Øhop i Thailand

Rejser til Thailand
Palmer og blåt vand på Koh Kood
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Snorkling

Øhop i Thailand

Kan du ikke få nok af smukke strande? Så er øhop nok lige noget for dig! Det er klart den bedste måde at opleve de mest fantastiske strande på – især hvis du er typen, der helst ikke vil nøjes med én. Thailand er hjemsted for mere end 1400 forskellige øer, og langt de fleste af dem er virkelig lækre! Vil du gerne opleve så mange af de skønne øer som muligt, så tag på et øhop.

Hvad er et øhop?

Et øhop er en helt speciel oplevelse, for her kan du faktisk få flere ferier i én! Eftersom du “hopper” fra ø til ø, kan du sammensætte din ferie, som du vil. På den måde kan du den ene dag ligge og dase på en uberørt bountystrand, og den næste kan du udforske øer fyldt med jungle eller hyggelige fiskerlandsbyer. Du kan selvfølgelig også vælge at hoppe fra det ene rolige paradis efter det andet – det er helt op til dig! 

Du hopper jo selvfølgelig ikke. Du sejler i større eller mindre både mellem øerne, og sejltransporten skal vi nok arrangere. Vi har gode kontakter, så der vil altid ligge en båd og vente på dig. Nogle af bådene er små longtail-både, hvor du sejler gennem mangroveskov og møder aber på din vej, andre både er nærmest store som færger. Vi garanterer dig, at det er en sikker transport!

Du kan kombinere Thailands lækre paradisøer på kryds og tværs, men nogle kombinationer er klart mere oplagt end andre, fordi øerne ligger tæt på hinanden. Og nogle øer er bedst om vinteren, mens andre er oplagt til sommerferien. Herunder har vi skabt et overblik for dig!

Øerne i Andamanhavet

Øerne i Andamanhavet er kendt for at være særligt ”bounty”-lækre med kridhvide sandstrande, færre turister og gode snorklemuligheder. Vores favoritø er Koh Ngai, hvor du bor smukt ud til det blå vand og har udsigt til kalkstensklipper i horisonten. Koh Lipe bliver kaldt for ”Thailands Maldiverne” og Koh YaoKoh Jum og Koh Mook er mindre øer, som er perfekte at besøge på et øhop.

Fælles for alle øerne er egentlig, at de er små og ikke særlig turistede, og så har de alle sammen de smukkeste strande, helt krystalklart blåt vand og udsigt til frodige kalkstensklipper. Her er super snorkling, fred og ro men også mulighed for småbutikker, boder, restauranter og liv.

Besøg øerne mellem november og april. Vejret er ikke optimalt resten af året, for der er det regntid. Du kan kombinere alle øerne på kryds og tværs på et fantastisk øhop.

Øerne i bugten - øst

I den østlige side af bugten finder du også en samling øer. Vores favoritter er Koh KoodKoh Mak og Koh Chang, og de er meget forskellige! Koh Chang er en af Thailands største øer, og her er både grønne bjerge, jungle, vandfald og velbesøgte strande. Der er rigtig travlt ved White Sand Beach, men jo mere sydpå du kommer på øen, jo færre turister er der. Koh Kood er egentlig også en forholdsvist stor ø, men turisterne har ikke rigtig fået øje på den endnu. Her er skøn natur og dejlig roligt – med de smukkeste palmestrande. Koh Mak er en lillebitte ø ejet af fem familier, så her er du altså virkelig på en thailandsk ø, når de er bedst. Det er nemt at gå, cykle eller køre på motorcykel rundt til dejlige strande og tre små fiskerlandsbyer.

Du skal besøge disse øer mellem november og april, og du kan også sagtens opleve fint vejr i maj, juni og oktober. Prøv at styre uden om juli, august og september, for der er det altså regnsæson.

Øerne i bugten – vest

Øerne i den vestlige del af bugten Koh SamuiKoh Phangan og Koh Tao kan du også rejse til hele året. Men modsat øerne i den inderste del af bugten kan du risikere lidt regnbyger i vores vintermåneder. Helt optimalt er det at rejse hertil fra marts til november.

Alle tre øer er meget turistede, og de store strande er travle og fulde af lækre resorts og restauranter, men det er stadig muligt at finde nogle rolige strande og bugter. Koh Tao er den mindste af øerne og bliver kaldt Thailands bedste dykker-ø, fordi vandet er helt klart og fuldt af spændende fisk.

Bugten omkring Bangkok

Bangkok og de øer og strande, der ligger helt inde i bugten, fx Hua Hin og Koh Samet, kan du også sagtens rejse til hele året. Vejret er dog bedst fra november til og med april. Resten af året kan du risikere lidt korte regnbyger, men ikke noget af stor betydning. Faktisk er Koh Samet den ø i Thailand med allerflest solskinstimer! Det er dejlig let med en strandferie på nogle af Koh Samets hvide strande, for øen ligger kun 3,5 time fra Bangkoks lufthavn – derfor tager thaierne selv på ferie hertil. Du kan snorkle ved det omkringliggende koralrev, for øerne omkring er en nationalpark, og snorklingen er glimrende.

Snorkling og dykning

Der er mange smukke steder, hvor du kan snorkle eller dykke i Thailand. Mange af strandene på de mindre øer har rigtig god snorkling lige ved.

Men skal du på en udflugt til et af Thailands bedste snorkel- og dykkersteder, så bør du tage til Similan Islands! Udflugten er dyr at booke hjemmefra, så book den direkte fra Koh Lipe, Khao Lak eller Koh Ngai. Similan Islands består af en masse små øer, og fælles for dem er, at de er grønne, har smukke, hvide sandstrande, fantastisk azurblåt vand og masser af sjove klippeformationer. Hvis du er heldig, ser du både revhajer, rokker, havskildpadder, muræner, blæksprutter, klovnfisk og farvestrålende fiskestimer. Men der er altså også mulighed for at slappe lidt af på de dejlige strande.

Koh Tao og øerne omkring Koh Tao er dét sted, du skal vælge at snorkle i sommerhalvåret.

Vi skræddersyr dit øhop i Thailand sammen med dig

Hiv fat i os og hør mere om alle øerne, så finder vi lige præcis de øer, der passer til dig. Vi ved, hvor der er helt fred og ro, hvor snorklingen er bedst, og hvor du kan få liv og skønne restauranter. Vi kender Thailand ud og ind, og vi arrangerer alt det praktiske med hoteller, transporter mellem øerne og selvfølgelig flyene. Sammen skræddersyr vi dit drømme øhop til Thailand.

Hvorfor rejse med os?