Gå tilbage

Rejser til Krabi

Tænker du også på frodige skovområder, smukke strande, krystalklart vand og majestætiske kalkklipper, der dramatisk stikker op af havet, når du forestiller dig Thailand? Så er det Krabi, du skal besøge! Faktisk er Krabi blevet sammenlignet med den mytologiske by Xanadu i Himalaya, og provinsen kaldes også for Magical Krabi. Det må sige lidt om, hvor smukt her er.

Du er dog ikke den eneste, der har fået øjnene op for stedet, så udbuddet af butikker, restauranter, sjove aktiviteter og udflugtsmuligheder er stort. Krabi er kort sagt perfekt for dig, der både vil opleve de fantastiske omgivelser og samtidig have alle muligheder for sjov og aktiviteter inden for rækkevidde.

Strande i Krabi - hvilken skal du vælge?

Det er ikke nogen hemmelighed, at Krabis popularitet mest skyldes de skønne strande, der indbyder til afslappende dage og et forfriskende duk i havet. Der findes flere forskellige og lidt for enhver smag. Både de livlige, de rolige, de smukke, de smukkere og de smukkeste!
 

Ao Nang Beach - den mest berømte

Ao Nang Beach er den mest berømte strand i Krabi og også det mest udviklede turistområde i provinsen. Det er et klassisk ferieområde med en strandpromenade og butikker, restauranter, gadekøkkener og barer i massevis. Det er hér, du skal til, hvis du gerne vil have liv og glade dage lige i nærheden – samtidig med, at du har et godt udgangspunkt for at opleve mere af det smukke Krabi. Det er fra Ao Nang Beach, du tager ud med longtail-båd til de gode strande.
 

Ao Railay Beach - den smukkeste

Syd for Ao Nang ligger Ao Railay Beach, der er en af de smukkeste strande, du kan forestille dig. Den hvide sandstrand er omkranset af imponerende, grønklædte kalkstensklipper. Et syn taget direkte fra et postkort! Den eneste måde, du kan komme hertil, er med båd, og netop derfor kan bådtrafikken være heftig, når de mange dagsturister kommer forbi. Vælger du at bo her, vil du dog også opleve et mere roligt område. Til gengæld bliver du ikke forstyrret af biltrafik på Railay Beach. Her er nemlig ingen biler!
 

Tup Kaek Beach (Tubkaak) - den mest urørte

Tup Kaek Beach er stedet at tage hen, hvis du gerne vil lidt væk fra det hele. Her ligger næsten udelukkende resorts, og der er derfor ikke meget natteliv at komme efter. Til gengæld får du fred og ro til at nyde den hvide strand og udsigten over det turkisblå hav. Her er du også tæt på junglen, hvis du skulle få lyst til at snøre vandrestøvlerne og tage på opdagelse. Selvom her ikke er vanvittigt meget liv, er du ikke bundet til dit hotel under hele ferien.
 

Hat Nopparat Thara - den bedste snorklestrand

Nord for Ao Nang ligger Hat Nopparat Thara Beach, som er indgangen til marinenationalparken med det mundrette navn: Hat Noppharat Thara – Mu Koh Phi Phi National Park. Her får du virkelig det bedste af Krabi, både til lands og vands. På landjorden byder nationalparken på grønne bjerge, floder og frodig mangroveskov. Til vands byder området på flere små øer, livligt koralrev og dramatiske, grønne klipper, hvoraf nogle gemmer på ”hemmelige” huler.

Men du kan selvfølgelig også bare hoppe på en båd og finde din egen helt private bugt!

Seværdigheder i Krabi

Krabi kan faktisk mere end strand og natur – her kan du nemlig krydre dagene på stranden med lidt historieundervisning af den sjove slags. Museet Wat Klong Tom, der ligger ved Klong Tom-templet, byder på over 5.000 år gamle fund fra området som farverige perler, bronzeredskaber og keramik.

Du kan også besøge Tiger Cave Temple, der er et mystisk tempel fra en fjern fortid. Her kan du gå på opdagelse i en labyrint af huler, altre og munkeceller. Det bedste ved templet er nu ikke de store guldbygninger og pagoder men udsigten ud over landskabet. Et andet fint tempel er Wat Kaew Ko Wararam. Det hvide tempel ligger nærmest midt i Krabi by.

Khao Khanab bjergene er nærmest blevet Krabis vartegn, og det er i hvert fald et af områdets mest berømte seværdigheder. De to skæve toppe stikker op i landskabet og omkring dem kan du finde fine vandreruter og smukke udsigtspunkter. Inde i bjergene kan du udforske grotter fulde af stalagmitter og stalaktitter, og måske endda også menneskeknogler.

Andamanhavets mange øhop

Krabi ligger ud til Andamanhavet, og selvom provinsen er en del af det thailandske fastland, er det alligevel muligt at komme ud i båd og opleve ø-livet i Thailand. Andamanhavet byder nemlig på masser af småøer, som bare venter på at blive udforsket. Hop ombord på en longtail-båd, og tag ud på dit eget lille ø-hop. Vores favoritter her er Koh JumKoh MookKoh Lipe og Koh Ngai.

Har du armkræfterne i orden, kan du også leje en kano eller kajak og padle ud på eventyr på Andamanhavet.

Jungle og eksotiske oplevelser i Krabi

Krabi har masser af grøn jungle, frodige skovområder og smukke mangroveskove. Tag på udflugt i jeep gennem junglen, glid ned ad floden i en gummibåd, spænd hjelmen og stig på en scooter for at komme rundt til alle de steder, der er et must-see i Krabi.

Tag måske på en udflugt og se vandfald, gummitræer og varme kilder eller måske vil du selv leje en scooter og køre ud i det grønne? Er du til action og eventyr, har du både mulighed for at prøve at svæve gennem naturen på en zipline eller gå på hængebroer i trætoppene på en såkaldt "canopy walk". Vil du hellere bare nyde en stille stund i smukke omgivelser kan du besøge Than Bok botaniske have og se fugle i magiske farver og jadefarvede vandfald.

Vejret i Krabi

Badeferie er bare sjovest, når vejret er godt! Det bedste rejsetidspunkt til Krabi er december til marts, hvor der er mindst regn og flest solskinstimer. Dog kan der godt komme lidt regnbyger i december. April er faktisk årets varmeste måned, men både april og november byder på lidt regn, så du skal gøre op med dig selv, om du vil have den oplevelse med.

I månederne maj til oktober falder der store mængder regn i området. Samtidig kan der være høje bølger på havet, selvom stranden ligger lidt i læ. Det er derfor den mindst attraktive periode at besøge Krabi i.

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Thailand
1 ud af 8
Kalkstensklipper i Krabi
1 ud af 8
Railay Beach
1 ud af 8
Ao Nang stranden
1 ud af 8
Snorklebugt ved Krabi
1 ud af 8
Rejser til Thailand
1 ud af 8
Rejser til Thailand
1 ud af 8
Rejser til Thailand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Krabi

Flere hoteller i Krabi

Oplevelser