Gå tilbage

Rejser til Sapa

Du skal rejse til Sapa, hvis du er til smuk natur, storslåede oplevelser og helt fantastiske udsigter. 

Sapa er en mindre by i det nordlige Vietnam, tæt på den kinesiske grænse. Byen ligger 1.650 meter over havet i en frodig dal, og her oplever du virkelig det ægte Vietnam, som du kender det fra postkortene: rismarker, bønder med spidse hatte, der arbejder i markeder og småbitte landsbyer spredt ud over bjergsiderne. På en god dag har du udsigt til Vietnams højeste bjerg, der er over 3000 meter højt.  

Franskmændene var i sin tid meget begejstrede for de kølige bjerge, og deres kærlighed til området lagde grundstenen for den populære ferieby, du i dag finder her.  

Det er dog ikke for byens skyld, du rejser til Sapa på din Vietnam-rundrejse – det er det helt utrolige landskab, der omgiver byen.

 

Muang Hoa-dalen i Sapa

I Sapa finder du Muong Hoa-dalen – et af de smukkeste steder i hele Vietnam. Bjerglandskabet her er ubeskriveligt smukt med risterrasser og små fine huse spredt ud over bjergsiden. Det er som om, lyset er helt særligt her, og bjergene lidt grønnere end alle andre steder. Når solen falder på de lysegrønne bjergsider og de mange risterrasser, er det som at træde ind i et eventyr. Vietnam kan virkelig det der med risterrasser! 

 

Sapas omkringliggende landsbyer 

Området omkring Sapa er hjemsted for mange etniske minoriteter som fx H’mong, Zao, Zay, Tay og Xapho. De bor i større og mindre byer her i bjergene, og du kan besøge de fleste fra Sapa.

Bac Ha er en lille hyggelig bjergby, hvor der ikke sker så meget, men om søndagen, vrimler det med folk fra omegnen, som alle kommer til byen for at handle. Oplev det største og mest farverige marked i den nordvestlige del af Vietnam. Byens befolkning er for det meste de farvestrålende ”Flower Hmong”, der har fået dette tilnavn pga. deres flot broderede tøj i alverdens flotte farver. Køb souvenirs med hjem og se dig omkring på det spændende vietnamesiske bjergmarked, der bugner af frugt, grønt og sjovt tingeltangel.

Alle folkeslagene i området samles her for at sælge deres produkter – prøv måske at smage den lokale majswhisky! En kort cykeltur gennem byen byder på et besøg til den tidligere H’Mong Konges imponerende hus, Hoang A Tuong paladset. Bygningen er flot med de mange trapper og søjlegange, og så ligger det selvfølgelig smukt med udsigt til vand og bjerge.

Lao Chai ligger nær bunden af dalen. Gå rundt i byen, se den katolske kirke og oplev livet i den lille Hmong landsby. Fra Sapa og de andre bjerglandsbyer har du kunnet kigge ud over dalen, og nu står du midt i det hele med lysegrønne rismarker, så langt øjet rækker. Vink til bønderne i markerne, og hils på børnene der leger i gaderne. De hilser gladelig igen!

Oplev også Sin Chai landsbyen, hvor Black H'mong folket bor for foden af Hoang Lien-bjergkæden. Her går adskillige trekkingruter med fantastisk udsigt ud over dalen, de enorme kalkstensbjerge og rismarkerne. Nærved ligger Cat Cat-landsbyen, hvor Hmong folket bor og Y Linh Ho-landsby, hvor du Black H'mong folket bor.  

 

Et møde med bjergenes befolkning 

Omkring Sapa vil du i det hele taget møde mange forskellige stammefolk fx H´Mong, Tu Di, Tay eller Giay. Vil du gerne lære nogle af Vietnams mange folkeslag endnu bedre at kende, så besøg nogle af de mindre landsbyer i området. Med vandbøfler i baghaven og madlavning over åben ild ligner hverdagen her ikke den, du kender hjemmefra.

Hils på de mennesker, du møder på din vej, snak med dem og stop ved nogle af boderne i gader i de småbitte landsbyer, hvor du kan få en kop te, en frugt eller lidt sødt. Husk at vinke til de børn, du møder på din vej – så bliver du belønnet med et stort smil og et begejstret vink tilbage!  

I alle bjerglandsbyerne kan du opleve, hvordan de lever her i bjergene. De arbejder i markerne, handler på de lokale markeder, og flere steder kan du også opleve, hvordan de destillerer vin fremstillet af majs – det er noget af en oplevelse. Du bør selvfølgelig også smage på majsvinen, når nu det er en specialitet her i Vietnams bjerge. 

 

Sapa by med liv og restauranter 

Franskmændene udviklede byen til et feriested med tennisbaner, landingsbane, kirke og masser af villaer. I 1979 blev byen angrebet af kineserne, og mange af bygningerne blev desværre helt ødelagt. Siden 1990’erne har byen været en af landets mest populære feriedestinationer med en del hoteller og masser af oplevelser i naturen.  

Selve Sapa by har efterhånden vokset sig forholdsvist stor og har et større udvalg af hoteller og restauranter med masser at vælge imellem. Både vietnamesisk og vestlig mad, så der er noget for alle. Byen har dog ikke det store natteliv, så forvent ikke at kunne købe drinks efter midnat. 

Det hyggelige lørdagsmarked, som mange turister kommer for at se, er et af byens største attraktioner med handel af lokale varer og produkter. Det bliver også kaldt for kærlighedsmarkedet, fordi unge møder hinanden her, og der bliver spillet musik for at ”sætte en stemning” – netop med det formål, at folk skal forelske sig. Det siger man i hvert fald. 

 

Sapas fantastiske udsigter og trekkingruter 

Du kan finde smukke udsigtspunkter mange steder i Sapa og få et glimt af den imponerende dal, de mange risterrasser og Fansipan-bjerget.  

Sapas utrolige omgivelser indbyder virkelig til, at du snører vandrestøvlerne og sætter kursen ud i naturen. Du kan vandre i timevis gennem smukke landskaber, beundre risterrasserne og bare nyde roen her i naturen. Trekkingture bør gøres med en guide, men du kan dog gå ad hovedvejene til Cat Cat-landsbyen uden de store strabadser og også opleve et fint vandfald undervejs. 

I området omkring Sapa kan du virkelig tage på nogle flotte trekkingture og lidt sydvest for byen ligger naturreservatet Nui Hoang Lien, hvor du kan opleve alverdens sjældne dyr. 

 

Sapas beliggenhed 

Sapa ligger som nævnt på grænsen mellem Vietnam og Kina, og rejser du til Vietnam for at opleve naturen, bør du have Sapa på programmet. Før i tiden skulle du med nattog fra Hanoi, og det var en lidt bøvlet tur, men nu kan du køre i bil på fine, nye veje og dermed lettere få Sapa med på rejsen. 

Her i bjergene finder du et køligere klima, og du kan få store oplevelser i naturen. Ha Khau-grænsen mellem Kina og Vietnam er et besøg værd! Den ligger ved bredden af den røde flod, som danner den naturlige grænse mellem landene. 

 

Hvornår skal du rejse til Sapa? 

Fra december til februar, skal du huske varmt tøj, da der er koldt i Sapa. Regntiden er fra maj til september. Foråret og efteråret er perfekt til at opleve Sapa! Læs mere om Vietnams sæsoner her.

 

Sådan bor du i Sapa

Du bor som regel rigtig dejligt i Sapa. Vi har aftaler med en håndfuld gode hoteller. Fælles for dem er, at udsigten og rismarkerne er i centrum. Der findes ikke noget bedre end at nyde udsigten ud over skyer og bjerglandskaber fra en skøn pool. Det er der rig mulighed for i Sapa!

 

Ris, ris og atter ris i Vietnam 

Sapa er kendt for sine rismarker og risterrasser. Rismarker, der strækker sig langt ud i horisonten, og rismarker der pryder det ene bjerg efter det andet som smukke risterrasser – det er det typiske billede af Vietnam. Og der dyrkes altså også rigtig, rigtig, meget ris i Vietnam – også i Sapa. Det meste dyrkes dog sydpå omkring Mekongdeltaet

Legenden siger, at ris engang var let at dyrke. I tidernes morgen blev risen nemlig leveret af guderne i en samlet ”bold”, der var nem at håndtere. Desværre kom et menneske til at skubbe så kraftigt til bolden, at risen spredtes for alle vinde. Siden den dag har folk måttet dyrke risen i markerne. Sådan har vi mennesker jo dummet os så tit i legenderne. Til gengæld er rismarkerne et flot syn!

Billeder

1 ud af 11
Fantastisk natur i Sapa
1 ud af 11
Rejser til Vietnam
1 ud af 11
Den smukke natur er hovedattraktionen her
1 ud af 11
Området omkring Sapa er hjemsted for mange minoriteter
1 ud af 11
En udsigt, som du også gerne vil opleve?
1 ud af 11
De flotte terrassemarker
1 ud af 11
Snør vandrestøvlerne, pak kameraet og tag på vandretur
1 ud af 11
Langtidsferie i Vietnam
1 ud af 11
Rejser til Vietnam
1 ud af 11
Rejser til Vietnam
1 ud af 11
Rejser til Vietnam

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Sapa

Flere hoteller i Sapa