget af verdens bedste street food, så det er bare med at smage dig frem og finde dine favoritter. I byens gader myldrer det med mere eller mindre fantasifulde køkkeninstallationer, hvor duften af masser af krydderier spreder sig, mens maden tilberedes for øjnene af dig. Find et sted, hvor de lokale køber mad – er stedet populært, er maden som oftest god. 

Udflugter ud af Bangkok

Indimellem bliver alt Bangkoks menneskemylder lidt overvældende, og så er det rart med et afbræk. Og Bangkok har faktisk også en anden side! Tag måske en sejltur ud på floden og se, hvordan folk bor i pælehytter på vandet. Børnene leger, og vasketøjet blæser i vinden. Den eneste forskel er bare, at de sejler rundt i stedet for at gå. Lidt uden for Bangkok ligger faktisk også en jungle med cementerede cykelstier - så selvom du bor i en af verdens største byer, er der faktisk ikke langt til frodig natur, der opleves nemt på cykel! Har du nogensinde været på cykeltur i junglen?

Vejret i Bangkok

Ligesom så mange andre steder, svinger vejret lidt efter årstiden i Bangkok. Går du efter flest solskinstimer, mindst regn og den laveste luftfugtighed, så tag på vinterferie i Thailand i perioden fra december til marts.

Du kan også sagtens besøge byen i april eller november. I disse måneder vil der måske komme korte, heftige regnskyl ca. 5-6 dage i løbet af måneden. Derudover er april den varmeste måned i Bangkok, så det vil nok være en god idé at søge indendfor ind i mellem, så du kan køle lidt ned.

Maj til oktober er den mindst attraktive periode at besøge Bangkok, fordi der er flest regnvejrsdage og færrest solskinstimer. Byen byder dog også på masser af indendørs aktiviteter, så du burde ikke komme til at kede dig, selvom vejret ikke arter sig.

Billeder

Bangkok
Liv i Bangkoks gader
China Town
Den gyldne, tilbagelænede Buddha
Fantastiske Grand Palace
Rejser til Thailand
Huse på pæle ved floden

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Bangkok

Flere hoteller i Bangkok

Oplevelser