Rejs til Laos - det historiske risparadis med helt vild natur

Laos er ikke lige så turistet som mange andre af landene i Asien, men det betyder ikke, at det ikke er et vidunderligt rejseland! Rejser til Laos byder på elefanter, trætopseventyr i junglen, Mekongfloden, historiske templer og helt vild natur med kæmpemæssige klippebjerge og smukke floder. Her er et væld af små, hyggelige landsbyer, der ligger blandt rismarker og flot natur eller ud til floderne, og i de større byer er der mange store seværdigheder. I dejlige Luang Prabang kan du se de utroligt smukke, gyldne templer, og på en vandretur i Vientianes gamle bydel ser du munke i orange dragter, smukke bygninger og et hav af Buddhaer – siddende, liggende og i alle former, farver og størrelser! Mekongfloden er selvsagt en af landets største attraktioner. En tur med båd ned ad floden gennem smukke landskaber byder på hyggelige fiskerlandsbyer og pælehuse i ”De 4.000 øers paradis”. Og det er også her, du finder Sydøstasiens største vandfald, Khone Phapheng! Se elefanter i Sayaboury, tag til den berømte krukkeslette i Phonsavan og se nogle af landets grotter med et utal af Buddhaskulpturer. Oplev naturen på vandreture gennem junglen eller se junglen fra oven på hængebroer og i svævebaner fra trætop til trætop. 

Vi har mere spændende læsning om Laos på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Cambodia og Laos billedbog

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser med et menneskeligt ansigt
Tadfan
Mekong
Rejser med et menneskeligt ansigt
Munke i Luang Prabang
Tempel i Luang Prabang
Buddhaer i Luang Prabang
Nong Khiaw
Kuang Si vandfaldet

Byer i Laos

Laos er fuld af smukke, gamle kongebyer, der bare skal opleves! Og samtidig kan du besøge småbyer ved floderne, hvor dagligdagen går sin faste gang. Her ser du vores favoritbyer i Laos, men der er naturligvis mange flere. Klik på “Alle byer” og udforsk dem alle.

Flere byer i Laos

Hoteller i Laos

Hoteller i Laos er noget ganske særligt. Ofte er de ikke særlig store, men de er til gengæld enten virkelig smukt indrettet med en hyggelig atmosfære, eller også har de en meget central eller flot beliggenhed, som kan blæse de fleste bagover. Tit har hotellerne begge dele. Her ser du et par af vores favorithoteller i Laos, men vi har selvfølgelig mange flere. Se dem under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Laos

Oplevelser i Laos

Laos er et land fuld af oplevelser – både til lands og til vands. Oplagt er det at opleve Mekongfloden og tage på byrundtur i de smukke, smukke byer, men Laos har også smukke oplevelser i rismarker, grotter og trætoppe. Her ser du tre af vores yndlingsudflugter i Laos, men vi har mange flere, så udforsk dem endelig under “Alle oplevelser”

Vejret i Laos

Laos er primært en vinterdestination. Den bedste årstid at rejse til Laos er i perioden fra november til og med april. I disse måneder ligger temperaturen på omkring 30 grader, det er soltigt, og det regner ikke så meget.

Vores sommermåneder, fra maj til september, er de regnfulde måneder, hvor luftfugtigheden stiger, temperaturen stadig ligger omkring de 30 grader, og landskabet bliver meget frodigt.

Når du bevæger dig op i bjergområderne, og kommer op i højden, vil temperaturen automatisk falde en smule og klimaet vil ændre sig. Det drejer sig typisk om de nordlige, østlige og centrale dele af Laos, hvorimod den sydlige del af landet er varm og fugtig – særligt langs Mekong-floden.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Laos. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din rejse til Laos.

Penge og kreditkort
Der findes hæveautomater i de større byer, så der er ikke grund til at medbringe for mange kontanter, med mindre du skal langt væk fra hovedvejene. Medbring USD, hvis du medbringer kontanter – disse er nemmest at veksle til den lokale møntfod, Kip.

Mobiltelefoner og internet
De fleste telefonselskaber understøtter samtaler i Laos. Tjek med din udbyder omkring taksterne, for de kan være noget dyre. Internet findes på nogle hoteller og caféer i større byer men er ikke altid lige hurtigt eller pålideligt.

Elektricitet og stik
Der er 220 V og tobenede stikkontakter overalt i Laos.

Tidsforskel
Laos er 5 timer foran Danmark (dog 6 timer ved vintertid).

Tag med hjemmefra
Myggespray og mavemedicin.

Prisniveau
Prisniveauet er generalt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvor du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv. Ved transporter forventes du at give 2-5 USD i drikkepenge og på udflugter kan du give mellem 7 og 15 USD til chaufører og guider.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere for rejser til Laos.

Visummet kan fås mange steder ved indrejsen for ophold op til 15 dage. Det koster ca. 35 USD (ca. 42 USD på søndage og helligdage) og kræver at passet er gyldigt 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Laos, og du kan fremvise en gyldig flybillet ud af Laos og du afrejser med fly fra Laos.

Vi anbefaler, at du søger visum ved ambassaden inden din Laos rejse, hvilket kan gælde i op til 30 dage. Du kan nemlig kun få visum ved nogle indrejsesteder (det kan bla. fås ved grænseovergangen ved Huay Xai). Og du skal helt sikkert bruge det, hvis du rejser ud af Laos via en landegrænse.

Hvis du skal søge om visum, så skal du beregne 2 ugers behandlingstid (bemærk at ambassaden har flere og andre helligdage end de danske) samt ca. 2 uger til forsendelse hver vej. Du skal sende:

  • udfyldt ansøgningskema (se ambassadens hjemmeside)
  • to pasbilleder
  • pas (6 måneders gyldighed)
  • 450 svenske kroner i kontanter
  • en frankeret konvolut med egen adresse

For mere information, kontakt Laos’ ambassade:

Badstrandvagen 11
S-112 65 Stockholm
Sverige
Tel: +46 (0) 8 618 2010
Fax: +46 (0) 8 618 2001
E-Mail: info.laoembassy@gmail.com
Web: www.laosembassystockholm.egnaverk.se

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Laos. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Laos.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Laos fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Laos. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.