Thailand

Kanchanaburi (River Kwai)

Gå tilbage

Rejser til Kanchanaburi (River Kwai)

Kanchanaburi ligger i Mae Klong-dalen lidt over 100 kilometer nordvest for Bangkok.

Her finder du en fantastisk blanding mellem grusom historie og flotte naturoplevelser med jungle, floder og vandfald. Begge dele vil med garanti imponere dig!

Broen over floden Kwai

Byens største attraktion er selvfølgelig den berømte bro over floden Kwai. Måske har du set filmen fra 1957 om selvsamme bro.

Broen over floden Kwai fortæller en historie om Anden Verdenskrig, der er både grum, rørende og tankevæggende. Den var en del af Dødens Jernbane, der blev bygget mellem Thailand og Burma af tvangsarbejdere og allierede krigsfanger under Anden Verdenskrig. Fangerne levede og arbejdede under grusomme vilkår, og over 6.000 af dem er begravet på krigskirkegården lidt uden for Kanchanaburi.

River Kwai – næsten lige så berømt som broen

Floden Kwai snor sig igennem Kanchanaburis frodige grønne jungle. Du kan sejle på bloden, enten i longtail boat eller på en tømmerflåde. Roligt glider du op eller ned ad strømmen med junglen omkring dig og junglens lyde i ørene.

Du kan fx sejle til Lawa Cave, hvor du kan opleve de fascinerende stalaktitter, som hulen er berømt for. Du kan selvfølgelig også sejle under broen og se den nedefra.

Kør en tur på Dødens Jernbane

Du bliver næsten nødt til at køre en tur på Dødens Jernbane. Navnet lyder grumt, men der er ingen grund til bekymring, den er helt sikker – på trods af navnet. Det er et lille bumletog, der kører langs lodrette klippevægge, og det er ikke svært at forestille sig, hvordan krigsfangerne har aset med at bygge jernbanen under Anden Verdenskrig. Udsigten fra toget – ud over floden og naturen er flot, og du kan sidde og tage det hele ind. Både naturen og historien.

Besøg Thailand-Burma Railway Centre

Vi fortsætter i det grusomme hjørne. På Thailand-Burma Railway Centre er der et lille museum, og her vil du lære om jernbanen mellem Thailand og Burma. Lær om hvordan japanske krigsfanger byggede den 415 kilometer lange jernbane under grusomme forhold i 1940’erne. Man kan næsten ikke undgå at blive berørt at historierne og billederne, der levende beskriver de skrækkelige år.

Der døde tusindvis af krigsfanger, og derfor bliver jernbanen nu kaldt for ”The Death Railway”. Man siger, at for hver svelle i skinnerne, har en krigsfange måtte lade livet – det er bestemt ikke få!

Efter museet går du det lille stykke over til den smukke krigskirkegård, hvor ca. 6000 af krigsfangerne ligger begravet. Det er en blanding af allierede krigsfanger og asiatiske tvangsarbejdere, der ligger begravet her. Det giver bestemt et sug i maven og er en utrolig rørende oplevelse at se så mange gravsten samlet på ét sted.

Hellfire Pass – helvedespasset gennem klipperne

Besøg også Hell Fire Pass, der måske allerbedst kan oversættes med ”Helvedespasset”. Det er en 1000 meter lang, smal kløft, som krigsfangerne måtte hukke igennem bjerget med meget primitive redskaber for, at jernbanen kunne løbe igennem.

Arbejdet fandt ofte sted om natten ved skæret af fakler, hvilket gav stedet dets navn. 69 af krigsfangerne blev banket ihjel af japanske vagter, og de fleste andre døde af sygdomme. Den intense varme, det hårde arbejde, sulten og sygdomme gjorde livet til et helvede for dem, der arbejdede her.

En vandretur gennem passet er en stærk oplevelse. Stilheden og den omkringliggende natur står i skarp kontrast til stedets historie. Når man går langs det gamle jernbanespor med klippevægge, der tårner sig op på begge sider, kan du næsten høre ekkoet af fortiden. Det er en forfærdelig historie, men det er et vigtig stykke historie for Thailand!

Fantastiske vandfald i Kanchanaburi

Nu over i en helt anden boldgade – og de lidt mere livsglade oplevelser. Den smukke natur i Kanchanaburi byder nemlig ikke kun på grusom historie. Erawan-vandfaldet ligger omgivet af jungle og er som taget ud af et eventyr. Med sine syv ”etager” af nærmest lysende turkisblåt vand er det et af Thailands flotteste vandfald. Her kan du gå rundt i junglen, vandre til toppen af vandfaldet og nyde udsigten ud over vandfaldet oppefra. Slut af med en kølig dukkert i det flotte vand.

Kanchanaburi er spækket med skjulte vandfald, hver med deres egen charme. Der er Sai Yok-vandfaldet, der tager dig tæt på historien, da det ligger nær den historiske "Death Railway". Og så er der Huay Mae Khamin-vandfaldet, et andet storslået naturmesterværk, som er lidt mere off the beaten path.

Besøg Mon-folket i de små stammelandsbyer

I Kanchanaburi bor Mon-folket, og du kan besøge en Mon Tribal Village, mens du er her. Folket bor her midt i junglen i hytter af bambus og palmeblade – men de lever nu i høj grad af turisterne. Alligevel er det et fascinerende møde med en livsstil langt fra den moderne verdens travlhed, med den thailandske jungle som baggrundskulisse. Livet her følger et andet tempo, med fokus på fællesskab, tradition og harmoni med naturen. Landsbyboerne lever stort set, som de altid har gjort, med landbrug, fiskeri og håndværk som de primære leveveje. Det er ikke ualmindeligt at se landsbyboere, der arbejder med vævning af farverige stoffer eller skaber kunsthåndværk, som afspejler deres kulturelle arv. Formentligt kommer du også til at opleve et af deres traditionelle danseshows.

Se dig omkring i landsbyen og hils på børnene. Køb måske lidt af deres håndlavede træting for at støtte dem.

Sådan bor du i Kanchanburi

I Kanchanaburi har naturen magten – og du kan bo midt i den. Start med at beslutte, om du vil have fast grund under fødderne eller ej.

Det er lidt af en oplevelse at bo på et af de sjove tømmerflådehoteller, der ligger langs flodens breder. Det er selvfølgelig en lidt rustik måde at bo på, men på en eller anden måde også lækkert alligevel. Tømmerflåde-hotellerne er ofte ret charmerende og bygget af træ og palmeblade med masser af planter og blomster. Her bor du med regnskoven i ryggen direkte på en af de mest berømte floder i verden. Du kan simpelthen ligge på din terrasse og høre junglens lyde i første parket til River Kwai. Tag måske endda en dukkert i floden.

Her er også lækre resorts med udsigt til floden, og så vores ultimative favorit: Hintok River Camp, hvor den står på glamping i junglen. Her bor du i luksustelte midt i naturen og kan bade i campens naturlige pools. Flere steder har du flot udsigt ud over floden, og stemningen er fantastisk!

Kombinér et besøg til River Kwai med badeferie

Kanchanaburi ligger i det centrale Thailand, omkring 100 kilometer fra Bangkok. Det er oplagt at kombinere besøget i Thailands jungle med storbyoplevelser i Bangkok.

Der er et godt stykke til Sydthailands øer og strande. Du kan selvfølgelig nemt tage en indenrigsflyvning til nogle af de smukkeste, men du kan faktisk også besøge dejlige strande i Den Thailandske Bugt – ikke så langt fra Bangkok. Fx Hua Hin eller Koh Samet. Uanset hvad er der lidt transporttid fra Bangkok.

Vælger du badeferie i Hua Hin, så læg også gerne vejen forbi Phetchaburi og oplev dyrereservatet, der redder dyr fra fangenskab. Du kan køre rundt i en safaribus og se dyrene – hovedsageligt elefanter. De fleste går frit rundt i naturen her, men rigtig mange af dem har brug for pleje efter mange år i fangenskab.

Billeder

1 ud af 7
Rejser til Thailand
1 ud af 7
Broen over floden Kwai
1 ud af 7
Dødens jernbane
1 ud af 7
Hellfire Pass
1 ud af 7
Rejser til Thailand
1 ud af 7
Rejser til Thailand
1 ud af 7
Rejser til Thailand

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Kanchanaburi (River Kwai)

Flere hoteller i Kanchanaburi (River Kwai)