Rundrejser i Thailand

Rundrejser i Thailand

Nogle lande byder bare på så mange oplevelser, at det er svært at vælge til og fra. Thailand er et godt eksempel på et af de lande. Tager du på en rundrejse i Thailand, kombinerer du store oplevelser med afslapning på en skøn strand! Når du nu skal til et så spændene land, ville det da være synd ikke at opleve så meget af landet som muligt, ville det ikke?

Thailand er kendt for sine kridhvide sandstrande og det klareste blå vand. Men når du tager på rundrejse i Thailand, vil du opdage, at der er meget andet at give sig til end bare at dase på stranden. Thailand byder både på masser af kultur, natur og spændende kulinariske oplevelser. Og der er stor forskel på, hvor du befinder dig i landet. På denne side kan du læse meget mere om de mange spændende oplevelser, du kan se frem til på din rundrejse i Thailand.

 

Start din rundrejse i Bangkok

Som Thailands hovedstad er Bangkok en dejlig kontrast til landets fantastiske strande og grønne jungler. Du kan få tiden til at gå hele døgnet – spis på gadekøkkener, køb tøj og souvenirer på markederne og smag på de tropiske frugter.

Bangkok er fyldt med mennesker, men også store oplevelser, kæmpe shopping centre, smukke guldtempler, enorme skyskrabere og hyggelige markeder. Grand Palace er en kendt seværdighed i Bangkok og et must-see. Det er et imponerende palads, der består af flere forskellige bygninger og templer, og det har været hjemsted for flere af Thailands største konger gennem tiden.

Kultur, natur og historie på en rundrejse i det centrale Thailand

Når du alligevel befinder dig i eller omkring Bangkok, bør du overveje at rejse til den historiske by Ayutthaya, der ligger lidt mindre end 100 km nord for hovedstaden. Glæd dig til at gå rundt mellem gamle ruiner, som er overgroet af mos og ukrudt.

Tag måske en afstikker til Kanchanaburi og sejl ned ad floden Kwai på en lille bambustømmerflåde. Herude i junglen bor du omgivet af flot natur – måske endda på tømmerflådehotel – og du kan rejse tilbage i tiden ved Dødens Jernbane og Hell Fire Pass, hvor over 6.000 krigsfanger mistede livet som tvangsarbejdere under Anden Verdenskrig.

På din rundrejse i det centrale Thailand kan du også besøge Khao Yai Nationalpark, som er Thailands andenstørste nationalpark med over 2.000 kvadratmeter smuk natur. Det er ikke ualmindeligt at se elefanter, når du går eller kører rundt i parken – og faktisk er det et af de eneste steder, hvor elefanter stadig lever vildt i Thailand. Khao Yai byder også på fantastiske udsigter, gode vandrestier og vandfaldet Haew Suwat, der er berømt fra filmen ”The Beach”.

 

Historiske byer og frodig natur i Nordthailand

Fra Bangkok kan du vælge Nordthailand som næste stop på rundrejsen. Her kan du kan komme helt tæt på den frodige thailandske natur.

Helt oppe nordpå ligger byerne Soppong, Chiang Mai og Chiang Rai. Soppong er omringet af smukke bjerge og grønne skove. Her er jungle og store floder, og der findes mange huler og grotter med imponerende stalaktitter – nogle steder er der sågar spor af gamle vægmalerier.

Chiang Mai er en stor, smuk by med gode markeder, lækre gadekøkkener og et hav af flotte templer – det mest berømte tempel er Wat Phrathat Doi Suthep, der ligger lidt uden for byen og har en fantastisk udsigt over hele byen. Chaing Mai byder også på spændende museer, interessante markeder og flotte omgivelser. Chiang Rai ligger i flotte omgivelser ved Den Gyldne Trekant, hvor grænserne mellem Thailand, Laos og Burma mødes.

Slut måske din rejse på øen Koh Samets snehvide strande. Koh Samet er kendt for at være den ø i Thailand med flest solskinstimer, så mon ikke du kan få lidt sol på maven?

 

Rundrejse i det sydlige Thailand

Du kan også i stedet tage en rundrejse i det sydlige Thailand, hvor der både er smuk natur og mange berømte øer og smukke strande, som Thailand er så kendt for. Du kan opleve alt lige fra store og turistede øer med byliv til bittesmå og u-turistede paradisøer.

Øhop i Andamanhavet

I Andamanhavet finder du nogle af Thailands smukkeste øer: Koh NgaiKoh MookKoh JumKoh Lipe og Koh Libong. Du kan virkelig lave nogle super øhop mellem de øer! Vores favoritter er Koh Ngai og Koh Lipe, men der er mange smukke øer. Fælles for alle øerne er egentlig, at de er små og ikke særlig turistede, og så har de alle sammen de smukkeste strande, helt krystalklart blåt vand og udsigt til frodige kalkstensklipper ude i vandet. Her er super snorkling, fred og ro men også mulighed for småbutikker, boder, restauranter og liv.

Naturen i Sydthailand

Det sydlige Thailand byder ikke kun på dejlige, hvide sandstrande, men også utrolig flot natur. I Sydthailand kan du tage til Khao Sok Nationalpark, som består af frodig jungle, dybe kløfter og enorme kalkstensklipper, der skyder op i landskabet. Her er virkelig smukke omgivelser med høje træer, lange floder og en stor sø med masser af fugleliv.

 

Ø-hop i Den Thailandske Golf

En rundrejse med byer og natur kan med fordel afsluttes med et lille øhop i Den Thailandske Golf.

Øerne i den vestlige del af bugten Koh SamuiKoh Pha Ngan og Koh Tao er bedst om sommeren. Alle tre øer er turistede, og de store strande er travle og fulde af lækre resorts og restauranter, men du kan sagtens finde rolige strande og bugter. Koh Tao er den mindste af øerne og bliver kaldt Thailands bedste dykker-ø, fordi vandet er helt klart og fuldt af spændende fisk.

I den østlige side af bugten finder du også en samling øer, der er bedst om vinteren. Vores favoritter er Koh KoodKoh Mak og Koh Chang, og de er meget forskellige! Koh Chang er en af Thailands største øer, og her er både grønne bjerge, jungle, vandfald og velbesøgte strande. Koh Kood er egentlig også en forholdsvist stor ø, men turisterne har ikke rigtig fået øje på den endnu. Koh Mak er en lillebitte ø ejet af fem familier, så her er du altså virkelig på en thailandsk ø, når de er bedst.

 

Vejret – hvornår er det bedst at rejse rundt i Thailand?

Vejret i Thailand svinger selvfølgelig lidt, men du kan faktisk rejse til Thailand hele året, hvis bare du ved, hvor du skal tage hen. Her er vores sæsonguide, der viser, hvornår man skal rejse til Thailand:

 

Sæsonguide

Kombirejser til Thailand

Det er helt perfekt at kombinere Thailand med andre skønne lande. Kombinér fx Thailand andre af Asiens lande – Cambodia, Vietnam og Laos. Eller med endnu flotte øer i Malaysia. Vil du have ekstra storbyliv, så kombinér Thailand med Dubai og oplev ekstremernes by!

Skræddersy din drømmerejse til Thailand

Du ved selvfølgelig bedst selv, hvad du ønsker at opleve i Thailand, men vores rejseeksperter vil gerne inspirere og guide dig til, hvor du finder dem. Du kan roligt ringe til os eller besøge os på et af vores kontorer, så tager vi en snak om dine drømme. Måske vil du have både naturoplevelser, byliv og strand, eller måske vil du helt væk fra alfarvej og opleve det autentiske og uturistede Thailand oppe nordpå? Måske ønsker du endda en meget aktiv rundrejse med vandreture? Lad os tage en hyggelig snak, så skræddersyer vi sammen din rundrejse i Thailand.

Rundrejser i Thailand

Rejser til Thailand
Rejser med et menneskeligt ansigt
Badeferie i Thailand
Smuk natur i Umphang Wildlife Sanctuary
Langtidsferie i thailand
Koh Lipe
Kongepaladset i Bangkok
Lampang
Hat Yai
Rejser med et menneskeligt ansigt
Smuk snorkling ved Koh Nang Yuan

Hvorfor rejse med os?