Familieferie i Thailand

Familieferie i Thailand

Et af de bedste lande at rejse til som børnefamilie er uden tvivl Thailand. Når du skal planlægge din familieferie i Thailand, er der et hav af gode muligheder, hvor både børn og voksne får en fantastisk ferie.

Thailand er rigtig nemt og ikke mindst trygt at rejse i – mange af øerne ligger tæt på hinanden – så hvis I ønsker at besøge flere øer, kan det sagtens lade sig gøre uden det store besvær og alt for lange transporttider.

De lokale er utroligt søde, hjælpsomme og imødekommende, og de elsker børn! Børnene vil uden tvivl blive forkælet af både ansatte på de resorts, I bor på, og i butikkerne. Men I vil føle jer trygge! Det er super nemt at rejse til Thailand med børn!

 

Familievenlige hoteller og strande i massevis

I Thailand findes der et enormt udvalg af hoteller og resorts, der egner sig perfekt til en familieferie. Mange hoteller har børnepools, legeområder og generelt rigtig fine faciliteter for børn i alle aldre. Derudover er de ansatte rigtig gode til at hygge om ungerne og skabe de bedste rammer for hele familien. På mange af hotellerne er der mange andre børnefamilier, så de kan hurtigt finde nye legekammerater.

På en familieferie i Thailand, kan I også sagtens tage på stranden uden at frygte høje bølger og dybt vand. Mange af strandene er dejligt rolige, og her kan ungerne soppe i det lune vand, bygge sandslotte og hygge sig.

 

Hvor er det bedst at tage på familierejse til Thailand?

Vi ved, at ferier med børn ofte kræver lidt ekstra planlægning, og du vil sikkert gerne vide hvad du præcist kan forvente på jeres ferie. Vi kender heldigvis alle de gode steder, hoteller og badestrande, og ved derfor hvor du får den bedste familierejse til Thailand.

Har du små børn, så styr uden om Bangkok. Det er en lidt hektisk by med mange mennesker og rigtig meget trafik. Har du derimod lidt større børn, kan det sagtens være spændende at opleve paladset, livet ved floden og nogle af de kæmpemæssige shoppingcentre.

 

Rejs til Thailands børnevenlige øer og strande

Vi foreslår, at du på en familieferie til Thailand besøger nogle af de mange skønne øer og strande i det sydlige Thailand.

En af de mest populærere øer til børnefamilier er Koh Lanta på Thailands vestkyst. Her finder du mange skønne familiehoteller med pool til både voksne og børn. Samtidig er øen velbesøgt af børnefamilier, så restauranterne har stort set alle børnevenlige retter på menukortet.

Tag også på familieferie til Khao Lak. De endeløse sandstrande er kendt for deres gode stemning og dejlige badevand. Her finder du blandt andet den rolige White Sand Beach og den lidt mere livlige Bang Niang Beach. Der er byliv og oplevelser i nærheden, og har du større børn, kan du kombinere stranden med Khao Sok Nationalpark, der byder på fantastisk natur!

Inde i bugten ved Bangkok ligger øen Koh Samet, som udover at være det sted i Thailand med flest solskinstimer, også er en familievenlig ø med skønne børnevenlige strande og -hoteller. Koh Samet ligger ikke langt fra Bangkok, så rejsetiden fra Bangkok er ikke lang, hvilket er ret optimalt med børn.

Rejser du om sommeren, så er det Koh Samui, du skal tage til med børn. Her er store oplevelser, sjove udflugter, masser af liv og selvfølgelig flotte, børnevenlige strande. Blandt øens mest populære strande er Chaweng Beach, hvor vandet er lavt, sandet er hvidt og blødt. Stranden er livlig og velbesøgt, så børnene kan hurtigt finde nye legekammerater her.

 

Hvornår skal du rejse til Thailand?

Hvis du rejser med mindre børn, er det en fordel at rejse lidt uden for ferierne. De fleste med skolebørn vælger nemlig at rejse i skoleferierne, og I kan få tingene lidt mere for jer selv, hvis I rejser i skulderperioderne.

Rejser du med skolebørn, så er du jo afhængig af skoleferierne. Vi sender rigtig mange afsted i juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien, og det er også i de ferier, at hotellerne skruer op for børneaktiviteterne.

Men det er ikke sjovt at rejse rundt i Thailand med børn i regnvejr! Så du skal lige vide, hvor du skal tage hen.

Bangkok og de øer og strande, der ligger helt inde i bugten, fx Hua Hin og Koh Samet, kan du faktisk rejse til hele året, men vejret er bedst fra november til og med april. Resten af året kan du risikere lidt korte regnbyger, men ikke noget af stor betydning.

Andamanhavets øer og strande, Koh Ngai, Koh Jum, Khao Lak, Koh Lanta og Koh Lipe, skal du besøge mellem november og april. Vejret er ikke optimalt resten af året, og det er ikke sjovt at ligge på en strand i regnvejr.

Øerne i den vestlige del af bugten, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, kan du også rejse til hele året. Men modsat øerne i den inderste del af bugten kan du risikere lidt regnbyger i vores vintermåneder. Så helt optimalt er det at rejse hertil fra marts til november.

Øerne i den østlige del af bugten, Koh Samet, Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood, skal du besøge mellem november og april, og du kan også sagtens opleve fint vejr i maj, juni og oktober. Prøv at styre uden om juli, august og september, for der regner det.

 

Barselsferie i Thailand

Overvejer du at rejse til Thailand med en baby? Det er en oplagt mulighed at tage en barselsferie i Thailand. Læs alt om barselsferier her!

 

Pakkeliste til en ferie med børn

Her er en pakkeliste med ting, der er vigtige at huske, når du skal rejse langt med mindre børn.

Læs meget mere om rejser med børn her!

Hvorfor rejse med os?