Vinterferie i Cuba

Vinterferie i Cuba

Det er perfekt at holde din vinterferie i Cuba!

Cuba er et land, der byder på mange forskellige oplevelser og har en rig kulturarv og historie. Samtidigt kan du få flotte naturoplevelser og caribiske strande der gør Charlottenlund Strandpark til skamme.
 

Hvorfor skal du rejse om vinteren? 

Du får det allerbedste vejr i Cuba om vinteren. Det er nemlig super frodigt og lækkert efter regn- og orkansæsonen! Forårsmånederne er som regel også fulde af sol. Du kan sagtens rejse til Cuba om sommeren, men forvent en byge i ny og næ. Det er højsæson om vinteren, er priserne i den høje ende, og der er selvfølgelig en del turister, som også vil opleve det skønne land fra dets bedste side.

Vejret er næsten perfekt! Du får varme og som regel 7-8 solskinstimer i løbet af dagen. En anden god grund til at holde din vinterferie i Cuba er, at vintermånederne er de mindst regnfyldte. Gennemsnitligt er der kun 6 dages regn i december og januar og 5 i februar. Og for alle badehundene derude, er badevandet 26°C varmt, hvilket må siges at være en noget anderledes vinterbadningsoplevelse! 

Rejs til Cuba i december, januar eller februar for at få det allerbedste vejr!  

Hvad skal du se på din vinterferie i Cuba? 

Cubas byer kan noget helt specielt. Der hersker en fantastisk stemning med de farverige bygninger og biler, musikken der lyder i gaderne, og dansen der følger med. De gamle bygninger og amerikanerbiler får landet til at ligne et, der er frosset i tiden, og store selskaber har endnu ikke invaderet gaderne med velkendte junkfoodrestauranter og kaffebarer. Med andre ord – det er rigtig svært at få denne oplevelse andre steder. 

Livsglæde og stemning i Havana 

Når du rejser til Cuba, bør du bruge nogle dage i landets hovedstad, Havana. Byen er et samsurium af nypudsede huse og gamle, charmerende og faldefærdige bygninger. Musik, salsa, flotte farverige kjoler og gamle amerikanerbiler pryder gadebilledet, hvilket er med til at give byen en stemning, der er svær at finde andre steder. Havanas gamle bydel er helt klart vores favoritområde i byen. Meget mere farvestrålende nabolag finder du ikke i verden, og du vil næsten finde live salsamusik spillet på hvert gadehjørne.  

Farvestrålende Trinidad 

Du bør også tage forbi den de små brostensbelagte gader i byen Trinidad. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og det giver mening, når du ser de flotte, gamle pastelfarvede bygninger. Om aftenen bør du opleve byens centrale torv, der bliver omformet til en hyggelig fest, hvor salsaen og musikken flyder. Så er du i dansehumør, så er det bare om at kridte skoene og gribe en dansepartner!

Byen er også et glimrende udgangspunkt for udflugter til fx til dale Valle de los Ingenios, som huser den gamle sukkerplantage eller det utroligt smukke Topes de Collantes, hvor du kan se vandfaldet Caburni Falls og tage på vandreture i den vilde natur. 

Natur og tobak

Du bør også se et af de smukkeste områder på Cuba, nemlig Viñales. Udover de flotte grønklædte kalkstensbjerge, er dalen fyldt med marker, bananpalmer, papayatræer, små vandløb, interessante grotter der skal udfordres og smukke malede klippevægge. Husk at tage kameraet med, for området kunne meget vel være baggrunden til dit nye profilbillede.  Her er et hav af tobaksplantager, og du kan besøge en af dem og se, hvordan de berømte cubanske cigarer bliver til.

Strandferie i Cuba 

Cubas farvestrålende byer og dejlige natur kan nemt kombineres med badeferie, for landet er spækket med smukke strande.  

Vil du dase på din ferie, er landet spækket med lækre sandstrande. Tag fx til Cayo Santa Maria, øen der er den perfekte destination til dig, der gerne vil væk fra diskotekerne og have lidt mere fred. Playa Girón er også helt nede i gear, hvor du kan snorkle og opleve smuk natur, som en lagune i jungleagtige omgivelser. 

Ønsker du en vinterferie med all inclusive i Cuba, er Varadero lige noget for dig. Ikke mindre end 75 all inclusive hoteller findes der her, så der er mange turister. Men det er også forståeligt, for stranden ligner noget der er taget lige ud af en film. 

Bo på casa på din vinterferie i Cuba 

Vil du opleve det ægte Cuba, anbefaler vi at bo på casa particulares. Bor du på casa particular, bor du hos cubanerne i deres private hjem. De fleste taler ganske udmærket engelsk, men hos andre kan det være en idé at pudse de spanske gloser af – men så bliver det heller ikke mere autentisk. På disse ophold får du indblik i cubanernes hverdag, og du lægger samtidigt dine penge hos lokalsamfundet. 

Du vil ikke opleve den samme luksus, som du vil på hotellerne, men det bliver der mere end gjort op for på andre punkter, og så bor du på farvestrålende værelser, med fine faciliteter- og så er opholdene også billigere. Alt efter hvilket casa particular du bor på, vil du enten bo i et lille hus, separat fra hovedhuset eller på dit eget værelse i værtshuset. Du vil også være den eneste eller én af ganske få gæster. Det betyder, at du er gæst i deres hus, og du bliver behandlet derefter.  

Du får serveret bedre og mere autentisk cubansk mad, end du gør på mange restauranter, alt imens du bliver indlemmet i alle røverhistorierne, der bliver fortalt om bordet. Servicen lever op til højeste standard og er ofte endda bedre end på hotellerne, synes vi. Og hvem er bedre rejseguides i området end cubanerne selv? Værtsfamilierne vil gøre alt for, at du har et fantastisk ophold og føler dig velkommen, og oplevelsen vil du sent glemme, når du rejser derfra.  

Hvis du ligesom vi synes, at vinterferie i Cuba lyder fantastisk, kan du læse mere om vores rejser til Cuba her. 

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Vinterferie i Cuba
Vinterferie i Cuba
Vinterferie i Cuba
Vinterferie i Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Vinterferie i Cuba

Hvorfor rejse med os?