Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Vietnams klima og sæsoner

Overvejer du at rejse til Vietnam? Så har du nok også spurgt dig selv “Hvornår på året er det bedst at rejse til Vietnam?”.

Det er bedst at rejse til Vietnam forår eller vinter! Hvis du rejser til Vietnam i januar, februar, marts eller april er der rigtige gode muligheder for godt vejr. Hele Vietnam har godt vejr om foråret, og marts er den absolut bedste måned at rejse i, hvis du vil rejse rundt i landet.

Du kan dog også opleve godt vejr i Vietnam på andre tidspunkter. Det er et langt land, og sæsonerne svinger en del fra nord til syd – derfor vil vi gerne uddybe dem for dig. Du kan nemlig sagtens finde godt vejr i Vietnam i både efteråret og sommeren – det er bare om at vide, hvor du skal tage hen.

Hvor varmt er der i Vietnam?

Der er generelt varmt i Vietnam, men klimaet varierer lidt afhængigt af, hvornår du rejser. Hvis du skal op i bjergene, kan der dog være koldt.

Hvornår er det regnsæson i Vietnam?

Regnsæsonen falder i Nordvietnam i juni, juli og august. Det er regnsæson i det centrale Vietnam i september, oktober og november. Det er regnsæson i Sydvietnam i juni, juli og august.

Vejret i Vietnam

Vejret i Vietnam

Vi er selvfølgelig ikke herrer over vejret, som altid kan være omskifteligt, men uanset hvornår du rejser til Vietnam, vil du opleve et helt fantastisk land! 

Kan man rejse til Vietnam om sommeren?

Du kan sagtens rejse til Vietnam om sommeren! Vejret er klart bedst om sommeren i det centrale Vietnam – og især godt i juni og juli. I august er vejret som regel også helt fint, men du kan godt få lidt regnbyger.

Vi anbefaler, at du tager til Hoi An og Hué om sommeren.

Kultur i Hué om sommeren

I Hué står den på kultur og historie i de gamle ruiner. Faktisk er her er en hel by, der går under navnet ”Kongebyen” og er bygget op ligesom Den Forbudte by i Beijing med fæstning, kanoner, mur og voldgrav. I den indre Kongeby boede kongen og hans familie!

Byliv og badeferie i Hoi An om sommeren

Hoi An har både byliv og dejlig strand, så her kan du sagtens tilbringe lang tid og få tanket op på sol og badning. Stranden er bred, gylden og børnevenlig, og Hoi An by er nok den smukkeste i hele Vietnam! Her går du rundt i de gamle, farvestrålende gader i skæret fra lanterner i alverdens farver. Stemningen er fantastisk – især langs floden, hvor bådene ligger og vugger, og der er herligt liv på promenaden langs vandet.

Øliv om sommeren

Ønsker du endnu på strandferie om sommeren, så læg vejen forbi Tam Hai Island syd for Hoi An. Her er nærmest ingen turister, og ikke meget byliv, men her er natur og fine gyldne strande med palmer. Det er ikke bountystrande, men mere ”uredte” strande med lokalt liv og fiskerbåde.

De bedste sommerrejser til Vietnam

Overvejer du at rejse til Vietnam om efteråret?

Du kan sagtens rejse til Vietnam i efteråret. I disse måneder er det bedst at tage til Nord- og Sydvietnam.

Det nordlige Vietnams bjerge i efteråret

Bjergene og risterrasserne omkring Sapa, Mai Chau, Pu Luong og Ninh Binh har super vejr forår og efterår! Her er det bjerglandskaber indhyllet i disede skyer, smukke udsigter og bølgende rismarker, du skal opleve. I de små landsbyer møder du vietnameserne og kan opleve hverdagen her i Nordvietnams bjerge. Du kan faktisk også rejse hertil om vinteren, men det er lidt koldt.

Rejs til Halong Bay efterår og forår

Vietnams turistattraktion nr. 1, Halong Bay, har også sin højsæson forår og efterår. Det er en stor oplevelse at sejle rundt i det smukke, smaragdgrønne vand. Omkring dig tårner de grønklædte kalkstensbjerge op fra vandet, og du kan opleve dem både fra kajak og kano og bare fra dit soldæk på båden. Vi anbefaler at bo på en båd en nat eller to og virkelig opleve bugten.

Hovedstaden Hanoi – bedst forår og efterår

Vietnams hovedstad Hanoi er ligeledes bedst forår og efterår. Byens gader er fulde af mennesker, velduftende gadekøkkener og over 3 mio. scootere! En rolig stund finder du rundt om den romantiske Hoan Kiem sø. Her møder du mange af byens indbyggere, der alle trænger til lidt ro og fred indimellem.

Sydvietnams strande i det sene efterår

Vil du til Sydvietnam i efteråret, fx til Ho Chi Minh City, Mekong Delta og strandene sydpå, så tag afsted i november, hvor vejret er godt. I oktober kan du også godt få fint vejr, men du vil også få regn.

Den allerbedste efterårsrejse

Overvejer du at rejse til Vietnam om vinteren?

Du kan rejse til det meste af Vietnam om vinteren.

Tag på den klassiske rundrejse til Vietnams byer og naturattraktioner i vintermånederne.

Ho Chi Minh City – bedst vinter og forår

Vietnams største by Ho Chi Minh City har super vejr vinter og forår! Byen er et godt mix af interessant historie og moderne nutid, og i gaderne vrimler det med mennesker, madmarkeder og butikker. Den franske bydel byder på brede boulevarder, hvor du kan spise en fransk croissant eller tage et smut forbi den vietnamesiske Notre Dame Katedral.

Badeferie i Vietnam til vinter

Det er oplagt at tage din badeferie i Vietnam om vinteren – i hvert fald hvis du planlægger de sydlige strande og øer, hvor vejret er bedst vinter og forår. Con Dao er en samling af virkelig dejlige og meget uturistede øer, og strandene er nogle af Vietnams flotteste. Det er de øer i Vietnam, som er allermest bounty. Du kan snorkle ved skibsvrag og udforske junglen, hvis du bliver træt af strandene.

Mui Ne og øen Phu Quoc deler du i høj grad med andre turister, for her er masser af hoteller og restauranter langs de flotte, brede strande. Stemningen er god, her er masser af palmer, lækre hoteller med pools og markeder med gadekøkkener og tingeltangel.

Mekong Delta i vintermånederne

Mekong Delta er en oplevelse, du må ikke gå glip af. Vejret er bedst vinter og forår. Du kan både besøge Mekong på dagsture, bo et par dage på en båd med et spændende turprogram eller bo i en af de små landsbyer langs floderne. Her er flot natur, rismarker helt ud til flodbredden og masser af traditionelle landsbyer og fiskerbyer, hvor livet går sin daglige gang.

De nordlige bjerge og byer i vintermånederne

Tager du til det nordlige Vietnam, så hold dig til tidlig vinter eller vent til foråret, for vejret er bedst i november og december samt marts og april.

De bedste vinterferier til Vietnam

Overvejer du at rejse til Vietnam om foråret?

Foråret er den absolut bedste årstid at rejse til Vietnam i!

Du kan rejse alle steder hen i Vietnam i forårsmånederne – og vejret er som regel virkelig godt. Marts er den bedste af forårsmånederne, og her er vejret godt i hele Vietnam!

April er også en virkelig god måned at rejse i over hele landet. Næsten lige så god som marts måned.

I maj måned er vejret super i det centrale Vietnam, men du kan godt få lidt regn sydpå og nordpå. Nordvietnam og Sydvietnam har nemlig deres højsæson om vinteren og et det tidlige forår.

Det centrale Vietnam – fantastisk i marts, april og maj

Hele foråret er det godt vejr i det centrale Vietnam! Hué og Hoi An kan du faktisk rejse til både sommer, vinter og forår. I Hué skal du opleve den gamle kongeby, der er bygget op som en fæstning med flagtårn, voldgrave, kanoner og bymure, og det ligner til forveksling Den Forbudte By i Beijing. Her står den virkelig på historie og kultur, og det er en stor oplevelse!

Hoi An er Vietnams smukkeste og mest romantiske by. Over dit hoved hænger de farvestrålende lanterner som lygter, og hele den gamle by bliver lyst op om aftenen. Også floden bliver lyst op i mørket, hvor der er liv på de mange hyggelige restauranter langs bredden.

Nordvietnam – godt i forårsmånederne

Hovedstaden Hanoi har sin højsæson i det tidlige forår. Her står den på fransk kolonitidsstil med caféer, croissanter og café latter på brede boulevarder og den flotte Hoan Kim-sø midt i byen.

Bjergene og risterrasserne omkring Sapa, Mai Chau, Pu Luong og Ninh Binh har som nævnt rigtig dejligt vejr forår og efterår! Her skal du tage hen for at opleve landskaber, natur og ro. Udsigterne er utrolige, og i de små landsbyer kan du hilse på bønder og skoleelever og opleve hverdagen i bjergene.

Halong Bay har også sin højsæson tidligt forår og efterår. Her sejler du rundt i smaragdgrønt vand blandt frodige kalkstensbjerge. Du kan bo en dag eller to på en båd med oplevelser i kajak og kano.

Rejs til Sydvietnam i foråret

Sydpå har Ho Chi Minh City, Mekong Delta og de flotte strande deres højsæson vinter og forår og er også en super forårsdestination! Især i de tidlige forårsmåneder.

Ho Chi Minh City er Vietnams største by, og her er et menneskemylder uden lige på gaderne, der også vrimler med madmarkeder og gadekøkkener.

Ved Mekong Delta står den på flydende markeder og småbyer langs flodbredden – samtidig med at naturen er flot og frodig og fuld af rismarker. Her kan du virkelig opleve det lokale liv! Bo enten i bod, på homestay eller tag hertil på en dagstur fra Ho Chi Minh City.

Du finder nogle af Vietnams bedste stranddestinationer sydpå. Vi er mest vild med Con Dao-øerne, hvor strandene er hvide og vandet helt blåt – det er det tætteste, du kommer på Thailands strande i Vietnam. Mui Ne og Phu Quoc er de mest populære badeferiedestinationer, så du deler de brede, gyldne strande med en del andre turister. Til gengæld er her masser af liv, gode restauranter, lækre hoteller og et hav af aktiviteter.

De bedste forårsrejser til Vietnam

Hvorfor rejse med os?