Badeferie i Vietnam

Badeferie i Vietnam

Tag på badeferie i Vietnam og kombinér hyggelige byer, kulturelle oplevelser og dejlig vietnamesisk mad med gyldne strande og masser af afslapning. Ud til strandene ligger gerne masser af dejlige restauranter, hvor du kan nyde vietnamesisk mad med udsigt ud over vandet.

 

Hvornår skal du tage på badeferie i Vietnam?

Det er vigtigt at vide, hvilke strande du vil opleve, når du skal planlægge, hvornår du skal rejse til Vietnam.

De fleste af Vietnams strande ligger i det sydlige Vietnam. Her er vejret bedst fra november til og med april, hvor solen skinner. Du kan dog sagtens tage af sted i maj og oktober, hvor vejret som regel er fint, men du får nok en daglig regnskylle. Undgå at rejse i juni, juli og august. Vejret er varmt, men det regner meget.

Det centrale Vietnam, herunder Hoi An, har også flere dejlige strande. Her skal du tage til fra februar til og med juli for at få det bedste vejr, så overvejer du en sommerferie i Vietnam, så er det centrale Vietnam oplagt. Har du ikke noget imod en nedkølende byge i løbet af dagen, kan du også sagtens rejse i december, januar og august og slænge dig på stranden i soltimerne i stedet. Styr uden om september, oktober og november, hvor det regner meget.

 

Vietnams bedste strande

En badeferie i Vietnam er ikke som badeferier i fx Thailand, for Vietnam er ikke på samme måde kendt for sine strande. Men her er nu alligevel nogle gode strande. Vi anbefaler altid et par dage på stranden som en afslappende afslutning på en rundrejse, men du kan også sagtens tage på badeferie i Vietnam.

Hoi An – romantisk by og skøn strand

En badeferie i Hoi An byder på verdens hyggeligste by og en af Vietnams dejligste strande. Vi anbefaler Hoi An, fordi du netop får byliv med på badeferien.

Hoi Ans strand er er lang og bred med gyldent sand, og du kan sagtens bade og nyde en god bog i en liggestol på dit resort. Tag på sejlture på vandet i sampanbåde eller lån en cykel og kør de omkring 3,5 kilometer ind til Hoi An by.

Hoi An er en favorit både hos vores gæster og blandt C&Cs ansatte. Byen er smuk, romantisk og farvestrålende. En slentretur i gaderne byder på huse i alverdens farver, gamle broer og smukke lanterner af silkepapir i alverdens farver. De hænger over dit hoved som en stjernehimmel og lyser op i mørket om aftenen. Også ved floden er stemningen god med hyggelige caféer og dejlige restauranter, hvor du kan spise vietnamesisk mad i alle afskygninger.

Tag på badeferie i Hoi An fra februar til og med juli for mest sol.

Con Dao – de smukkeste øer

En badeferie på Con Dao i Sydvietnam byder på en samling af smukke øer, og de er ikke særligt turistede. Her skal du tage til, hvis du vil have flotte strande, små bugte og blåt vand. Det er det tætteste, du kommer på thailandske strande, og de er virkelig fine. Mest kendt er øen Con Son, hvor du kan snorkle ved skibsvrag og opleve historiske bygninger. Her er også frodig jungle, hvis du trænger til lidt natur på badeferien.

Hold badeferien på Con Dao fra november til april for bedst muligt vejr.

Mui Ne  og Phu Quoc – liv og glade dage

Både provinsen Mui Ne og øen Phu Quoc er oplagte til badeferier! Begge steder deler du dog med andre turister, og her skyder flere og flere hoteller og restauranter op langs de flotte, brede strande.

Mui Ne er en forholdsvist lille kystby, men her er masser af restauranter og hoteller. Langs stranden vil du se masser af de traditionelle, runde sampanbåde, og ude i vandet er der windsurfere og fiskerbåde. Stemningen er god, og hotellerne langs stranden er som regel virkelig lækre med pool og palmer. Mui Ne er også kendt for sine sandklitter – det er nærmest som en ørken med sandbakker i alverdens farver, som du kan kælke i.

Phu Quoc er Vietnams største ø, og en badeferie på Phu Quoc kan du sagtens finde rolige strande, men øen har også mange strande med fest og gang i den. Øen er et populært turistmål, og langs hovedvejen ligger hotellerne på rad og række side om side med dejlige gadekøkkener, natmarkedet og adskillige barer og natklubber.

Tag på badeferie i Mui Ne eller på Phu Quoc fra november til april, hvis du vil have mest mulig sol.

Slut af på stranden på din rundrejse i Vietnam

Vi vil til enhver tid anbefale, at du oplever mere af landet, når du nu er rejst så langt. Vietnam er et spændende land, både når det gælder historie, kultur og natur. Oplevelserne står virkelig i kø! Her er templer og forbudte byer, her er farvestrålende lanterner, her er levn fra Vietnam-krigen, her er smukke nationalparker og naturfænomener, her er fantastisk mad, her er franske kolonitidsbygninger udover de brede, gyldne strande.

Vietnams byer er også store oplevelser – og meget forskellige! Lige fra romantiske Hoi An lyst op lanterner til menneskemylder og markeder i Hanoi og Ho Chi Minh City.

Hele Vietnam bør opleves!

Hvorfor rejse med os?