Brasilien

Salvador

Rejser til Salvador

Salvador de Bahia (ofte bare Salvador) er med dens mange historiske bygninger en af Brasiliens mest kulturelle byer.

Den gamle bydel, Pelourinho, er utrolig smukt og romantisk. Her er ældre huse i lyse pastelfarver, smalle gader, brosten, små barer, kunstgallerier og folk, der hænger ud af vinduerne for at følge med i livet på gaden. Du kan ikke undgå at drages af den ”varme”, som byen har, og du kan sidde i timevis på en af de mange helt fantastiske fortovscaféer og restauranter og bare kigge ud på byen.

Salvador er hovedstad i staten Bahia, og størstedelen af befolkningen er afrobrasilianere. Det kan ses i gaderne, hvor capoeira-grupper optræder med dans, og der findes et utal af shows, hvor byens bedste dansetrupper optræder.

Af seværdigheder kan nævnes markedet, 360 forskellige kirker (en kirke til hver dag i året), og de forholdsvis simple, men ikke desto mindre interessante museer.

Salvador er også Brasiliens hotteste musiksted! Det er her, at sambaen er født, og dans og musik er en stor del af livet. Hele ugen kan du høre musik fra de bands, der øver sig til tirsdagsfesten "Terças Feiras da Bençao", der, så vidt vi ved, afholdes hver tirsdag. Det er en enestående oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for. Ved aftentid strømmer tusindvis af brasilianere ud på gaden - det er næsten som til karneval. Musikken bølger fra ti forskellige bands, sambaen swinger, alle danser, og nogen synger. Gå rundt på pladserne og nyd atmosfæren med en Caipirinha i hånden. Det er bare helt, helt fantastisk. Dette er musik!

Hvis du har brug for en dag væk fra byens puls, kan du også tage en dagstur ud til Ilha de Itaparica. Øen ligger kun 30 minutters sejlads fra Salvador og er fyldt med små restauranter, vandreruter i det kuperede landskab, lokale barer og fodbold på stranden.

Billeder

Smukke Salvador de Bahia
Kirke og torv i Salvador
Hyggelig gade i den gamle bydel
Den moderne del af Salvador
Salvadors strand
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien

Hoteller i Salvador

Flere hoteller i Salvador