Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Overvejer du en rejse til Vietnam? Så er det en god idé at vide, hvornår du skal rejse!  

Hvis du vil være så sikker som muligt på godt vejr i Vietnam, så er det vinter eller forår, du skal afsted. Det er en rigtig god periode at tage på en helt klassisk rundrejse til Vietnams vigtigste byer. 

Vietnam er dog et langt land, og sæsonerne kan svinge en del fra nord til syd – derfor vil vi gerne uddybe dem for dig. Du kan nemlig sagtens finde godt vejr i Vietnam i både efteråret og sommeren – det er bare om at vide, hvor du skal tage hen.

Vejret i Vietnam bestemmes blandt andet af to monsuner, den våde og den tørre. Vejret fra april til september er som regel vådt og varmt, hvor vejret fra oktober til april er mere tørt og køligt. 

Vi er selvfølgelig ikke herre over vejret, som altid kan være omskifteligt, men uanset hvornår du rejser til Vietnam, vil du opleve et helt fantastisk land! 


Vejret i Nordvietnam

Det nordlige Vietnam med Hanoi, Halong Bay og Mai Chau kan du faktisk besøge det meste af året. Styr uden om juni, juli og august, hvor det regner. Det allerbedste vejr, vil du opleve i november/december og marts/april. Her er vejret som regel tørt og omkring 20 grader.


Vejret i Centralvietnam

I det centrale Vietnam finder du Hué og Hoi An – og dem kommer du højst sandsynligt forbi, hvis du er på rundrejse i Vietnam. Her skal du tage til mellem februar og juli for allerbedst vejr. Du kan også sagtens rejse hertil i december, januar og august, hvor vejret også er fint, men her er der risiko for lidt regn. Hvis du rejser til Centralvietnam i efteråret, regner det meget.


Vejret i Sydvietnam

Hvis du er på rundrejse i Vietnam, kan du besøge de bedste strande i det sydlige Vietnam, fx Mui Ne og øerne Phu Quoc og Con Dao. Det er i Sydvietnam, du finder Vietnams største og mest moderne by, nemlig Ho Chi Minh City. 

Kort og godt, så skal du ikke at rejse til Sydvietnam i juli, juni, august og september, hvis du vil undgå regnvejr. Det er dejlig varmt i den periode, men der er også lige lovlig vådt. I maj og oktober kan du sagtens opleve fint vejr men med regnskyl hver dag. Fra november til og med april er vejret som regel godt.


Et fantastisk rundrejse land!

Vietnam er et super rundrejseland. Vi anbefaler til hver en tid vores gæster at tage på en spændende rundrejse til de vigtigste af Vietnams byer og oplevelser. På den måde oplever du både naturen, de hyggelige byer, storbyliv og strand – og du får set lidt af alt det, som Vietnam har at byde på. Du kan sagtens tage børnene med på sådan en rundrejse, for vi arrangerer transporterne for dig.  

Vietnam er et land, der har været udsat for en del, og historien mærkes tydeligt i byerne og hos befolkningen. Men landet har lagt historien bag sig, og den nye generation af befolkningen er styrket og har et helt andet syn på verdenen. Når du rejser til Vietnam, oplever du et stærkt folk, der er fuld af varme. De tager med stor glæde imod gæster, og det ses tydeligt, at de er stolte af det land, som de har kæmpet for.

 

Den klassiske rundrejse i Vietnam

På en rundrejse i Vietnam vil du hurtigt opleve, at det er et alsidigt land med mange muligheder. Og det er et land, som vores gæster besøger igen og igen. Her er en helt særlig stemning – måske på grund af de spændende byer og de mange bølgende rismarker. Duften fra de mange gadekøkkener giver byerne en helt særlig atmosfære, og ikke mindst lækker mad at sætte tænderne i! 

Herlig stemning i Hoi An

Hoi An er simpelthen Vietnams mest hyggelige by, og samtidig en af verdens mest romantiske byer! Hoi An gemmer på mange historier og legender i de kringlede små gader med velbevarede og gamle huse. Byen bliver lyst op om aftenen af de mange farvestrålende lanterner, der hænger over dit hoved som lygter, og langs floden er der liv ved restauranterne og på de mange både.

Rejs til Vietnams hovedstad – livlige Hanoi

Hanoi er travl og fuld af mennesker og trafik, og det siges, at der er over 3 mio. scootere i byen! Du kan slippe lidt væk fra trafikken ved at gå en hyggelig tur rundt om den romantiske Hoan Kiem sø, hvor mange af byens indbyggere søger tilflugt når de trænger til lidt ro. Du kan opleve historiske mindesmærker, de franskinspirerede boulevarder med deres fortovscaféer og store smukke pladser.

Franske boulevarder og skyskrabere i Ho Chi Minh City

Og så er der kæmpestore Ho Chi Minh City! Byen rummer både interessant historie og moderne nutid, og det vrimler med mennesker, madmarkeder og forskellige butikker. Den franske bydel er særligt interessant med sine brede boulevarder, hvor du kan spise croissanter og franske baguettes eller tage forbi den flotte Notre Dame katedral.


Smag dig igennem Vietnam

Vietnams køkken bliver anset som et af verdens sundeste! Du får dejlig mad i Vietnam – lige fra smukke, smagfulde anretninger på fine restauranter til rustikke gadekøkkener, hvor en skøn duft spreder sig i byernes gader. Maden består som regel af ris eller nudler, masser af grøntsager, frugter og kød eller fisk. Og naturligvis forårsruller og suppe! 

 

Rundrejser i Vietnam

Hvorfor rejse med os?