Thailand

Koh Chang

Rejser til Koh Chang

Koh Chang ligger tæt ved grænsen til Cambodia og er Thailands næststørste ø. Chang betyder ”elefant” på thai, og det gør Koh Chang til Elefantøen. Den grønne bjergrige ø har alt lige fra de travle og velbesøgte strande til helt små og mere uberørte strande. Jo længere ned ad kysten du kommer, jo flere smukke og fredelige strande kommer du forbi. Vejene bliver smallere og smallere og er til sidst kun spor - så har du lyst, kan du lede efter dit eget lille paradis.

Uanset om du vil have masser af butikker, restauranter og natteliv eller foretrækker fred og ro, så kan du finde det på Koh Chang. Og er du på udkig efter strande, vandfald, jungle og bjergvandringer eller elefanter – så skal du læse videre, for så er Koh Chang stedet for dig!
 

Koh Changs mange strande

Koh Chang har masser af strande, og øen er derfor perfekt til en badeferie. Du kan sagtens finde solsenge at dase på, men du kan også finde masser af strande, der ikke er fyldt op med liggestole. Kør rundt på øen i en songthaew, en stor taxa med åbent lad, eller leje en motorcykel og tag rundt på egen hånd.
 

Klong Prao Beach – vores favorit

Vil du gå hånd i hånd med en, du holder af eller se smukke solnedgange, så skal du gøre det på Klong Prao Beach. Klong Prao Beach er en næsten endeløs og virkelig fin strand, og det er vores favorit, fordi her er lidt mere ro end på mange af Koh Changs mest populære strande. Her har du palmerne på den ene side, vandet på den anden og fin udsigt til bjergene i det fjerne. Stranden har smukke luksushoteller, hyggelige resorts med bungalows og backpacker-lodges, og så er her lækre restauranter i massevis.
 

White Sand Beach – den mest turistede strand

White Sand Beach er fuld af liv, og her finder du hyggelige boder og masser af butikker og gadekøkkener, som bliver sat op om aftenen langs hovedgaden. Men du kan også finde natklubber og barer med ladyboys – her er er lidt af det hele! Lej en kajak, slap af på stranden og nyd livet. Stranden er klart bedst i den nordlige ende, fordi klipper i den sydlige ende gør det sværere at bade. Du kan spise på et hav af skønne thairestauranter, eller du kan besøge Thai Danish Restaurant og få dansk smørrebrød, hvis du savner Danmark.
 

Klong Kloi Beach – den rolige strand

Klong Kloi Beach bliver også kaldt Bang Bao Beach, fordi den ligger omkring 2 km fra fiskerbyen Bang Bao. Her er stemningen tilbagelænet og fredelig, og du kan spise på en af de mere simple restauranter og besøge barer, der ikke er helt så dyre.
 

Kai Bae Beach – den som har lidt af det hele

Kai Bae Beach er som en mellemting mellem White Sand Beach og Klong Prao Beach – her er nemlig både liv og barer men ikke i samme stil som White Sand Beach. Derfor er den også god til familier, som gerne vil have, at der sker lidt.
 

Lonely Beach – den mest festlige

Lonely Beach er overhovedet ikke spor “lonely”, her kan du nemlig feste hver eneste nat, besøge hyggelige barer og drikker masser af cocktails.
 

Seværdigheder på Koh Chang

Koh Chang er en større ø, så her er der seværdigheder at komme efter. Blandt andet en hel masse templer – det er jo Thailand!
 

Det farvestrålende Chao Por Koh Chang Shrine

Chao Po Koh Chang er et ældgammelt og farvestrålende kinesisk tempel fuldt af lanterner og guldpyntede drager. Chao Po betyder ”Den hellige fader”, og det var den fader, sømændene i gamle dage desperat bad til, når monsunens vinde gjorde vandet vildt under deres både.
 

Hyggelige pælebyer

Bang Bao Village og Salak Kok Village er to af Koh Changs små fiskerbyer, hvor de bittesmå træhuse står på pæle ude i vandet og er forbundet af træbroer. Begge steder kan du spise skøn seafood og købe lidt souvenirs med hjem. Bang Bao Village har et lille fyrtårn, du kan komme op i, og mange af bådene ud på vandet går herfra. Salak Kok ligger ud til små kanaler, så her kan du leje en kano og padle rundt og se livet fra vandet.
 

Et kristent touch

Den kristne kirke The Orthodox Church er ikke særlig stor, men den er fin med sin hvide farve og gyldne kupler. Er du blevet træt af at besøge templer, kan det være forfriskende at besøge en kirke.
 

Snorkling og dykning på Koh Chang

Koh Chang har status som nationalpark, fordi her er uberørt regnskov og fredede koralrev. Derfor er udflugter i naturen og under vandet helt oplagte aktiviteter her på øen. Snup snorkelmasken og spring en tur ned til koraller og klipper fulde af fisk. Det er ikke det bedste sted i Thailand at snorkle, men her er lidt at se på. Du kan også dykke ved skibsvrag, der nu fungerer som hjem for alverdens havdyr, og hvis du er heldig, kan du se hvalhajer.
 

Junglevandring og mangroveskove

Øens midte med den bjergrige jungle er et godt sted til nogle udfordrende traveture. Det dårlige terræn og stier gør det pengene værd (og anbefalelsesværdigt) at hyre en guide, medmindre du er en erfaren vandrer. Bad i et af øens vandfald eller sving dig gennem trætoppene som Tarzan på ziplines og hængebroer. Det er ikke unormalt at møde aber, for du befinder dig i deres verden her i naturen.

I Salak Kok Bay kan du besøge mangroven – enten i båd eller til fods på de træstier, der står på pæle over mangroveskovens rødder.
 

Bådture til Koh Kood og Koh Mak

Der ligger adskillige skønne øer nær Koh Chang, og du kan tage på bådture til nogle af dem. Koh Kood er en forholdsvist stor ø, men her er ikke mange turister, og du kan bade på smukke palmestrande. Koh Mak derimod er kun 16 m2 stor og ejes af fem familier. Her kan du føle dig lidt mere som Robinson Crusoe og bare nyde freden og den dejlige strand.
 

Vejret på Koh Chang

Du skal besøge Koh Chang i vores vinter- og tidlige forårsmåneder. Fra november til februar er det nemlig såkaldt ”cool season”, hvor klimaet er skønt. Her bliver omkring 27-30 grader varmt, og det er til at holde ud at vandre.

I marts til april er det ”hot season”, og luften er meget fugtig. Ofte bliver det over 33 grader, og det føles endnu varmere.

Fra slut maj til og med oktober er det regntid, og derfor skal du ikke komme her for at ligge på stranden. Til gengæld blomstrer regnskovene, og der er en helt særlig ro i alle byerne.

Billeder

Rejser til Thailand
Gyngen på White Sand Beach
White Sand Beach på Koh Chang
By ud til vandet
Pælelandsby
Frodige Koh Chang
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Koh Chang

Flere hoteller i Koh Chang

Oplevelser