Thailand

Khao Sok

Rejser til Khao Sok

Khao Sok nationalpark er den største - og efter vores mening også den flotteste - nationalpark i Sydthailand og består af frodig jungle, dybe kløfter og enorme kalkstensklipper, der skyder op i landskabet. Her er smukke omgivelser med høje træer, floder og en stor sø med masser af fugleliv.

 

Aktiv ferie i Khao Sok

Nyd en aktiv ferie i Thailands smukke natur, tag på junglevandring eller sejltur gennem en af verdens ældste regnskove. Du kan let komme herhen på en dagstur fra både øst- og vestkysten, men gør dig selv en tjeneste og tag nogle overnatninger, så du kan opleve at vågne op til junglens lyde og de hylende gibbonaber.

 

Aktiviteter i Khao Sok Nationalpark

Det er muligt at komme rundt i parken til fods, med jeep eller i kano. Khao Sok er en utrolig naturoplevelse og er et perfekt stop på en rundrejse i Thailand.

Med et netværk af stier, der snor sig gennem regnskoven, er trekking en af de mest populære aktiviteter i Khao Sok. På Khao Soks vandrestier kan du opleve regnskovens planter og blomster, mens aber og sjove fugle hopper rundt i træerne over dit hoved. Du vil se vandløb og små vandfald, og måske kan du tage dig en dukkert undervejs. Er du rigtig heldig, spotter du måske elefanter eller tapirer, men de gemmer sig godt.

Du kan også opleve Khao Sok på cykel, men oplevelserne er selvfølgelig lidt anderledes. Her oplever du ikke småstier i junglen, men i stedet frugt- og gummiplantager og små landsbyer i naturen. Du cykler med en guide, der kender området godt og kan fortælle dig om plantagerne. Udsigten til kalkstensbjergene er lige så flot på cykel som til fods! Du kan også besøge små grotter, bl.a. Wat Tham Pua Cave, hvor der ligger et buddhistisk tempel i grottens åbning.

En helt særlig oplevelse er et madlavningskursus hos en familie. Her indsamler I først alle grøntsager og eksotiske frugter i familiens have, og derefter tilbereder og spiser I maden sammen. Måske lærer du nogle kunstneriske tips, du kan tage med dig hjem – uanset hvad får du nye bekendtskaber.

Du kan også sejle igennem Khao Soks jungle på en tømmerflåde eller i en kano og opleve naturen sejlende. Sok River byder på flotte udsigter til kalkstensklipper, og overalt omkring dig har du udsyn til regnskoven.

 

Bo i en flydende hytte på Cheow Lan Lake

I Khao Sok nationalpark ligger Cheow Lan Lake, en menneskeskabt sø, der tager pusten fra de fleste med sit smaragdgrønne vand og de dramatiske kalkstensklipper, der rejser sig fra vandet. Her kan du bo i en flydende hytte midt på søen omgivet af den flotte natur og med udsigt til jungle, bjerge og vand. Modsat junglen, bor du her helt åbent med udsyn til bjergene omkring dig.

En overnatning i flydende hytte er en stor oplevelse! Brug tiden her på at nyde roen og naturen – lej måske en kajak og sejl en tur ud på vandet. Eller tag en dukkert i det dejlige vand.

 

Sådan bor du i Khao Sok

I Khao Sok bor du midt i naturen! Vi foretrækker de hyggelige camps og lodges, hvor hytterne er bygget ind i naturen, og omgivelserne er lidt rustikke. Her bor du ofte i junglehytter enten på jorden eller oppe i træerne, og du er helt tæt på naturens oplevelser. Her er dog også hoteller og resorts, hvor komforten er lidt højere, og du kan endda prøve glamping, hvor du sover i luksustelte.

Overnatningen på Cheow Lan Lake er altid flydende! De flydende hytter varierer meget i udseende, men de ligger alle smukt på søen og er alle forholdsvist simple.

 

Hvornår skal du rejse til Khao Sok?

Du kan kan du faktisk rejse til Khao Sok hele året, men vejret er bedst fra november til og med april. Så skal du på vinter- eller påskeferie til Thailand, så snyd ikke dig selv for et besøg i den smukke nationalpark. 

Kombinér måske din tur til Khao Sok med lækre strande på Koh Phangan eller Khao Lak og storbyliv i Bangkok

Billeder

Rejser til Thailand
Rejser til Khao Sok Thailand
Sjove kalkstensformationer
Smuk natur i Khao Sok Nationalpark
Rejser til Thailand
Frodig jungle
Kalkstensklippebjerge
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand - Khao Sok
Rejser til Thailand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Khao Sok

Flere hoteller i Khao Sok

Oplevelser