Thailand

Khao Lak

Gå tilbage

Rejser til Khao Lak

Khao Lak er et område, der er kendt for sin ro og afslappede stemning. Selvom Khao Lak kun ligger et par timers kørsel nord for Phuket, vil du næsten tro, at du er kommet til en helt anden verden. Her er ikke fyldt med solbadende turister og sælgere på stranden. Til gengæld er her fred, ro og smukke, naturlige omgivelser. Området byder dog også på masser af muligheder for udflugter, hvor du kan få set nogle af de smukke steder, som Thailand gemmer på. Kort sagt er Khao Lak en fredelig plet i det sydlige Thailand. En plet, der er lige noget for dig, der elsker fred og ro og en smuk solnedgang.

Langs kysten finder du flere forskellige strande, der alle har den skønne, rolige stemning til fælles – og så selvfølgelig udsigten til gyldent, blødt sand, det blå hav og palmer, der vajer stille i vinden. Nogle af de mest populære strande er den meget fredelige White Sand Beach og den lidt mere livlige Bang Niang Beach. 
 

Khao Laks smukke strande

Strandene må være Khao Laks største trækplaster! Her lokker kilometer efter kilometer af brede sandstrande, der endnu ikke er overfyldt med solbadende gæster. Der er flere strande at vælge imellem, og selvom de minder om hinanden i både udseende og stemning, så er der alligevel lidt forskel på dem. 

Nogle af de mest populære strande er den livlige Bang Niang Beach eller Ao Thong (også kendt som White Sand Beach), Pakweeb Beach og Bangsak Beach. Det er de tre sidste, du skal til, hvis du har en drøm om at slentre langsomt i vandkanten på en stort set mennesketom strand.

Seværdigheder i Khao Lak

Okay indrømmet, seværdigheder i den forstand er der måske ikke læssevis af i Khao Lak. Men der er til gengæld mange steder, som er seværdige! De mange omkringliggende seværdigheder i naturen giver dig masser af muligheder for at krydre afslappede dage på stranden med store oplevelser, der minder dig om, hvor langt hjemmefra du egentlig er…

Tager du på udflugt fra Khao Lak, tager du ud for at opleve naturen! Spænd hjelmen og tag ud på enten cykel eller motorcykel og nyd de frodige omgivelser i dit eget tempo. Du kan også udforske havet fra en longtail-båd, eller hoppe ombord på en speedbåd, og se, hvad der gemmer sig på den anden side af horisonten.  

Er du frisk på en længere udflugt, er der endnu flere muligheder for at opleve de berømte naturattraktioner, der ligger i overkommelig afstand fra Khao Lak.

 

Phang Nga Bay og James Bond Island

Phang Nga Bay er kendt for sit spektakulære landskab. I denne bugt bliver du mødt af kæmpe kalkstensklipper, der tårner dramatisk op af det smaragdgrønne vand. Måske har du set landskabet før? En af de mest populære klippeøer, James Bond Island, spillede i hvert fald en gæsterolle i en James Bond-film i 1974. Selvom det er længe siden, er det stadig et af de mest besøgte steder i Phang Nga Bay, og her kan godt være lidt overrendt.

Udflugter til Phang Nga Bay byder heldigvis på meget andet end James Bond Island. Tag på sejltur gennem det klippefyldte landskab og nyd den flotte udsigt fra dækket af en båd. Undervejs stopper du ved dejlige strande, og mange steder kan du iføre dig snorkelmasken og hoppe i. Nogle udflugter giver dig også mulighed for at tage ud i havkajak og opdage gemte laguner og udforske huler i klipperne.  
 

Snorkling ved Similan Islands

Vil du gerne på udflugt til vands, så kan vores helt klare favorit en tur til Similan Islands. Her kan du nemlig opleve paradis-øer, som de ser ud i reklamerne! Efter halvanden times sejltur fra Khao Lak ankommer du til øgruppen, der består af 9 øer, som hver både har eget nummer og navn. Over havoverfladen vil du på øerne opleve store klipper, grønne og frodige områder og kridhvide sandstrande. Skifter du solbrillerne ud med snorkelmasken, kan du opleve koralrev og dyreliv i det azurblå hav. Her får du fantastisk snorkling, og du kan være heldig at møde revhajer, rokker, havskildpadder, muræner, blæksprutter, klovnefisk og andre farverige fiskestimer.
 

Besøg smukke nationalparker

Nationalparken Khao Lak-Lam Ru er ikke blandt de mest kendte nationalparker i Thailand, men det er den nationalpark, der ligger tættest på Khao Lak. Der er gode vandrestier, hvor du kan vandre gennem junglen på jagt efter vandfald. Selvom nationalparken er lille, og vandreruterne korte, så er terrænet meget ujævnt, så tag de gode vandresko på. Efter strabadserne kan du køle af på den fine, lille strand, du finder i nationalparken, der har det meget sigende navn "Small Sandy Beach".

Khao Sok Nationalpark er den største nationalpark i det sydlige Thailand. Her vil du gøre store øjne af den frodige jungle, de dybe kløfter og de kæmpestore kalkstensklipper, der skyder op imod himlen. Du kan føle dig som en eventyrer på en junglevandring, eller du kan glide gennem floden på en sejltur og se det smukke landskab passere forbi. Besøg måske Khao Sok Nationalpark på en dagstur, men vil du have den fulde oplevelse, kan vi kun anbefale dig at overnatte herude. På den måde kan du vågne op til lyden af hylende gibbonaber og blive imponeret over det vilde fugleliv.

Byliv i Khao Lak

Lad os være ærlige og sige, at det ikke er Khao Lak, du skal til, hvis du leder efter det vilde byliv. Shoppingmulighederne er ikke overvældende, men du kan nu alligevel godt finde det basale, du har brug for til din badeferie. Nogle gange om ugen kan du også besøge markedet i Bang Niang, hvor du kan prutte om prisen på t-shirts, saronger, knapt så ægte ure, frisk frugt og nygrillede specialiteter.

Udvalget af restauranter er noget større end udvalget af butikker, og her kan du virkelig finde noget for enhver smag. Du skal ikke forvente at falde over den ene gourmet-restaurant efter den anden, men i stedet er her fyldt med alt fra simple madsteder til hyggelige restauranter med en familiær stemning.

Vejret i Khao Lak

De fleste, der rejser til Khao Lak, vil gerne have fuldt udbytte af strandene og de lækre omgivelser! Derfor er det mest populært at besøge Khao Lak i perioden fra november til marts/april.

Mellem maj og oktober er det lavsæson i Khao Lak, og kysten kan blive ramt af både kraftig vind og regnbyger. Du skal derfor også være opmærksom på, at april og november er ydersæsoner til regntiden, så jo senere i april og jo tidligere i november rejsen foregår, jo større sandsynlighed er der for regn.

Billeder

1 ud af 9
Khao Lak
1 ud af 9
Stranden i Khao Lak
1 ud af 9
Stranden i Khao Lak
1 ud af 9
Tag på snorkletur ud for kysten
1 ud af 9
Rejser til Thailand
1 ud af 9
Rejser til Thailand
1 ud af 9
Rejser til Thailand - Khao Lak
1 ud af 9
Rejser til Thailand - Khao Lak
1 ud af 9
Rejser til Thailand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Khao Lak

Flere hoteller i Khao Lak

Oplevelser