Badeferie i Costa Rica

Badeferie i Costa Rica

Overvejer du en badeferie i Costa Rica? Det kan du godt, landet har eksotiske palmestrande i massevis. Men så alligevel… Er det ikke synd kun at opleve strandene i landet med de allermest frodige regnskove, majestætiske vulkaner og alverdens farvestrålende og sjældne dyr?

 

Hvorfor ikke bare en badeferie?

Vi kender badeferier fra Thailand, Filippinerne og Malaysia, hvor du sagtens kan bo ud til den samme strand hele ferien. Du kan i princippet det samme i Costa Rica, men strandene er anderledes, og der er så mange andre oplevelser, der trækker.

Costa Ricas strande er vilde og en anelse uredte, og der kan sagtens være strøm og bølger. De er gode, hvis du ønsker at surfe, men de er ikke lavvandede og børnevenlige på samme måde som i Thailand. Til gengæld er de fantastisk flotte! Ofte ligger de klos op ad regnskoven, så det gyldne sand strækker sig langs rækkevis af grønne palmer ud til det mest utrolige blå vand.

Og så skal du huske: Costa Rica er ikke kun et sted; det er en oplevelse. Her handler det ikke kun om sol og strand, men om at fordybe sig i naturen og følelsen af ”pura vida” – det rene liv. Det er dét, der gør Costa Rica så fantastisk!

 

Prisværdige oplevelser i Costa Rica

Det er dyrere at rejse til Costa Rica, så hvis du bare ønsker at ligge på en strand, bør du vælge Thailand. Til gengæld kan en rundrejse i Costa Rica gøres nemt. Du får store oplevelser for pengene, og selv transporterne i Costa Rica byder på oplevelser. Det er ikke unormalt at spotte dovendyr og papegøjer fra bilen!

 

Mødet med det autentiske Costa Rica

I modsætning til nogle overudviklede stranddestinationer bevarer Costa Rica en autenticitet og en aura af eventyr. Du vil ikke finde overfyldte turiststrækninger med kæmpehoteller. Derimod kan du finde lokale markeder, små landsbyer og bare lære den søde befolkning at kende.

I Costa Rica lever de efter livsfilosofien ”pura vida”. “Pura vida” handler om at leve i nuet, fokusere på det gode i livet og undgå stress og jag. Nogle ting kan sagtens vente til i morgen, og costaricanerne har generelt en mere afslappet tilgang til livet end os i Danmark. Måske kan vi lære lidt af dem.

Du kan mærke “pura vida” og den afslappede stemning, uanset hvor du befinder dig. Og vi kan næsten garantere, at du vil lægge stress og jag på hylden efter en ferie i Costa Rica.

 

Costa Rica – naturen som hovedattraktion

Costa Rica er ikke bare et sted at sole sig på stranden – det er et rejsemål for dem, der søger et unikt twist på den traditionelle badeferie. Med strande som Puerto Viejo, Tamarindo, Playa Samara Beach og dem Manuel Antonio Nationalpark får du ikke kun sol og sand, men en oplevelse. Så hvorfor ikke tage på rundrejse og opdage, hvad Costa Rica virkelig har at byde på? Velkommen til Costa Rica – hvor din rundrejse også går forbi kysterne og strandene.

Fra tætte regnskove og vulkanske landskaber til imponerende dyreliv – der er altid noget at udforske i Costa Rica. Og det er synd ikke at gøre det! Nationalparkerne byder på helt fantastiske oplevelser, og dyr, du ellers kun møder i Zoologiskhave. Tag på ziplining-eventyr, vandreture til skjulte vandfald eller vulkaner, gå på hængebroer i junglens trætoppe og oplev naturen i tågeskoven. Du vil sikkert opleve alt fra aber, dovendyr og tukaner til tapirer, krokodiller og myreslugere, når du sejler rundt på floderne i regnskoven eller er på junglevandring med en guide. Det er naturen, du skal opleve i Costa Rica – og vi lover dig, at du også vil få masser af fantastiske strandoplevelser!

Læs om Costa Ricas flotteste nationalparker her.

 

Badeferie i Costa Rica – hvilke strande skal du bo på?

Selvom Costa Rica måske ikke er det første sted, der springer i tankerne for en badeferie, så er strandene helt klart seværdige! Du bør bestemt indlægge flere af strandene på din rundrejse i Costa Rica. Der er flere flotte strande at vælge imellem, og mange af dem ligger godt imellem – eller ligefrem inde i – nationalparkerne.

Puerto Viejo – Hvor den caribiske stemning møder havet

Puerto Viejo har farverige reggae-vibes og afslappet atmosfære, og så er strandene som taget ud af et postkort. Her har du regnskoven bag dig og det gyldne sand med blå, blå bølger foran dig. Glem alt om overfyldte strandområder – her kan du tage en afslappet svømmetur, mens du drikker lækre drinks fra kokosnødder og lytter til stemningsfuld livemusik. Her er dejligt!

Playa Tamarindo – Surferparadiset

Playa Tamarindo er perfekt surfere!  De gode bølger, den gyldne sandstrand og det hyggelige liv i byen gør det til et sandt surferparadis. Tamarindo by byder på et mylder af små butikker, boder og restauranter, men stemningen er hyggelig, og lige uden for byen finder du mangroven. Du er tæt på både liv og natur, så du kan lidt af det hele. Om aftenen vågner barerne, og solnedgangen over vandet giver stranden en helt særlig stemning. Du kan sidde i det mørke sand med en aftendrink og bare nyde livet.

Playa Samara – Rolig afslapning for hele familien

Playa Samara er en seks kilometer lang og bred sandstrand med lyst sand, høje palmer og lækkert, roligt vand. Stranden og byen byder på en afslappet atmosfære, og derfor er det perfekt til dig, der rejser til Costa Rica med børn.

Her er ikke så mange hoteller, men du bor godt, og om aftenen er der hyggeligt langs stranden, når restauranterne spiller livemusik. Ten spadseretur langs strandpromenaden eller slap af under skyggen af de svajende palmer.

Manuel Antonio Nationalpark – Natur og fredede strande

For naturelskere er Manuel Antonio Nationalpark et højdepunkt. Inde i nationalparken finder du nogle af Costa Ricas flotteste og mest berømte strande, og du kan sagtens tilbringe en dags tid ud til vandet her. De flotteste strande er dog fredet, så her er ingen hoteller. Til gengæld er naturen i fokus – kapucineraber svinger sig fra træ til træ, og farverige fugle svæver gennem luften. Tag en vandretur i parken og nyd synet af frodige regnskove, før du belønnes med en forfriskende dukkert i det turkisblå vand.

Uvita – fred og ro på fredede strande

Langs Costa Ricas Stillehavskyst finder du Uvita, der er kendt for sin rolige atmosfære og flotte strande. Den mest berømte strand er Playa Uvita, der har form som en hvalhale. Her kan du slappe af under palmerne i det lyse sand, bade i det klare vand eller tage på snorkeltur til den nærliggende ø Caño Island. I palmerne over dig spotter du måske aber og papegøjer, mens du ligger i sandet og slapper af.

Faktisk er hele området en beskyttet nationalpark, fordi havlivet, korallerne og dyrene i vandet er fredet. Strandene er derfor også beskyttede, og det gør dem rolige og forholdsvist rolige.

 

Vejret i Costa Rica – Hvornår skal du rejse?

Juli eller august som den bedste rejseperiode for Costa Rica. Her finder du den perfekte balance mellem vejr, naturskønhed, oplevelser, turistmængder og priser. Selvom det er “green season” i juli og august, er regnen mere sporadisk, hvilket betyder, at vejret generelt er fantastisk, og naturen er flot og grøn. Samtidig er der færre rejsende, hvilket giver en mere rolig oplevelse.

Som vi siger her i C&C: “Det er simpelthen federe at spotte dovendyr og dele det med et par få mennesker, i stedet for en hel flok.” Sammenlignet med højsæsonen er priserne også mere overkommelige, da hoteller og turoperatører ofte opkræver ekstra.

Vejret på Costa Ricas caribiske kyst – året rundt-rejse

Det kan være lidt vanskeligt at navigere vejret i Costa Rica. Det, vi lige har fortalt, gælder for størstedelen af landet, men der er naturligvis undtagelser.

Når det kommer til Puerto Viejo og den øvrige caribiske kyst, kan du rejse dertil næsten hele året. Der er faktisk ingen dårlig tid at besøge Puerto Viejo, da vejret altid er godt. Der er regnvejr næsten dagligt, men ofte varer bygerne kun et par timer om dagen.

Højsæsonen i Puerto Viejo falder i september og oktober, hvor vejret er bedst, mens resten af landet oplever regnvejr. Juli måned er normalt den mest regnfulde, men selv her kan du nyde godt vejr og spændende oplevelser.

Læs vores vejrguide til Costa Rica her.

 

Vi skræddersyr din rejse, så den passer præcis til dig!

Vi tilbyder et bredt udvalg af rejser til Costa Rica, men i bund og grund kan du sammensætte din helt egen rejse. Fortæl os, hvad du gerne vil opleve, så skræddersyr vi sammen din drømmerejse. Vi kan skræddersy den med mange strande eller få strande og med hoteller, der møder de behov, du har for en ferie med strand i Costa Rica. Mulighederne er mange, så kontakt en af vores eksperter og bliv guidet til den perfekte rejse til Costa Rica!

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Smukke Samara Beach
Playa Grande tæt ved Tamarindo

Hvorfor rejse med os?