Costa Rica

Playa Samara

Gå tilbage

Rejser til Playa Samara

Playa Samara er en seks km lang, bred strand med lyst sand, høje palmer i massevis og lækkert, krystalklart og roligt vand. Selvom der de sidste mange år er kommet flere restauranter langs stranden, er stedet stadig meget afslappet og har bevaret en fredfyldt atmosfære. Om aftenen er der hyggeligt langs stranden, når restauranterne spiller livemusik.

Familieferie i Costa Rica – slut af på Playa Samara!

Den lange, brede strand er en af de mest børnevenlige på Costa Rica, og derfor er det perfekt at slutte din familieferie med et par dage her! Solnedgangene er helt enestående og både børn og voksne vil elske at bruge timevis i vandkanten. Palmetræerne langs kysten tilbyder naturlig skygge, og det er perfekt at slå sig ned med en god bog eller nyde en lille skovtur i sandet. Om aftenen er der bål på stranden og god stemning på strandrestauranterne, hvor du kan sidde under lyskæderne med en drink eller en frisk juice.

Den bedste måde at opleve Samara Beach er ved at gå – eller ride – fra den ene ende af stranden til den anden – hver ende har nemlig noget forskelligt at byde på. I den ene ende kan du snorkle ved flotte rev og besøge øen Chora Island, hvor du fx kan sejle i kajak og holde udkig efter vilde fugle. I den anden ende kan du opleve tidevandsbade, som dukker op ved lavvande.

Byliv i og omkring Playa Samara

Den søvnige by Samara byder ikke på liv og hurlumhej på samme måde som de nærliggende byer Nosara og Santa Teresa. Byen er et charmerende mix af lokale butikker, farverige markeder og hyggelige caféer, hvor du kan smage på den berømte costaricanske kaffe. Playa Samara er stadig forholdsvist ukendt, og derfor er der heller ikke så mange hoteller at vælge imellem. Vi har et par få gode favoritter!

Besøg byen Nosara, hvis du vil shoppe mærkevarer. Byen har masser af liv, luksushoteller og lækre, lidt dyre, restauranter. Den minder på ingen måde om Playa Samaras tilbagelænede stemning.

Dét kan du lave i Playa Samara

Playa Samara er også fuld af aktiviteter i sandet som fodbold, beachvolley og frisbee. Derudover er stedet perfekt, hvis du vil begive dig ud i surfing – her er bølger, men de er ikke så vilde som andre steder. De rolige bølger gør Playa Samara ideelt for både begyndere og erfarne surfere. Tag en surferlektion og føl adrenalinet pumpe, mens du rider på bølgerne.

Gør din strandoplevelse endnu mere mindeværdig ved at tage på en afslappende ridetur i solnedgangen. Rid langs stranden og sug den friske havluft til dig, mens solen forsvinder bag horisonten.

Omkring 45 minutters gang fra Playa Samara finder du Izquierda Beach. Ved lavvande dukker klipperne op på stranden, og her finder du de sjoveste tidevandspools. Her kan du ligge og flyde rundt i ro og mag i dit helt eget klippebasin.

Naturoplevelser i Playa Samara

Du kan tage på en tur ind i mangroven og komme lidt væk fra kysten. Her vil du se spændende fugle og måske endda aber i træernes toppe. I Camaronal Wildlife Refuge syd for Playa Samara kan du opleve mangroverne og lære om deres betydning for det lokale økosystem og bevaringsindsatsen i området.

I regnskoven omkring stranden bor der brøleaber, og udforsker du området om morgenen er du næsten sikker på at møde nogle. Selv i byen vil du se aber i elmasterne og smådyr i træerne. Naturen når helt ind i byen!

Et af de nærmeste regnskovsområder er Barra Honda Nationalpark, som ligger nordøst for Playa Samara. Denne park er berømt for sit netværk af kalkstenshuler, men den har også en smuk regnskov med flere vandrestier. Her kan du gå og spotte dyr og planter i massevis.

Turmuligheder i Playa Samara

Fra Playa Samara kan du sejle ud i båd og opleve, når pukkelhvalerne migrerer i november og marts – det er en helt speciel oplevelse at se de mange kæmpestore dyr. Du kan også besøge strande i nærheden og opleve, når havskildpadderne lægger æg i sandet – en af strandene er kun 10 minutter væk på cykel. Lige ved siden af ligger Playa Carillo. Denne strand er meget mere uberørt – og her er hverken strandbarer, restauranter eller caféer. 

Du kan også tage til de nærliggende strande i Santa Teresa og Montezuma. Stederne er kendt for deres boheme-agtige atmosfære og spændende lokale markeder. En anden flot og ret urørt strand er Playa Barrigona, som har hvidt sand og flot, blåt vand. Her er dog stærk strøm, så badning kan være svært.

Tag også på en kaffetur. På kaffeture kan du følge hele kaffeprocessen, fra rå kaffebønne til færdiglavet kaffe. Costa Rica er kendt for sin gode kaffe, og det er altså sjovt at lære mere om hele processen. Du smager selvfølgelig også kaffen.

Snorkling ved Isla Chora

Ud for kysten ligger den lille bitte ø Isla Chora. Det er den, der beskytter Playa Samara fra Stillehavets til tider lidt voldsomme bølger. Her er flotte strande, men det er især snorklingen, som er nævneværdig.

Du kan sejle hertil i kajak på omkring 30 minutter eller på en tur fra en af byens turudbydere. Fx går der et sunset cruise til øen. Langs øen er et rev af klipper, der bliver besøgt af massevis af fisk. Her er også ofte havskildpadder

Overvejer du en badeferie i Costa Rica?

Costa Rica har masser af flotte og vilde strande, og vi anbefaler, at du besøger mindst én på din rundrejse i Costa Rica. Se vores favoritter her! Men du bør helt klart opleve noget af Costa Ricas flotte natur!

Billeder

1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica
1 ud af 12
Rejser til Costa Rica

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Playa Samara

Flere hoteller i Playa Samara

Oplevelser