Thailand

Koh Tao

Rejser til Koh Tao

Koh Tao er en af Thailands smukkeste og mest kendte ferieøer. Her kan du både opleve det bedste af den thailandske natur og ikke mindst dykke og snorkle på en af Thailands bedste dykkerøer.

Hvis du drømmer om en afslappende ferie i eksotiske omgivelser, så bør du lægge vejen forbi Koh Tao.

Koh Tao passer både til dykkeren og til familieferien 

Koh Tao er en ø, der har lidt af det hele. Hvad enten du er backpacker, dykkerentusiast eller en familie, der er ude efter lækre og børnevenlige strande.

Koh Taos strande er fantastiske! Og det helt særlige her er, at du ofte finder hoteller, der ligger helt isoleret i sin egen lille bugt. Derfor kan du ofte nyde at have nærmest privat sandstrand eller bugt ud til krystalklart vand, idyllisk omgivet af klipper, gyldent sand og palmer. Der er bare noget helt særligt ved at drikke lækre, eksotiske cocktails i solnedgangen med udsigt ud over en bugt af azurblåt vand.

Dejlige bugte på Koh Tao

Jansom Bay er en lille privat bugt på Koh Taos sydvestlige kyst, kun en kort gåtur eller bådtur væk fra de mere befolkede områder. Her finder du roligt turkisblåt vand og en dejlig, gylden strand, der er ekstremt børnevenlig. Bugten er omgivet af frodig natur, og det giver bare stranden en helt særlig afsondret stemning.

Shark Bay er kendt for sit klare, turkisfarvede vand og de sorttippede revhajer, som ofte ses her. Stranden er omgivet af frodig vegetation og tilbyder fremragende snorkling direkte fra stranden.

Lej en kajak eller et paddle board for at udforske øens skjulte bugte og strande på egen hånd. Det er en sjov og aktiv måde at opleve Koh Taos naturskønne kystlinje på.

Gode strande på Koh Tao

Freedom Beach er en lille, men utroligt smuk strand, der byder på kridhvidt sand og krystalklart vand, ideelt til snorkling. Her kan du bare nyde roen og lange gåture i vandkanten, for her er simpelthen så skønt!

Mae Haad Beach har en smule mere liv, men også masser af afslapning. Her er restauranter, caféer, barer og butikker, og du kan købe souvenirs og leje udstyr til vandsport. Fra Mae Haad Beach kan du gå til Sairee Beach, som er den længste og mest livlige strand på Koh Tao. Med sit krystalklare vand og bløde, gyldne sand er Sairee Beach perfekt til svømning, solbadning og slentreture i solnedgangen. Langs stranden finder du et bredt udvalg af restauranter, barer, og dykkerbutikker, hvilket gør det til det ideelle sted for dig, der ønsker liv og underholdning.

Dykning på Koh Tao

Udover at nyde de lækre strande og opleve den fantastiske natur, så er Koh Tao også den perfekte destination, hvis du gerne vil ud og dykke. Koh Tao bliver kaldt for Thailands bedste ø at dykke ved, og der er virkelig noget om snakken. Vandet er skønt og helt klart, og der er masser af koraller og spændende fisk i havet. Du kan både være heldig at opleve hvalhajer og havskildpadder samt en lang række tropiske fisk.

Koh Tao er en meget populær ø at dykke ved, og derfor er øens største strand, Sairee Beach, altid fyldt med ivrige dykkere og folk, der snorkler. Du har mulighed for at tage et PADI-dykkercertifikat på Koh Tao til en lavere pris end hjemme i Danmark. Har du allerede dykkercertifikat, kan du nemt tage på dykkerture fra Koh Tao for erfarne dykkere.

De fleste tager til Koh Tao i håbet om at opleve hvalhajer og havskildpadder. Nogle af de nævneværdige steder er Chumphon Pinnacle, Southwest Pinnacle og Sail Rock. Du kan også dykke ved HTMS Sattakut, et skibsvrag der blev sænket for at skabe et kunstigt rev, og som nu er hjemsted for masser af havdyr.

Snorkling på Koh Tao

Mange af øens strande tilbyder fremragende snorkling lige fra kysten, mens der også arrangeres bådture til mere afsidesliggende rev. Shark Bay er et super sted at snorkle, hvis du vil opleve sorttippede revhajer. Aow Leuk er kendt for sine koraller, der kan opleves direkte fra stranden. Andre kendte snorkelsteder er Mango Bay og Japanese Garden – og så selvfølgelig Koh Nang Yuan.

Koh Nang Yuan - kendt fra postkortene

Den lille øgruppe Koh Nang Yuan kender du muligvis fra postkortene. Her er virkelig postkort-smukt, og det er et af de mest fotograferede steder i hele Thailand!

De tre små øer er forbundet af en kridhvid sandtange, og vandet har den mest utrolige farve. Denne naturlige bro skifter form med tidevandet. Øerne selv er dækket af frodig natur og er omgivet af klart, turkisfarvet vand, hvilket gør det til nærmest paradisisk smukt. En kort, men stejl vandretur fører op til et udsigtspunkt, der tilbyder en spektakulær udsigt over de tre øer og sandtangen. Udsigten herfra er simpelthen betagende.

Øerne tilbyder også perfekte muligheder for at slappe af på stranden. Den fine, hvide sandtange og de rolige bugter er ideelle steder at nyde solen, læse en bog, eller blot nyde den naturlige skønhed.

Tid til ro og afslapning på Koh Tao

På Koh Tao har du masser af tid til bare at slappe af og nyde de dejlige strande. Her er fantastiske solnedgange, og de er bare lidt flottere, når du sidder med en sun downer-cocktail og nyder stemningen.

Deltag i yoga- eller meditationsklasser, der tilbydes på flere steder på øen, eller forkæl dig selv med en traditionel thailandsk massage.

Flot natur og lækre omgivelser på Koh Tao

Koh Tao har ikke de store seværdigheder som templer eller monumenter, men til gengæld byder øen på masser af flot natur og store bjerge. Infrastrukturen på Koh Tao er ikke så udviklet endnu, og det har virkelig sin charme at køre rundt på scooter eller cykel på de bumpede veje og stier.

Der er rig mulighed for at vandre og hike i de smukke bjerge, igennem junglen og til John-Suwan viewpoint, hvor du har en flot udsigt ud over øen. For eventyrlystne sjæle tilbyder Koh Tao muligheder for klippeklatring, især i området omkring Tanote Bay, hvor du kan udfordre dig selv med klippeklatring over havet.

Hvornår skal du rejse til Koh Tao?

Koh Tao er ligesom naboøerne perfekte at tage til i vores sommermåneder. En sommerferie på Koh Tao byder som regel på godt og solrigt vejr! Du kan faktisk rejse til Koh Tao langt ind i september. Foråret er ofte rigtig godt, med lidt hyppigere regnbyger, til gengæld med lidt færre turister.

Vandet er roligt året rundt, så du kan i princippet dykke på Koh Tao hele året. Vandtemperaturen er højest fra juli til september, og chancerne for at se hvalhajer er større her. Det er generelt flottest at dykke og snorkle, når solen skinner, for der har vandet den smukkeste farve.

Tag på øhop til Koh Tao med C&C Travel

Hos C&C Travel er vi meget begejstrerede for Koh Tao, og det er helt sikkert en af vores absolutte favoritøer til en strand- og dykkerferie i Thailand. Du har rig mulighed for at komme forbi Koh Tao på et øhop, hvor du besøger flere forskellige øer.

Kombinér fx Koh Tao med Koh Samui og Koh Phangan.

Koh Samui er den største af øerne med allermest liv, men du kan også få rolige strande. Her skal du tage til, hvis du ønsker eventyr og store oplevelser. Her er masser af shoppingmuligheder, templer og natmarkeder.

Koh Phangan byder på meget forskelligartede oplevelser. Strandene er nogle af Thailands flotteste, men på Koh Phangan er naturen også i højsædet. Her er nemlig både jungle, bjerge og skjulte vandfald.

Billeder

Dejlig strand på Koh Tao
Koh Nang Yuan ud for Koh Tao
Smuk snorkling ved Koh Nang Yuan
Koh Tao
Koh Tao
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Koh Tao

Flere hoteller i Koh Tao

Oplevelser