Mias Cuba-rejse i børnehøjde

Cuba

Jeg hedder Mia, og jeg har været rejsekonsulent i C&C Travel. Min favorit rejsemakker er min skønne datter, som på er 2 år gammel. Cuba havde længe været på min drømmeliste, men jeg var lidt i tvivl, om Cuba nu også er en børnevenlig destination. Da jeg optimistisk bookede billetterne, blev jeg ærligt talt lidt bekymret, var det nu også en god ide? ALLE mine bekymringer kom til skamme! 

Efter vores rejse kan jeg nu roligt sige, Cuba er en vidunderlig rejsedestination med børn – min datter havde en fest i Cuba! Ganske enkelt.  

Cuba er en helt fantastisk til ferier med børn. Det er et land, som har skønne oplevelser for alle aldersgrupper. Strandene er helt fantastiske, byerne er farvestrålende, og naturen er smuk. Et perfekt rejsemål! 

308167524_804261217552922_4365687642278355496_n

Først og fremmest er cubanere bare exceptionelt imødekommende og kærlige over for børn – nøøøøj hvor fik min datter meget opmærksomhed, men på en positiv og rar måde. Cubanerne er meget inviterende over for børn, så du skal ikke frygte at blive kigget skævt til, når du har dit barn med på restaurant.  

Afstandene mellem Cubas vigtigste highlights er overskuelige, strandene er vanvittigt smukke, og Cuba har de bedste drinks til både børn og voksne (friske juicer til børn og med lidt rom i til de voksne).  

Læs flere grunde til, hvorfor Cuba er så god en destination med børn her.

Børnevenlige Havana  

Havana er en oplagt by at besøge som børnefamilie. Selvom det er en stor by, så er den nem at opleve til fods – selv med en lille rejsemakker. Jeg var overrasket over, hvor meget af Havana vi fik set til fods allerede på den første dag. Vi måtte ellers stoppe for at lege på en legeplads midt i det hele, og vi måtte tage en laaaaang pause for at kigge på den kæmpe haneskulptur. Det er en stor attraktion for en 2-årig.

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba

Dagen efter havde vi en rundtur i Havana. Turen startede i en klassisk amerikansk bil med Alex som guide. Her lærte vi en masse om Cubas historie og kultur og det at være cubaner. Vi fik set en masse forskellige områder i Havana. Dernæst var det tid til en guidet gåtur i Havana – og den kunne sørme klares med klapvognen. Jovist bør man have taget det lille klapvognskørekort, da det er brostensgader, men det kan sagtens lade sig gøre uden det helt store besvær. Jeg var positivt overrasket!

Havana er helt sin egen og er en meget kulturel by. Der er masser af musik, dans og kunst!

Vores favoritoplevelse i Havana var, da vi dansede til livemusik til de lækreste salsarytmer og den sprødeste sangstemme en almindelig hverdagsaften på en restaurant i nærheden af vores casa. Selvom vi ikke fik oplevet Havanas fede natteliv, så fik vi alligevel danset og nydt god musik i dagtimerne og inden den Theas sengetid.  

Hyggelige gågader i farvestrålende Trinidad  

Trinidad er simpelthen så charmerende og farverig en by. Min datter elskede særligt alle hestevognene i gaderne. Hun løb ud på terrassen i vores casa, hver gang hun kunne høre en hest. Vi var også begge meget glade for Playa Ancon. Det er virkelig en dejlig strand for både børn og voksne – de serverer bestemt også nogle lækre piña coladas, som kan bestilles virgin til de mindste. Thea var fan!

Stemningen er helt unik i Trinidad, og du kan slet ikke undgå at støde på fantastisk musik og salsa – uanset om du er på gaden eller på restauranterne. Den lille makker fik løbet rundt i gaderne og nød, at gaderne i centrum var lukket af for biler, så hun kunne hoppe, løbe og danse rundt. I Trinidad er dog noget sværere med klapvogn, men heldigvis er byens centrum lille og overkommelig. 

Hovedbillede

All inklusive på stranden  

Min datter elskede vores rejse rundt i Cuba og fandt glæden på alle vores stops, men poolen på hotellet i Varadero, var nu nok hendes favorit. Mange af vores gæster hos C&C Travel nyder at slutte rejsen af på all inklusive-hotel på stranden, og nu forstår jeg hvorfor. Det er så nemt og bekvemt, og strandene er geniale – det er de nu alle steder i Cuba.  

Disse billeder er dog fra Playa Ancon, hvor stemningen er meget mere lokal og rolig:

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba

Hvad skal man vide om at rejse i Cuba med børn?  

Det er vigtigt lige at være lidt forberedt, inden du rejser til Cuba med børn. Sørg for at tage de vigtigste ting med hjemmefra, da du ikke støder på butikker og supermarkeder på samme måde, som så mange andre steder. 

Jeg vil foreslå, at du pakker: 

  • Dit barns favorit snacks (jeg havde kiks og et par smoothies med)  
  • Solcreme med HØJ faktor  
  • Solbriller, solhat og UV-dragt 
  • Almindelige bleer og svømmebleer
  • Tøj (der bliver vasket undervejs)   
  • Lidt legetøj og strandlegetøj  
  • Sutter, flasker og evt. modermælkserstatning (det kan du ikke være sikker på at få i Cuba)
  • Overvej at medbringe autostol eller selepude til dine børn (det får du ikke i Cuba)  

Cuba er hermed godkendt af min 2-årige rejsemakker! 

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Cuba

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*