Rejs til Laos - det historiske risparadis med helt vild natur

Laos er ikke lige så turistet som mange andre af landene i Asien, men det betyder ikke, at det ikke er et vidunderligt rejseland! Rejser til Laos byder på elefanter, trætopseventyr i junglen, Mekongfloden, historiske templer og helt vild natur med kæmpemæssige klippebjerge og smukke floder. Her er et væld af små, hyggelige landsbyer, der ligger blandt rismarker og vidunderligt smukke kongebyer.  

Laos er et af de få lande i verden, der ikke har adgang til havet – til gengæld har det den mægtige Mekongflod og flere andre store floder. Og det er netop floderne og naturen, som kendetegner dette smukke land, der kan fortrylle enhver med sine bjerge, dale og skove. Her er langt mellem byerne, og selv storbyerne er små. Laos har været hjem for mange kongeriger, og det fornemmer du tydeligt, når du går rundt blandt byernes smukke templer. 

 

Gå på opdagelse i Laos’ skønne natur 

Laos natur skal udforskes! Find din indre eventyrer frem og kast dig ud i det, så du kan opleve de næsten uendeligt mange smukke landskaber på tætteste hold.  

Mekongfloden og de 4000 øer 

Mekongfloden er selvsagt en af landets største attraktioner. En tur med båd ned ad floden gennem smukke landskaber byder på hyggelige fiskerlandsbyer og pælehuse i ”De 4.000 øers paradis”. Og det er også her, du finder Sydøstasiens største vandfald, Khone Phapheng! Det er noget af et syn – så husk at have kameraet klar! Fra båden kan du se livet langs flodernes bredder og opleve de små fiskerlandsbyer med små pælehuse fulde af blafrende vasketøj og børn, der leger i vandet. 

De nordlige bjerge og floder 

Laos’ mange floder byder på smukke vandreruter i den omkringliggende natur, spændende bådeventyr på floden og småbitte landsbyer med legende børn, græssende bøfler og folk, der arbejder i naturen og på vandet. Du kan næsten ikke rejse i Laos uden at tage på et flodkrydstogt.

Muang Ngoi er en lille bitte landsby, der ligger ned til Nam Ou floden. Her er næsten ingenting andet end den lille by på måske 500 huse og så de fantastiske omgivelser - flotte bjerge, smukke dale, idylliske landsbyer og masser af plads og frisk luft. 

Nong Khiaw er en anden lille by, der ligger ned til Nam Ou floden - på et sted hvor floden tager sig et ordentligt sving, så når du er i byen, har du floden på begge sider. Bjergene er fantastisk flotte, og du kan selvfølgelig vandre, eller opleve dem langs floden i kano eller kajak. 

Naturen i det sydlige Laos 

Bolaven Plateau er kendt for den kølige bjergluft højt over Mekong dalen. Her er jungle og kaffeplantager og så det berømte Tad Fane-vandfald, som er over 100 meter højt. Vandfaldet falder ned i en dyb kløft fuldstændigt overdækket af frodig jungle. 

Nong Luang ligger midt ud i Laos' jungle. Her kan du bo i trætoppene, gå på hængebroer mellem træerne, vandre til smukke vandfald, klatre på lodrette klippevægge og zipline igennem junglen. Forhåbentligt er du ikke bange af dig, for de lange svævebaner giver et sug i maven og vind i ansigtet, mens du bare svæver igennem smuk natur og oplever junglen oppefra. 

Se elefanter i Sayaboury 

I Laos kan du møde elefanter! Du kan faktisk komme helt tæt på dem i nationalparken i Sayaboury, et kæmpe naturområde, der tillader dig at komme helt tæt på elefanter i deres naturlige levemiljø, under kontrollerede forhold. 

 

Laos’ smukke kongebyer 

Luang Prabang ligger omgivet af grønne bjerge, der hvor Khanfloden og Mekongfloden flyder sammen. Det er en dejlig by fuld af gyldne templer, og her hersker en afslappet stemning. Oplev de smukke paladser, religiøse templer og det brogede gadebillede på en tur rundt i byen. Gaderne er fulde af munke i farvestrålende dragter og franske fortovscaféer, der serverer kaffe og croissanter. 

På en gåtur i Vientianes gamle bydel ser du munke i orange dragter, smukke bygninger og et hav af Buddhaer – siddende, liggende og i alle former, farver og størrelser! Det var franskmændene, der genopbyggede byen, og det ses tydeligt på de brede boulevarder med rækker af træer og de mange bygninger i kolonitidsstil. Ved Mekongflodens bredder er der liv hele døgnet, og her kan du gå ned ved aftentid og slappe af ved en af de mange små madboder. 

Vang Vieng er en hyggelig by i det nordlige Laos, og her tager folk til for de utroligt flotte omgivelser. Byen har en herlig stemning, men det er beliggenheden ved Nam Song-floden og de store kalkstensklipper, der virkelig vil slå benene væk under dig! 

 

Udforsk Laos’ mange buddhistiske templer 

Buddhismen er den største religion i Laos, men ca. en tredjedel af landets befolkning tilhører den animistiske tro. Animismen er mest udbredt i bjergområderne, og ifølge troen bor der ånder, såkaldte phi’er, i alt levende i naturen - også i dyr, huse og mennesker. Phi’er kan både være gode, dårlige og drilagtige, og specielt risgudinden skal jævnligt have offergaver.  

Laos er fuld af spændende templer, monumenter og religiøse symboler, som er med til at fortælle Laos’ lange historie, og alle steder i landet vil du opleve Buddha’er. Hele grotter fulde af Buddha’er, parker tilegnet Buddha og et hav af smukke templer med svungne tage, gyldne malerier og ja, en hel masse Buddhaer! 

 

Kombiner din rejse til Laos med det gamle Indokina 

Hos C&C Travel er vi eksperter i at skræddersy rundrejser til Laos.  

Og her er Laos’ placering midt i Sydøstasien helt perfekt til en længere rejse, der også går til Thailand og Cambodia

Oplev hele det gamle Indokina og kombinér Laos’ rismarker og vidunderlige natur med kultur, historie og ruiner i Cambodia eller smukke tropeøer i Thailand. På den måde oplever du det bedste af tre lande i Sydøstasien. En kombination af Laos og Cambodia eller Thailand giver rundrejsen lige lidt ekstra!  

Vi skræddersyr din rejse med lige præcis de oplevelser, du ønsker! 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser med et menneskeligt ansigt
Tadfan
Mekong
Rejser med et menneskeligt ansigt
Munke i Luang Prabang
Tempel i Luang Prabang
Buddhaer i Luang Prabang
Nong Khiaw
Kuang Si vandfaldet

Byer i Laos

Laos er fuld af smukke, gamle kongebyer, der bare skal opleves! Og samtidig kan du besøge småbyer ved floderne, hvor dagligdagen går sin faste gang. Her ser du vores favoritbyer i Laos, men der er naturligvis mange flere. Klik på “Alle byer” og udforsk dem alle.

Flere byer i Laos

Hoteller i Laos

Hoteller i Laos er noget ganske særligt. Ofte er de ikke særlig store, men de er til gengæld enten virkelig smukt indrettet med en hyggelig atmosfære, eller også har de en meget central eller flot beliggenhed, som kan blæse de fleste bagover. Tit har hotellerne begge dele. Her ser du et par af vores favorithoteller i Laos, men vi har selvfølgelig mange flere. Se dem under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Laos

Oplevelser i Laos

Laos er et land fuld af oplevelser – både til lands og til vands. Oplagt er det at opleve Mekongfloden og tage på byrundtur i de smukke, smukke byer, men Laos har også smukke oplevelser i rismarker, grotter og trætoppe. Her ser du tre af vores yndlingsudflugter i Laos, men vi har mange flere, så udforsk dem endelig under “Alle oplevelser”

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Laos

Laos er primært en vinterdestination. Den bedste årstid at rejse til Laos er i perioden fra november til og med april. I disse måneder ligger temperaturen på omkring 30 grader, det er solrigt, og det regner ikke så meget.

Vores sommermåneder, fra maj til september, er de regnfulde måneder, hvor luftfugtigheden stiger, temperaturen stadig ligger omkring de 30 grader, og landskabet bliver meget frodigt. Det bør du have i baghovedet, når du planlægger, hvornår du vil tage til Laos. I de regnfulde måneder falder der mellem 150 og 400 mm regn om måneden, hvilket står i skærende kontrast til perioden imellem oktober og marts, hvor der ofte kun falder imellem 1 og 50 mm regn om måneden.

Vejret og temperaturerne kan dog variere meget alt efter, hvor i landet du befinder dig. Det nordlige Laos vil generelt være køligere end det sydlige Laos. Når du bevæger dig op i bjergområderne, og kommer op i højden, vil temperaturen automatisk falde en smule, og klimaet vil ændre sig. Oppe i bjergene kan temperaturene falde til under frysepunktet. Det drejer sig typisk om de nordlige, østlige og centrale dele af Laos, hvorimod den sydlige del af landet er varm og fugtig – særligt langs Mekong-floden.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Laos. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din rejse til Laos.

Penge og kreditkort
Der findes hæveautomater i de større byer, så der er ikke grund til at medbringe for mange kontanter, med mindre du skal langt væk fra hovedvejene. Medbring USD, hvis du medbringer kontanter – disse er nemmest at veksle til den lokale møntfod, Kip.

Mobiltelefoner og internet
De fleste telefonselskaber understøtter samtaler i Laos. Tjek med din udbyder omkring taksterne, for de kan være noget dyre. Internet findes på nogle hoteller og caféer i større byer men er ikke altid lige hurtigt eller pålideligt.

Elektricitet og stik
Der er 220 V og tobenede stikkontakter overalt i Laos.

Tidsforskel
Laos er 5 timer foran Danmark (dog 6 timer ved vintertid).

Tag med hjemmefra
Myggespray og mavemedicin.

Prisniveau
Prisniveauet er generalt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvor du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv. Ved transporter forventes du at give 2-5 USD i drikkepenge og på udflugter kan du give mellem 7 og 15 USD til chaufører og guider.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere for rejser til Laos.

Visummet kan fås mange steder ved indrejsen for ophold op til 15 dage. Det koster ca. 35 USD (ca. 42 USD på søndage og helligdage) og kræver at passet er gyldigt 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Laos, og du kan fremvise en gyldig flybillet ud af Laos og du afrejser med fly fra Laos.

Vi anbefaler, at du søger visum ved ambassaden inden din Laos rejse, hvilket kan gælde i op til 30 dage. Du kan nemlig kun få visum ved nogle indrejsesteder (det kan bla. fås ved grænseovergangen ved Huay Xai). Og du skal helt sikkert bruge det, hvis du rejser ud af Laos via en landegrænse.

Hvis du skal søge om visum, så skal du beregne 2 ugers behandlingstid (bemærk at ambassaden har flere og andre helligdage end de danske) samt ca. 2 uger til forsendelse hver vej. Du skal sende:

  • udfyldt ansøgningskema (se ambassadens hjemmeside)
  • to pasbilleder
  • pas (6 måneders gyldighed)
  • 450 svenske kroner i kontanter
  • en frankeret konvolut med egen adresse

For mere information, kontakt Laos’ ambassade:

Badstrandvagen 11
S-112 65 Stockholm
Sverige
Tel: +46 (0) 8 618 2010
Fax: +46 (0) 8 618 2001
E-Mail: info.laoembassy@gmail.com
Web: www.laosembassystockholm.egnaverk.se

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Laos. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Laos.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Laos fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Laos. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.