Vietnam

Chau Doc (Mekong)

Gå tilbage

Rejser til Chau Doc (Mekong)

Chau Doc er en hyggelig by i An Giang-provinsen i Vietnams Mekongdelta. Byen ligger lige op til Cambodias grænse ud til Bassac-floden. Byen er særligt multikulturel, og du vil opleve at både charm- og khmerkulturen er stærkt repræsenteret. Du finder altså både moskeer, kirker og templer, mange flot udsmykkede med guld, og du mærker hurtigt den cambodianske indflydelse. 


Livet i byen

Chau Doc er en lille by, som i sig selv måske hurtigt er overset. Slå dog et smut forbi det lokale marked, som er et af de mere summende og farverige i området. Her handler de lokale, og fordi byen er hjem til så mange forskellige kulturer, er en tur på markedet et sjovt indblik i de forskellige kulturers kulinariske særpræg.

Du kan både stille sulten ved en af madboderne, shoppe lokale specialiteter med hjem og tage et kig på tøj og flotte tekstiler. I folkemunde kaldes markedet også ”kongeriget af fermenteret fisk”, og du skulle altså tage at prøve det! Hvis fisk ikke er din stærke side, kan du også styre mod frugtafdelingen og købe en pose skåret mango to-go, lige til at snacke på vejen.


Den flydende fiskerby

Omkring fire kilometer fra byens centrum finder du Chau Docs flydende by, hjem til det lokale fiskersamfund. Det er en virkelig sjov og spøjs oplevelse, som du ikke vil gå glip af. Her har folk bygget flydende huse, der bliver holdt oppe af tomme metaltønder. Fra morgenstunden vil du her se byen vågne op og livet folde sig ud på floden. De flydende markeder, som regionen er så kendt for, sælger morgenmad, dagligvarer og grøntsager – lige udenfor beboernes dør.


Besøg Sam Mountain

Lige udenfor byen ligger Sam Mountain, som er deltaets højeste bjerg. Måske et bjerg er meget sagt, det minder mest om en bakke. Fra bjergets top til tå ligger omkring 200 historiske relikvier – templer, pagoder og gravsteder. Sætter du kurs mod toppen, bliver du belønnet med fantastisk udsigt over deltaets grønne vandlandskab. 

I månekalenderens fjerde måned – omkring slutningen af maj – fejrer de Ba Chua Xu, som er den største festival med kulturelle, spirituelle og religiøse værdier i Mekongdeltaet. Millioner af pilgrimme – og turister – besøger hvert år Sam Mountain i denne periode. Festivitassen har en særlig spirituel side, men der foregår også en masse andre ting som kunstudstillinger, teater, madmarkeder og sportsaktiviteter. Slut dig til fejringen, mærk den summende stemning og manifester gode ting for fremtiden.


Ba Chau Xu Temple

Ved foden af Sam Mountain slår Ba Chau Xu-templet rødder. Det blev bygget til ære for Ba Chau Xu – gudinden for velstand, sundhed og handel, og som ifølge gamle tradition beskytter den vietnamesiske grænse. Det er et smukt tempel fyldt med gamle fortællinger og et besøg værd, når du har været oppe på Sam Mountain.


Tra Su Cajuput Forest

Har du tid til overs i kalenderen, kan du tage en dag ud og besøge Tra Su Cajuput Forest. Den ligger omkring 23 kilometer fra Chau Doc. Hop på en båd, og sejl ud til den grønne vandskov, hvor cajeput-træerne bryder op gennem vandet, og grønne planter dækker overfladen. 


Hvornår er det bedst at rejse til Chau Doc?

Er du på rundrejse i det sydlige Vietnam, kommer du ikke udenom at lægge vejen forbi Mekongdeltaet og Chau Doc. Den bedste tid at besøge Chau Doc er i tørsæsonen mellem november og april. Du kan også sagtens rejse til Sydvietnam i den våde sæson, som er mellem maj og oktober. Bliv klogere på Vietnams sæsoner her. Når rejsen står for døren, kan du læse vores Vietnam-rejseguide og blive klædt helt på til turen!

Billeder

1 ud af 8
Chau Doc ligger ud til Bassac floden
1 ud af 8
Her lever man på, ved og af de mange floder og kanaler
1 ud af 8
Grønne rismarker så langt øjet rækker
1 ud af 8
Rejser til Vietnam
1 ud af 8
Rejser til Vietnam
1 ud af 8
Rejser til Vietnam
1 ud af 8
Rejser til Vietnam
1 ud af 8
Rejser til Vietnam

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Chau Doc (Mekong)

Flere hoteller i Chau Doc (Mekong)